Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Fontána

Fontána (2006)

Většinou zastávám názor, že slovy jde vyjádřit skoro cokoliv. Ale na tohle mi pár písmenek vážně nestačí. Aby člověk pochopil, musí vidět, a ne jednou. Z hudby, která se linula celým filmem, jsem měla několikrát husí kůži. Krásně doplňuje děj a na mě působila až hypnoticky. Ještě teď, když si pustím "Death is the road to Awe", tak se mi chce brečet. Výkon Hugha Jackmana mě ohromil. Věřila jsem mu každé slovo, každý zamilovaný pohled, uroněnou slzu. To samé Rachel Weisz. Úžasný příběh o tom, co všechno je člověk schopen podstoupit kvůli milované osobě. Kam až je schopen zajít a co obětovat. Prostě neskutečné... Aronofsky se zase jednou předvedl jako mistr emocí.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Darabont, Hanks, King - vražedná trojka, která předurčuje skvělý film. Zelená míle je skutečně hodně silný snímek, který v člověku zůstane hodně dlouho a hodně hluboko. V jednu chvíli jsem jen nevěřícně kroutila hlavou s pusou do "o" a bulela jak malá. Skutečně silný příběh, který skvěle umocňují výborné herecké výkony a podmanivá hudba. Tenhle film vás prostě chytí a už nikdy nepustí.

Parfém: Příběh vraha

Parfém: Příběh vraha (2006)

Jeden z nejlepších snímků, který jsem viděla. Nečetla jsem knihu, takže nemám po této stránce s čím srovnat. Film jako takový, je ale skutečně uměleckým dílem. Natočit film o vůních tak, aby měl divák pocit, že ty pachy skutečně cítí, to je tvrdý oříšek. A Tykwer se s ním popral velmi dobře. Moc se mi líbilo jak prostředí, tak výprava, kostýmy byly skvělé, herecké obsazení dokonalé, ale nejdůležitější je pro tenhle film příběh, jako takový. Vážně jsem celou dobu věřila, že to skončí pro hlavní ženskou hrdinku dobře. Jen konec mi přišel trochu... nevím, do celkové stránky mi prostě ne a ne zapadnout. Ale tak to má asi i být...

Na vlásku

Na vlásku (2010)

Za poslední dobu nejlepší moderní animák, jaký jsem viděla. Věřím, že někomu to přijde přeslazené, předvídatelné a naivní, a do jisté míry má určitě pravdu, ale u kterých pohádek tomu tak není? Já nemůžu jinak, než dát plný počet. Děj běžel, Pascala jsem si zamilovala po prvních dvou vteřinách, koňopes Maximus se taky postaral o značnou dávku smíchu, Locika byla tak naivní, jak by pohádková holka žijící 18 let ve věži měla být, písničky krásné, melodické a scéna s lampiony kouzelná.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Kam se hrabou lecjaké moderní animáky s 3D rozměrem. Miyazaky dokáže pomocí par barev a tahů vykouzlit světy, o kterých se nám ani nezdálo. Jeho představivost je neuvěřitelná a i když po zhlédnutí více jeho filmů člověk vidí jisté vzorce, které rád opakuje, pořád dokáže ledasčím překvapit. Líbí se mi, že dokáže do příběhu dát emoce. Skvěle si hraje s charaktery postav, jeho pojetí dobra a zla je výborně vykreslené... Po pár minutách jen sedíte a vznášíte se v úplně jiném světě. Mono mám z jeho tvorby nejradši. Jsem ráda, že mě přivedla k dalším jeho filmům, které taky rozhodně stojí za to, aby je člověk viděl.

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Jako velký obdivovatel a milovník knižní předlohy jsem měla zpočátku docela strach, co z filmu vznikne (po velmi nemilé zkušenosti v případě filmového Eragona). Ale byla jsem hrozně mile překvapená. Samozřejmě proběhlo několik úprav, dost scén i postav bylo vypuštěno, ale základní kostra i většina důležitých věcí zůstala a já byla z filmu nadšená. Skvěle vybraní herci, kouzelné počítačové zpracování, nádherné kulisy a prostředí a hlavně hudba Eshkeriho, dělají z Hvězdného prachu výborný film, který rozhodně není jen pro děti a který si dle mého názoru nezaslouží zařazení jen do "pohádek". Už jen kvůli De Nirovi si film zaslouží 5 hvězdiček, protože to, co předváděl coby kapitán Shakespeare a jak si to přitom užíval... to se vidí málokdy.

Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě (2012)

Na Charlieho jsem se na jednu stranu moc těšila a na druhou jsem se měla z filmu i trochu obavy. Nevěděla jsem, co od něj čekat, jak ho uchopit a tak trochu jsem čekala, že to bude jen další nadhodnocený snímek tady. Dala jsem ale na reakce oblíbených uživatelů a jsem upřímně ráda, že jsem se nechala zlákat a film si pustila. Jsem cíťa a klasicky na koncích filmů brečím. Ale abych řvala už v průběhu snímku (a ne jednou)... to se mi už dloooouho nestalo. Tenhle film vás prostě úplně rozloží - pokud se tedy necháte. Tohle není klasický film, který bude trhat rekordy v návštěvnosti a výdělcích, ale je to ten typ filmu, který zaujme a už nepustí. Je neuvěřitelně upřímný a opravdový. Všechno tu má své místo a nic nepůsobí kýčovitě. Má úžasnou atmosféru, skvělou myšlenku, je výborně zpracovaný, dialogy vás nutí neustále přemýšlet a soucítit s hlavními hrdiny, obsazení mě nadchlo a opravdu smekám před výkony herců. Loganu Lermanovi jsem věřila veškeré jeho emoce. Na první pohled vypadá The perks of being wallflower nenápadně, až minimalisticky... na druhý pohled se ale jedná o výborný film, plný námětů k zamyšlení, problémů dospívajících jedinců a jak jsem řekla - když se necháte dějem vtáhnout a otevřete se mu - čeká vás nezapomenutelný a hlavně neskutečně silný divácký, emoční a osobnostní zážitek, který rozhodně stojí za to. I když budete možná chvíli v depresi :o)

S láskou, Rosie

S láskou, Rosie (2014)

Sladké, přesladké... ale víte co? Funguje to. Alespoň na mě. Nemám ráda klišojdní romantické filmy, ale jsem přeci jenom holka :) A tady zkrátka všechno klapalo tak, jak mělo. Chemie mezi herci, výborné výkony, skvělý soundtrack, vtipné hlášky, sympatické obsazení... Nemám co vytknout. Snad až na ten hrozný rádoby usedlý účes Lily u jejího dospělého "já", který stejně nijak zvlášť nepomohl k tomu, aby vypadala starší. Sem tam si člověk sice řekl, ty jo, to je už hodně, ale tomuhle filmu byste odpustili snad všechno. Výborná oddechová romanťárna, která pobaví, svlaží oko a vy si na konci řeknete, že přeci jenom není všechno tak špatně, jako to servírují televizní noviny.