Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (518)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dánsko/britský western, snažící se tvářit co možná nejtemněji, ale ve výsledku působí jako velice špatná televizní inscenace. Jediné co nějak připomene starý dobrý western, je závěrečný souboj, jinak nic. Mikkelsen je nepřesvědčivý, Green nudná, Morgan trapný. Drsný western divák dostane, ale zábavný již nikoliv. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spása je film pre tých, ktorí sa zaobídu bez ženského kecání. Eva Green nepovie zhola nič, nemá totiž jazyk a Madsova manželka len niečo po dánsky, čaká ju ale hneď zkraja krutý osud. Spása sa vizuálom príliš nepodobá na súčasné americké westerny, je akási chladnejšia a nesnaží sa ani kopírovať vizuál tých staších, čo je asi tiež dobre. Mikkelsen má ale potenciál veľkého detailu očí tesne pred prestrelkou, ale vidíme ho iba vo väčších záberoch. Nie je to až tak prvoplánovo priamočiare, ako by sa na prvý pohľad zdalo, ide tu aj o nejaké tie pozemky a ropu... ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Celý je to dost líný, úvodní bezmoc vás navíc dost vysaje. Akce je víceméně až na závěr, takže zbývá atmosféra – westernovým fandům se to možná bude líbit, nese se to v tom oldstylovym duchu –, jinak průměr. Pustil jsem si to kvůli Evě, ale ta má spíš menší, neukecanou roli. # [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba *** | humor – | akce * | napětí * | pustil bych si znovu ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Syrový western, tichý a nekompromisní jako většina jeho postav. K dokonalosti chybělo jen něco dovyprávět - především tedy bratrovu část příběhu. Jinak ovšem bez výhrad. Obzvlášť závěrečná přestřelka byla výborná a plná skvělých nápadů, ale i do té doby se stále něco zajímavého dělo, film od úvodních titulků v podstatě nezpomalil, Mads Mikkelsen byl přímo proklatě charizmatický a Eva Green v němé roli řekla jedním pohledem všechno.___P.S. Odkaz na Tenkrát na Západě ve scéně s petrolejkou mě velice potěšil. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zabili jste mi ženu, tak tady máte přes držku. Je to skvělé, jen škoda okatých digitálních scenérií. Moc se tam nemluví, jelikož tam jsou samí drsný chlapi. Mikkelsenovi jsem pistolníka věřil. Jeho protipól je padouch, který střílí mrzáky a důchodkyně, bez mrknutí oka. Dokonce se mi líbila i Eva Green, která mne jinak vůbec nepřitahuje. Sem přináší takovej element tajemství. No měl jsem z toho úplně chuť zapařit si zase Red Dead Redemption. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama