Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Bohužel, život není tak krásný jako tenhle film. Ta přemíra velice vkusného optimismu ale dostala i mě, zapřísáhlýho cynika. Kéž by měl každý někoho jako je Amelie. Někoho, kdo by ho popostrčil k životu. + jeden z mých nejoblíbenějších soundtracků, fakt nádhera!

plakát

Ztráta sebeovládání (1998) 

Tohle neni ani dobrej film, ani dobry porno. A ani jsem nezvlhla. Proc tohle nekdo toci? (jedna hvezda za jeji telo)

plakát

Warrior (2011) 

Bylo jasný, že záverečnej fight bude brother vs. brother, a taky že po tom co se zrubou si padnou do náruče. Ale tomuhle filmu odpouštim všechno, co mi jindy vadí, byl to neskutečnej zážitek!

plakát

Stmívání (2008) 

Nenajdete tu kvalitni filmarinu, inteligetni dialogy ani nijak oslnive herecke vykony. Stejne jako predloha je to nenarocna, lehce stupidni zalezitost, urcena vicemene jedne cilove skupine. Nicmene uplne zbytecne ztraveny cas to nebyl. Davat tomu, jako nekteri tady, odpad jen z principu je hovadina. Soundtrack a Kristen Steward totiz minimalne za hvezdu stoji.

plakát

Pleasantville: Městečko zázraků (1998) 

Film kde stoprocentne vitezy forma nad obsahem. Uchvatna atmosfera 50. let, hudba, obsazeni a velice zajimave vyjadreny vecne problemy jako rasismus a predsudky vuci "barevnym" a vubec komukoliv kdo se lisi. Docela me mrzi ze tu tenhle motiv nebyl rozveden trochu vic a zkoncilo to tak usoplenym happyendem. Nicmene opravdu krasna podivana.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Geniální kombinace brutality, anarchie, šílenství. Perfektní obsazení a hudba. Ano a vzrušujou mě rvačky a všichni ty zpocený, zjizvený chlapy od krve. Mistovský dílo! -It's only after we've lost everything that we're free to do anything.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Jednoduchej film pro jednoduchý lidi. Pseudointelektuálové vynášej tenhle nejlepší film všech dob a klenot kinematografie do nebes a stádo táhne za nima, to není žádný překvapení. Osobně jsem měla problém to celý dokoukat, natož najít nějaký to humánní poselství který tu všechny tak mocně zasáhlo. Průhlednej děj, odporně klišovitej námět, rozbředlý tempo (což je v kombinaci se zbytečně napálenou stopáží hodně nepříjemný), a přímo nechutně přeslazenej konec, kterej je všechno, jen ne dojemnej. A ze vší tý lidskosti a naděje vězňů, kteří jsou samozřejmě nevinní, se mi dělá zle. Asi bych nebyla tak kritická kdyby tenhle patos netrůnil na vrcholu žebříčku jak tady, tak na imdb, ale podle mě si rozhodně nezaslouží víc než tři hvězdy.