Co se vám vybaví, když se řekne „šedesátá léta“? Sověti úspěšně vysílají člověka do vesmíru, na Západě probíhá Beatlemanie, přichází Srpen 68, v Československu ve volbách vyhrávají komunisté na 98,4%… Jak jste tuto dobu prožívali vy? Připadá vám to jako dávná minulost, nebo máte najednou docela živé vzpomínky?
Druhá polovina 20. století v rodině Dvořákových. Retro seriál Vyprávěj je pohled do naší nedávné historie prostřednictvím osudů rodiny Dvořákových. Díky vzpomínkám vypravěče Honzy se před diváky odvíjí sága rodiny v průběhu roků, rozplétá se poutavá mozaika lidských osudů a vztahů tří ... (zobrazit celý text)
Mě seriál zajímá, jak bych si nikdy nepomyslel, až na to, že ukazuje, že normalizace byla spíš taková selanka a postava Evy by se IMHO nerozpakovala kvůli novému 3+1 upsat Stb, mi zde vadí máloco, kromě zbytečných komentářů Vojty Kotka, které už otravují. Řemeslo OK, nic světoborného, ale POCITOVĚ mě to pořád táhne výš, chcete-li to vyjádřit čísly, k sedmdesáti procentům. Tohle je dlouhodobý projekt, stát se může v podstatě cokoli.
Ale no taaaaaaaaaak... To uz sme vazne v Beverly Hills 90210, kde 30-tnici, ba priam 40-tnici hraju vysokoskolakov, ktori prezivaju svoje prve(!!!) lasky? Absolutne mi nesadol styl, kamera, namet, herecke obsadenie a bohuzial ma serial nepreniesol do doby, v ktorej sa ma odohravat a tym padom je to to najhorsie, co sa moze stat. Apropo, Ibrahim Maiga stale zije? :D www.youtube.com/watch
Co díl to skrz na skrz průměrná bakalářská povídka roztažená na padesát minut stopáže. Epizod má celkově vzniknout 104. Máme tedy "krásné" vyhlídky na takřka sedmaosmdesát hodin pondělní nudy u TV. Pokud to někdo hodlá absolvovat celé, tak mu předem přeji hodně štěstí. A trpělivosti, té především.
A pokračování bude "Vzpomínej", které bude zasazené do období heydrichiády? To už na nás může mefistel Janeček seslat mračna kobylek. Po Vyprávěj, klidně i potopa.
Trochu to vypadá jako bakaláři, ale nejsou to bakaláři. Přinejmenším tomu chybí děj, myšlenka, zábava a pointa.
Rád bych taky zdůraznil, že na výřivky se fronty nestály (to až na automatický tatramatky), a o šikaně absíků sem taky nikdy neslyšel. Tolik k věrohodnosti, víc sem neměl tu čest, a ten puntík si beru zpátky
Hodnotenie po zhliadnutí prvého dielu : EGK (eine grosse Katastrophe). To boli herecké výkony hodné ostravského TV študia z roku 1977. A tie dve persóny hovoriace po "slovensky" ? OMFG ... Moje uši trpeli a žalúdok sa zvieral. Myslím, že ďalšie diely sa donútiť pozerať nedokážem .... Humus!
Zvládnul jsem cca 15. minut, ale víc už to nešlo. Tento seriál parazituje na popularitě, kterou vyvolaly filmy jako Pleíšky atp. Je to stejné jako Ulice, jen kulisy jsou jiné. Stejné banální zápletky, stejně demetní hudební doprovod, stejně jalové herecké výkony. Není vůbec o co stát.
Jak už vyplývá z názvu (Vyprávěj (TV seriál) tak je zcela jasné, že jde o seriál s určitým ohlédnutím do minulosti Československa (tedy teď už České republiky). Takhle to přeci v normálním životě u nás v republice fungovalo. Jasně, že nejde o nijak skvostné umělecké dílo či hluboký zážitek. Vlastně jsem ho neviděl ani od začátku, ale přesto a podle toho co jsem viděl, ať chceme, nebo ne, v jednom ohledu je seriál cca na 60% realistický. Především jeho humoristickými pointami uprostřed každodenního údobí života tehdejšího komunistického Československa a také trochu o tom jak se vyvíjelo politické klima.
Výborně rozehraný díl typu klasického pověstného dietlovského zeitstücku, na který se hodně nadává, ale který všichni sledují. Zdá se, že podaří i udržet kvalitu jednotlivých dílů bez ohledu na autory scénářů, milým překvapením je i režie a výprava. Stejně sympatické jsou také herecké výkony. Pokud tento záměr na ságu naší doby vyjde, stane se velkým činem naší televizní i filmové historie. V tuto chvíli nemá smysl psát více. První zobecnění by měla být možná nejdříve po slibovaných již natočených 26 dílech.
Paráda... Viděl jsem dosud všechny díly a musím říct, že smekám. KONEČNĚ povedenější český seriál. (Aneb nahlédnutí do minulosti, jak se dřív žilo, atd.. Poučné, geniální. ...Hodnocení 80 %...
Na české poměry velice povedená záležitost a samo herecké obsazení napovídá, že potenciál tam bude. Někdo hází vše české na jednu hromadu a to by byla určitě chyba. Vyprávěj je o dva levely víš než třeba Ulice nebo VKV.