Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (62)

plakát

Scavengers Reign (2023) (seriál) 

Ach jo, to mě teda strašně štvalo. Chování postav postrádá základní prvky racionality. Planeta překypuje životem, ale přišlo mi to jako by se naši hrdinové procházeli v zoo. Často podnikají vyloženě riskantní akce, které nedávají moc smysl a něktré momenty jsou už vyloženě za mojí hranou tolerance. Kouká se na to celkem dobře, ale nazývat to hardcore scifi, které se vyhýbá klišé, tak to určitě ne. Trochu klišé je asi potřeba, aby byla zachována určitá uvěřitelnost a reálnost příběhu a prostředí. Fanouškúm hardcore scifi doporučuji raději nějaké povedené anime.

plakát

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série) 

Podle mě úplně o ničem. Těšíl jsem se a doufal, že po předchozí slabší sérii, se dočkáme znovu několika promyšlených scifi kousků, které potěší nějakým zajímavým nápadem nebo rozvedou aktualní společenská témata. Bohužel ani nemám chuť si pustit dva poslední díly. První díl zajímavé, nicméně od poloviny postrádající logiku, druhý díl je pěkná detektivka, ale co to má společného s Black Mirror? A třetí docela okoukané téma s nesmyslným koncem. Raději si jdu pustit nějaké starší epizody.

plakát

Týpci a zbraně (2016) 

Zabavne natocenej pribeh, trosku pribarvenej, aby to nebylo uplne bez akce, ale v zasade se drzici reality. Zajimave je, ze skutecni typci pusobi z fotek jako vetsi hezouni nez obsazeni herci! Kazdopadne smich Efraima me bavil moc. Ma to spad, rychle to utece a obcas se i zasmejete. Navic se dozvite jak se (ne)uchazet o zakazky americke armady.

plakát

Rectify (2013) (seriál) 

Po prvním dílu veliké nadšení, které ale bohužel velmi rychle opadlo. Velká škoda - protože z tohoto silného a kontroverzního tématu mohli autori vytêžit mnohem víc.

plakát

The Culture High (2014) 

Pro toho, kdo sleduje Daily show, Last week s Johnem Oliverem nebo občas koukne na Young Turks nepřináší dokument zas tolik nových věcí. Nicméně je pojat dost komplexně a ukazuje provázání politické otázky týkající se legalizace marihuany (v USA) s mnohými problémovými oblastmi ve společnosti - např. drogy, alkohol, růst vezeňského systému, lobování, farmaceutické společnosti, média a také s pokrytectvím politických elit.

plakát

Sinsegye (2013) 

Jeden z těch lepších...

plakát

Člověk a vesmír (2014) (seriál) 

Poslední triumfy fyziky a jiných vědeckých disciplín zprostředkovány laikovi v nádherném profi BBC balení s krásnou dramatickou hudbou, charismatickým profesorem a spoustou etnických dětí :), co víc si přát? Plus ten fascinující filozofický a spirituální přesah. Zhlédnuto v takřka konstantním úžasu.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Takto vypadají opravdová sci-fi, na rozdíl od toho, co promítají pod touto nálepkou v kinech. Úplně stačí, když má příběh jeden, dva originální nápady a někdo je dokáže inteligentně zpracovat. Mezi sedmi epizodami jsou vyloženě skvělé díly a dva slabší, ale celkově to je geniální. Sedmá Vánoční epizoda je značně znepokojivá.

plakát

Gyo (2012) 

Ani ne tak horror, jako spíš jedna z těch ujetějších verzí apokalypsy. Sharknado jsem neviděl, ale hned jsem si ho vybavil. Jenže japonci do toho zamotali víc. A mě to nepřišlo až tak hloupé, jak jsem se ze začátku bál. Každopádně takhle by mohla vypadat pomsta oceánu za naše bezohledné plenění jeho bohatství.

plakát

Spása (2014) 

Další povedenej kousek, ve kterém exceluje Mads Mikkelsen. Nedávno jsem viděl Je třeba zabít Sekala, a tohle mi to trochu připomíná. Akorát je přípěh vystavěn pozpátku. Novodobý western, který má v sobě potřebnou dávku klasiky, atmosféry a odplaty. Prostě je to tak akorát, na trošku "intelektuálnější" kýčovitou zábavu, ale ne zas moc. Oddychovka s přesahem :) aneb za vším hledej ropu....No a teď jsme zvědavý na toho Homesmana!