Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Naprosto jiný pohled na válku, než v Četě, která působí tak nějak reálněji, ovšem zde jsou naprosto krásně, mistrně vyladěné vizuální scény jako příjezd kavalérie. Naprosto nejdokonalejší z nich je hned první záběr celého filmu, který mě zasáhl a pořád mě nutí o něm přemýšlet. Druhá stránka filmu je jeho hloubka, filozofie, cesta jednoho vojáka od scvrkávajícího se pokoje, skrz běžnou válku po její nejhrůznější následky, šílenství a konec inteligentní kultury, chaos. Od Apokalypsy jsem čekal hodně a dostal víc, i když něčeho jiného. Prodloužená verze je naprosto dokonalá a přinese vám depresivní atmosféru, která vás neopustí ještě pár dalších dní.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Jak jsem psal jinde - Nolanův vrchol! Mám rád Jackmana a oblíbil jsem si Balea. Výborný herec. U tohohle filmu po celou dobu nechápete, co se to vlastně děje, až na konci se to pěkně poskládá. PS: Baleovo "Abrakadabra" .. k tomu není co dodat :-)))))) Kdo neviděl, neví ... Dodatek: Už jsem tento film viděl hodněkrát a po každé příjdu na něco nového, co si spojím s něčím jiným - znovu žasnu nad promyšleností Prestiže.

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Viděna rozšířená verze, a nechápu jak se mohl "základní příběh" vejít do těch 139 minut normální verze. Mě ty téměř čtyři hodiny utekly celkem rychle a nechtěl jsem, aby film skončil.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Já nějak nevím, co napsat. Postavy tohoto filmu jsou tak skvěle vymyšlené a zahrané, že to snad lépe ani nešlo. Vskutku nejlepší western.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Co bych k tomuto filmu dodal? Jeho soundtrack se dá poslouchat samostatně, herci do rolí krásně sednou, příběh je dobře redukován na to nejdůležitější, ... Četl jsem LOTRa, Silmarilion, Hobita a tak dále. A myslím, že líp to zfilmovat nešlo. Ale kdybych měl dostat dárek k vánocům, poprosil bych Jacksona, aby natočil cca 90ti hodinovej remake LOTRa se vším, co bylo v knize. A já bych se na pár dní zamknul v pokoji a hltal ...

2001: Vesmírná odysea

2001: Vesmírná odysea (1968)

Jak to tu čtu, některým se nelíbí hluboká Kubrickova "nuda". Ovšem síla tohoto filmu daleko přesahuje běžné snímky. Pokud se snažíte pochopit, co tím autor chtěl říci, máte nějaký názor na svět a filozofie pro vás není jen neznámý pojem, určitě v tomto filmu najdete spoustu věcí k zamyšlení. Už jen ten kontrast úvodních třiceti minut se zbytkem. To mluví samo za sebe. A vizuální stránka? Na rok 68? Děláte si srandu? Jinak, myslím, že někdo kdo tomuhle dílu dá nějaké dvě hvězdičky a méně, neměl by se považovat za sci-fi fandu. Takoví lidé zřejmě milují pouze komerční scifi kde všechno vybuchuje a jsou tam nejrůznější emzáci, a hlavně aby to bylo ve 3D. Jenže takové filmy už nejsou science fiction, ale logical-fiction.

Tenká červená linie

Tenká červená linie (1998)

Asi jsem přišel na to, podle čeho řadím filmy do top10. Viděl jsem TČL pěkně v HD s dobrou reprosoustavou. Nadpozemský zážitek. A nechci jej alespon rok vidět znova. Je tak skvělý, že si tento film šetřím. Jeden z nejlepších filmů všech dob. Terrence Malick je PAN rejža. Místo toho, aby sázel jeden blokbástr za druhým aka Cameron, natočí po dvaceti letech pauzi tři hodiny skvělosti, které strčí do kapsy cokoliv jiného.

Četa

Četa (1986)

William Dafoe vztahuje ruce k nebi a já poprvé za hezkých pár let pláču u filmu.

Planeta opic

Planeta opic (1968)

Četl jsem předlohu, která je ve svém žánru jedna z vůbec nejlepších, ale film (přestože je nejen příběhem, ale i tím co kritizuje hodně odlišný) je také velmi působivý. Perfektní film.