Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené seriály (4)

Přátelé

Přátelé (1994)

I´ll be there for you... Přátelé jsou naprostá klasika, sledovala jsem je od dětství, miluju je do dnes. Co díl to neuvěřitelné množství hlášek, každá postava je něčím zvláštní a všichni se mi vryli do srdce. Obzvlášť Rossík, je mi humorem nejblíže - inteligentní mluva postavená na spisovné řeči. Nikdy nezmeškám jejich vysílání...Cause you´re there for me too.

Vyprávěj

Vyprávěj (2009)

Seriály z tvorby České televize mě zkrátka baví. Neobsahují totiž přehnané scény hraničící s béčkovým americkým trilerem nebo naopak přeceněné klišé, na nichž stojí celý děj. Což se potvrdilo i u Vyprávěj, k seriálu jsem přišla čirou náhodou a nemohu ho hodnotit jinak, než 5*. Zasazení příběhu do konce šedesátých let, přičemž sledujeme nejen životní eskapády rodinky Dvořákových, ale i pohled na postavení naší země v minulosti, je originální. Líbí se mi kompletní herecké obsazení přes geniální paní Divíškovou až po Jaromíra Noska, jehož postava disidenta mi připadá čím dál tím víc zajímavá. I sám retro styl, hudba s částečnou arogancí nebo chvílemi příšerné kostýmy – to vše k příběhu patří. Některé věci je nutno brát s nadsázkou, tudíž absolutně neřeším, že nějaký druh zvonku v sedmdesátých letech ještě nebyl k sehnání, nebo věk herců v hlavních rolích. Myslím, že celý tento seriál je velký krok ku předu.

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Svého času můj nejoblíbenější seriál vůbec. Naprosto perfektní myšlenka, dotáhnutá do všech možných (chvílemi i nemožných) detailů, skvělé herecké obsazení a mírná závislost, která se při sledování nutně dostavuje. Michael Scofield v podání Wentwortha Millera je natolik působivý, že mi absolutně nenabízel možnost přestat sledovat. 1. série: 100% - Perfektní naplánování útěku, skvělé příběhy postav. Naprosto úžasný závěr. 2.série: 90% - Poněkud slabší, ale co se týče příběhu, ještě stále dobré. 3. série: 75-90% - Jaký rozdíl mezi prvním luxusním vězením, že. Přestože už může tahle série PB působit jako zbytečnost, hodnotím stále kladně, protože Michael je zkrátka neuvěřitelný. A ten další útěk je taky slušný. 4. série: 50-90% - To už bylo moc. Spokojila bych se i bez téhle série. Každopádně, přestože už s největší pravděpodobností všechny díly opětovně nezhlédnu, stále si myslím, že jde o skvělý kousek a lepší seriál jsem dlouho neviděla.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Jediný seriál, který miluju pro jeho nekonečnost a dabing.