Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (7)

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Neskutečně dlouhý, a přes všechno kouzlení kamery v podstatě bezemoční, klip z 1. světové války. S předlohou se myšlenkou, příběhem i rázným zploštěním dialogů zdaleka míjí. Ale pár obrazů bylo jímavých a minimalistický hudební podkres k nim ladil.

plakát

Zločiny Velké Prahy - Dáma v studni (2021) (epizoda) 

Vatovité dialogy, často vedoucí do prázdna, pro jiskřivost prošpikované lidovou erotikou. Celou dobu jsem nemohl z hlavy dostat vtíravou myšlenku, že to možná bylo zamýšlené jako pokračování příběhů inspektora Trachty a jeho praktikanta Hlaváčka. "Sklenice? Ve chlívě?!"

plakát

Božena - Epizoda 1 (2021) (epizoda) 

Všechno odehrál všudypřítomný vatovitý klavírní podklad. Scénář prvoplánovitě plochý, postavy jen v nerozvitých větách popisují své motivace a postrkují děj poskoky kupředu. Dialogy naprosto neuvěřitelně nefungující (když už na ně dojde), stereotypizace emancipované ženy až na úrovni karikatury. Téma by si zasloužilo lepší scénář a hlavně režii. Za námět a neošizenou výpravu 2*.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Mohlo z toho být velké drama o rodinném rozkolu, vztazích otec - syn, ceně za udržení starosvětské nezpochybnitelné fotrautority. Jenže není. Jsou tam vyborné momenty, ale také spousta hluchých míst a děj se rozpadá na sled drobných epizod bez směru a katarze. To, že psal Svěrák senior dialogy a junior scénář ukazuje jednoznačně na toho, kdo tíhu filmu neunesl. Dialogy výborné, vypointované, celkové vyznění a zarámování slabé. Po technické i vizuální stránce velmi dobré, ale...

plakát

Malý princ (2015) 

Nádherná muzika, invenční rozvinutí příběhu do reálného světa. Myšlenku předlohy pomáhá pochopit i menším dětem a popravdě i řadě těch větších... Není to bohapustá řachanda, ale pokud nejste zastánci ochranářského přístupu, podle něhož se dětem smutek, smrtelnost a osamění nemají ukazovat, pak vás i vaše potomky tohle zpracování Malého prince dostane.

plakát

Deset stupňů ke zlaté (1975) (pořad) 

Když tu čtu onu chválu na "dobrou, poučnou, nepovrchní" soutěž, nedá mi to... Ještě si zlehka pamatuju a když je potřeba, lze si připomenout - však pohledejte na netu. Krom pár světlých momentů unylý, pseudoodborný běs prodchnutý stranickou propagandou. Samozřejmě, ve srovnání např. s Křeslem pro hosta to byla struhující akční podívaná...

plakát

Hlídač č. 47 (2008) 

Roden. Dráha. Atmosféra. I když řadu much to má a mohl to být skvělý film...