Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (16)

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Vzali krásnou předalekou galaxii a celou touto trilogií si s ní vytřeli zadek. Námětů bylo napsáno kolem stovky knih a když máme konečně filmové triky na takové úrovni, kdy je možné fantazii desítek autorů převést na plátno, vytvoří se takový paskvil.

plakát

Zúčtování (2016) 

Kdyby tenhle film měl nějakou nosnou dějovou linku, tak Aspeger s výcvikem speciálních jednotek ustřelující hlavy působí zatraceně koukatelně. Takhle je to roztříštěné na hromadu pěkných scének, ale dohromady to působí jako sešívaný ksicht Garyho Oldmana v Hannibalovi.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Se slzou v oku jsem si při sledování vzpomněl na knihy Michaela Stackpolea a Timothyho Zahna, kde se odehrávaly příběhy z předaleké galaxie, kde staří i noví hrdinové mého dětství dělali hotové divy, ale všechny byly zcela precizně vysvětleny a dotaženy do všech důsledků. Spletité příběhy a vedlejší dějové linky, které se v závěru sběhly dohromady a zazářily jako jasná hvězda. Kolik práce to asi muselo dát, napsat byť jen jeden román ze světa SW... Scénář k tomuto počinu byl zřejmě hotov během dvou nebo tří večerů nad mísou rozdrcených videokazet s epizodami I - VI. Tohle nejsou Hvězdné války.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

S obavami jsem očekával počin zvaný Epizoda VII. A právem...Pan Lucas si musí rvát vlasy při pohledu, kam jeho překrásná galaxie zmizela. Vizuálně působivý průšvih, kde nic nefunguje jak má, kde není vysvětleno ani trochu, co se vlastně stalo, a proč se sakra koukáme znovu na Novou naději! Doufal jsem v pořádnou porci propleteného příběhu ve drahém kabátu a dostal jsem recyklovaný papír jako šidítko. Vím, že se u Disneyho z nějakého důvodu rozhodli vydat po jiné cestě než Expandovaným Univerzem (kde by měli materiál na stovku filmů a tisíce dílů seriálů), ale to co nám předali na stříbrném podnose je výsměch. EDIT: Oscara Isaaca v roli charismatického pilota bych si přál vidět jako Wedge Antillese

plakát

Nesmiřitelní (1992) 

Eastwood neumí natočit koukatelnej film, co by nenudil svojí do očí bijící debilitou.

plakát

Konzultant (2013) 

Proč mám pocit, že jsem koukal zase na další hovadinu od Tarantina? Krásně vypracované dialogy, ladící hudba a příběh, který nemá ani hlavu ani patu. Nehledě na tu trochu krve. Jen nechápu, proč na to Scottovi kývlo tolik známých jmen.

plakát

Špionáž (2013) 

Mně to teda přijde takové odfláknuté. Děj je zoufale nevyvážený. Název filmu je naprosto nesmyslný. A hlavní herečka je napřesdržku.

plakát

Neobyčejný Odd Thomas (2013) 

Knižní předloha je tak atraktivní. Jak jsem zajásal, když jsem na tento film narazil... Škoda promrhaného potenciálu.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

"Nějaká německá Hausfrau tvrdí, že z jezera Wolgastsee vyjel tank..." - To se opravdu nevidí každý den :D

plakát

Tři mušketýři (2011) 

Čert vem vzducholodě! Jako parodie na Mušketýry to není špatné, zvlášť některá zvučná jména to táhnou nahoru. Jen kdyby to nebylo tak blbé...