Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (19)

plakát

Příchozí (2016) 

Kdyby na konci filmu všichni umřeli, nebo explodovala planeta, zkrátka něco ve stylu Krajních Mezí, tak by to bylo za 5* Takhle závěr spíše nudil.

plakát

Nejsmrtelnější kořist (2013) 

Dokonalý od začátku do konce. Džínový kraťasy, soundtrack, prostě všechno. Are you ready? I was born ready! :-D

plakát

Omicron (1963) 

Komedie o tom, jak se mimozemský průzkumník nastěhoval do těla jednoho italského dělníka. Jeho cílem je prověřit fungování lidského těla a chování lidí ve společnosti. Díky těmto poznatkům připravit půdu pro mimozemskou invazi. Film je na svou dobu poměrně zdařilý a určitě mu také pomohl kvalitní český dabing. Sem tam se ovšem vyskytují i nudnější pasáže, proto to také není 5*

plakát

Babička aneb Jak to bylo doopravdy (2009) 

Místy hodně vtipné, místy slabší, konec jaksi nedomyšlený. Tři hvězdičky za to, že i s omezeným rozpočtem se dá natočit zajímavý a "koukatelný" film.

plakát

El Santo bojuje proti vlkodlačím ženám (1976) 

Já prostě nemůžu dát menší hodnocení. Ve filmu je tolik vtipných scén, že Santo válcuje i ryzí komedie. Zábava zde převyšuje jakoukliv jinou složku filmu tak, že musím dát minimálně 4*. Líbí se mi, že Santo ani v těchto pozdějších barevných filmech, neslevil ze svého vysokého standardu ani o píď.

plakát

Meet the Feebles (1989) 

Celý film je tak na 4 *, ale za ten závěr musím dát pět! Pokud se vám líbí Braindead, nebo Bad Teste, tak neváhejte. Opravdu královská zábava.

plakát

Moon (2009) 

Jak již mnoho uživatelů přede mnou napsalo, jedná se o film s výbornou atmosférou, skvělou hudbou a neotřelým příběhem. To se filmu rozhodně upřít nedá. Ale pokud má divák alespoň základní znalosti fyziky a je zvyklý u filmů přemýšlet, budou ho během celého filmu rozčilovat záběry ve kterých se evidentně vyskytuje gravitace srovnatelná s tou na zemi, přenos na zem v reálném čase a mnoho dalších... Bez těchto "bugů" by to bylo za 4*, takhle bohužel o jednu méně.

plakát

Rendezvous with Rama (2003) (studentský film) 

Mám celkem pochopení pro podobné experimenty, ale měly by se držet fyzikálních zákonů. Pokud tvůrci nemají základní znalosti fyziky, mohli by se držet alespoň předlohy, která vše velmi pečlivě popisuje. Narážím tím hlavně na chůzi kosmonautů přechodovou komorou. Je to samozřejmě nesmysl, protože přechodová komora je blízko osy rotace, tudíž zde panuje stav bez tíže. Přesně takových nepřesností se děsím, pokud by se někdo rozhodl toto dílo A.C. Clarka sfilmovat. Na druhou stranu bych to strašně rád viděl. Zde musím dát alespoň 3* za snahu.

plakát

Únos vlaku 1 2 3 (2009) 

Průměrný film, který neurazí, ale také nenadchne. Chvílemi zábavný, jak po stránce napětí, tak po stránce vtípků alá Smrtonosná past. Pouze na můj vkus příliš točení s třesení s kamerou. Dvě hodinky příjemně rychle uběhnou, takže pokud si odmyslím podivný závěr, je to z mé strany mírný nadprůměr.

plakát

Pád do ticha (2003) 

Každého člověka s trochou empatie tento film přiková do křesla a nedovolí odejít, dokud nebude konec. Neustále ho bude nutit přemýšlet, jak se asi oba horolezci cítili a jak by se on zachoval na jejich místě. Neuvěřitelně napínavé a to i navzdory tomu, že je vlastně od začátku jasné, jak to dopadne.