Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Když jsem si ho tenkrát nesl domů z Videopůjčovny, strašně jsem se těšil, všude ho doporučovali, chválili...ale neměl jsem ponětí o čem by měl být a kdo že je to ten Tarrantino..:D... No, tak teď už vím. Pulp Fiction ovlivnily tolik následujících filmů, vydaly tolik nesmrtelných hlášek, citací...včetně třeba stylu tance. Dokonalý Bruce Willis a Samuel L. Jackson, návrat Travolty..k tomu Uma a Harvey "čistič"...atd. atd.... A to nejlepší je film jako celek, vzájemná propojenost děje, kterou možná zpočátku nebudete chápat, ale pak vše doklapne. Prostě kult a navždy jím zůstane.

Vrána

Vrána (1994)

Tohle je srdcová záležitost. Kdysi dávno na Nově ve večerních hodinách jsem tento film shlédl poprvé a byl jsem z něho u vytržení. Perfektní temná atmosféra, mystika, nalíčení hlavního hrdiny, propracované akční scény a zároveň vtip s jakým je postupně likvidoval, a taky hlavně skvělý soundtrack (v mnoha anketách zvolen za nejlepší rockový soundtrack všech dob)..to vše ve mě zanechalo stopu.. Spolu se Sin City a Watchmeny podle mě nejlepší filmové zpracování komixové předlohy, ale Vrána jasně vede. Pozn.: nedávno jsem viděl film Taxikář s De Nirem, a Alex Proyas se pravděpodobně nechal inspirovat... "I´ll kill you, I´ll kill you, I´ll fuckin´kill you..."

Kmotr

Kmotr (1972)

Když jsem dočetl tu úžasnou knížku, nikdy bych nevěřil, že by toto dílo mohl někdo dobře zfilmovat...a ono se podařilo, a rozhodně více než dobře. Úžasná Coppolova režie a perfektně vybraní herci pro své postavy. Naprostá klasika mafiánských filmů zachycující realitu té doby a přerod nezůčasněného člena rodiny na jejího kmotra se vším všudy. Takže – zalehněte na matrace...

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Už dlouho jsem se těšil na nový film od Tarantina, zvlášť po ne moc podařeným Death Proof (teda až na Kurta, ten byl úžasně „slizkej“), a Kill Bill byl už přeci jen dost dávno. A můžu říct, že tentokrát nezklamal, a to ani obsazením Brada Pitta, kterýho bych si dřív v jeho filmu představit nedovedl. První scéna s Landou (a bezchybně anglicky mluvícím francouzským farmářem) ) byla úchvatná, a mimochodem Eli Roth, jak si užíval baseballku taky. Scéna ve venkovské hospodě sice už trochu Tarantinovsky ukecaná a dlouhá, ale závěr v kině bezkonkurenční a závěrečná „odměna“ Landovi ještě lepší... Takže můžu jen doporučit a těšit se, co Quentin vymyslí příště.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Když skončily titulky, seděl jsem jako oprařený. Jedno z nejúžasnějších filmových zpracování komixové předlohy (samozřejmě pro Vráně a Sin City), sice tentokráte pojaté jinak než standartně (běžní Supermani apod.), ale o to působivěji. Perfektní vykreslení charakterů postav a postupné směřování k "nevyhnutelnému" přes veškeré oběti kolem. K tomu samozřejmě dokonalý soundtrack. Můžu se dívat pořád dokola a vždy mě bude mrazit už u úvodní scény s "Komediantem"..

Počátek

Počátek (2010)

...super scifi, nejde jen o ten nápad, ten byl přeci jen v Matrixu lepší, ale v tomto jde o propracovanost. Každý záběr vymakaný do všech detailů, každá scéna dokonalá... Třeba jak v závěrečné části v první dimenzi padá dodávka z mostu, promyšlené záběry co se děje ve druhé vrstvě...k tomu ve třetí vrstvě a pak i ve čtvrté.... To si člověk musí opravdu pustit víckrát, aby si to vychutnal a vše pochytil a hlavně pochopil...

Kill Bill

Kill Bill (2003)

Po delším čase jsem si opět pustil DVD s tímto filmem a opět si musím potvrdit, že Mr. Tarantino je pan režisér. Opravdu vše "domakané" do nejmenších detailů, jediný záběr, jediný pohled herců, pohyb, věta či slovo tam nebylo navíc. Každá postava ztvátněná naprosto dokonale, třeba scéna s "Hatori Hanzem" byla Tarantinovsky ukecaná, ale geniální..to on prostě umí. No, a jako bonus samozřejmě dokonalý soundtrack, jako obvykle :-). Prostě paráda...můžu se dívat klidně pořád dokola.