Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Obsahy (14)

Formula 51

Formula 51 (2001)

Elmo McElroy (Samuel L. Jackson) příjíždí do Anglie ve skotské sukni, aby zde prodal svou novou drogu na způsob extáze. Na letišti potká ortodoxního fanouška Liverpoolu Felixe DeSouzu (Robert Carlyle), který svou oddanost svému fotbalového týmu prokáže tak, že den před zápasem Liverpool - Manchester vběhne do hospody nacpané fanoušky Manchesteru a nechá jim tam kouřící dýmovnici. Potom poznáváme profesionální vražedkyni a také ex-přítelkyni Felixe Dakotu Philips s krycím jménem Dawn (Emily Mortimer), která je najatá na vraždu McElroye. Ještě se do filmu připlete skupina nácků, kterou si McElroy několikrát výborně a vtipně "ošéfí", a zkorumpovaný detektiv Virgil Kane a tato akční komedie se rozjíždí na plné obátky.

Bucktown, město zločinu

Bucktown, město zločinu (1975)

Do městečka Bucktown přijíždí Duke Johnson (Fred Williamson) na pohřeb a převzetí dědictví svého zemřelého bratra. Jelikož musí ovšem díky papírování ohledně závěti ve městě na pár desítek dnů zůstat, dovídá se nepěkné věci o praktikách místního policejního sboru, se kterými se rozhodne učinit přítrž. Povolá si proto do města staré známé, a poprosí je o pomoc s vyřízením těchto neodkladných povinností. Tahákem k jejich uskutečnění je jistě i jeho snaha o přesvědčení sexy vdovy Arethy (Pam Grier), že Duke není jen sobecký bratr z města, který jen přijel prodat a zpeněžit bratrovu hospodu.

Furia a Marrakech

Furia a Marrakech (1966)

Během druhé světové války plánoval Adolf Hitler zdevastovat hodnotu britské libry a amerického dolaru masovým a jednorázovým uvedením obrovského množství nepoznatelně zfalšovaných bankovek do oběhu. Tyto peníze měl uloženy v pečlivě ukrytém bunkru, který byl nyní objeven zločineckou organizací, která se chce pokusit okopírovat Hitlerův plán. Naštěstí se díky neomalenosti jednoho jejího člena dostane několik těchto bankovek do oběhu již dříve, a o podivném placení stodolarovkami za drobnosti jednou dívkou se dozví CIA. Ta na prošetření případu vyšle agenta-nováčka Boba Dixona, který se v zápětí dostává přes dívku k informaci, že skupina zločinců sídlí v Marrakechi. Dixon tedy vyráží do Maroka.

The Swinging Cheerleaders

The Swinging Cheerleaders (1974)

Katy chce napsat závěrečnou práci na téma Sexuální zneužívání žen v moderní společnosti. Subjekt práce si vybrala roztleskávačky skákající pro fotbalový tým její střední školy. Čerpat chce z osobní zkušenosti, protože se plánuje infiltrovat přímo do roztleskávačského týmu, který právě vypsal konkurz na novou členku. Samozřejmě se jí podaří být nejlepší adeptkou a může tedy nadále sledovat dění zevnitř. Postupně ale vyplouvají na povrch skutečnosti o jejím příteli, o vedení fotbalového klubu a podobně. Navíc si s ostatními roztleskávačkami překvapivě rozumí.

A Better Place

A Better Place (1997)

Po úmrtí otce se Barret (Robert DiPatri) přestěhuje se svou matkou do nového bydliště, do nového městečka, o kterém doufají, že bude lepším místem. Barretovo působení na místní střední škole nezačne vůbec dobře, je několikrát skoro zbit místním gangem, kterému se málokdo dovede vzepřít. O to se Barret pokusí a to sice za pomoci Ryana (Eion Bailey), se kterým se následně pokusí navázat přátelství. Ryan je ovšem velmi deprimovaný člověk, který si myslí o každém jen to nejhorší. Barret ale na něj nakonec udělá dojem, a tak se mu začne svěřovat se svými nenávistnými názory, které se snaží Barret korigovat, ale zároveň si nachází další přátele mezi novými spolužáky. Ignorantská povaha Ryana se výrazně projeví ve chvíli, kdy jdou s Barretem do soukromého lesa, kde je načapá jeho vlastník a pokusí se je vyhnat ze své nemovitosti. Tak se oba dostanou na dráhu zločinců, která bude mít zprvu nedozírné následky.
Film vznikl v produkci společnosti Kevina Smithe View Askew a menší roličky si v něm zahráli představitelé bratrů Hickeyových ze seriálu My Name is Earl - Jason Lee a Ethan Suplee.

Sie tötete in Ekstase

Sie tötete in Ekstase (1971)

Dr. Johnson je lékařem, vědcem, který se snaží se proslavit přes svůj výzkum prováděný na lidských embryích. Když na jeho postupy přijde komise, sebere mu licenci, čímž ho připraví o jedno z jeho hlavních životních potěšení. Druhým je jeho přenádherná manželka. Ani její láska mu ovšem nedá sílu zůstat na tomto světě - Johnson spáchá sebevraždu. A jeho manželce nezbývá tedy nic jiného než svérázně pomstít jeho profesionální dehonestaci a následně i smrt. Na samotných komisařích a komisařce.

Colossus: The Forbin Project

Colossus: The Forbin Project (1970)

Po dlouhém vývoji nastává změna vedení USA. Lidský faktor byl překonán, když programátor Charles Forbin vytvořil superpočítač, který nebude dělat chyby, bude propočítávat všechny možnosti, vyvažovat pozitiva a negativa a to vše bez hamižnosti a pro objektivní dobro Ameriky. Po svém spuštění si ovšem Colossus najde kamaráda, a to sovětský superpočítač vytvořený pro ty samé účely. Následně se oba dohodnou na společném postupu pro celé lidstvo. Odzbrojit, vytvořit a udržovat mír, a to za jakoukoli cenu ztráty osobní svobody lidí.

The Van

The Van (1977)

Bobby (Stuart Goetz) dělá v myčce aut u Andyho (Danny DeVito) a má dva sny. Pořídit si dodávku s vodní postelí a pomocí ní sbalit svou vyvolenou. Půjčí si tedy na dodávku a doufá, jak ve svém městečku bude najednou králem silnic i žen.

Six Ways to Sunday

Six Ways to Sunday (1997)

Harry Odum (Norman Reedus) se vydal se svým kamarádem Arnie Finklestein (Adrien Brody) na jednu Arnieho prácičku - pohrozit dlužiteli, že dluží. Harry se do role kamaráda hrozitele ale příliš položí a dlužitel z původně verbální hrozby nevyjde úplně nepohmožděn. Tento přístup se zalíbí Arnieho šéfovi (Paul D'Amato), který Harryho okamžitě vezme do svého područí, a tak se Harry ocitá ve společnosti, jež je pro dosavadního smažiče masa ve fastfoodu opravdu hodně nová a nenechá v jeho chování kámen na kameni.

Alla ricerca del piacere

Alla ricerca del piacere (1972)

Greta (Barbara Bouchet) příjíždí pracovat do Benátek jako pisatelka. Jejím zaměstnavatelem je věhlasný mladý, pohledný spisovatel Richard (Farley Granger), kterého Greta podezřívá z vraždy její přítelkyně, také pisatelky, která před pár týdny záhadně nadobro zmizela. V jeho obrovské vile se stává subjektem milostných her od Richarda, jeho manželky Eleanory (Rosalba Neri) ale i zvláštních skupin přátel, které si Richard zve na večírky. Obsahem poslední zprávy zmizelé kamarádky bylo přiznání, že nechala otevřít životní dveře, kterých se bojí, ale zároveň je ze nepopstelných důvodů zavírat. Navíc příběh detektivní knihy, kterou Richard dává Gretě postupně na přepsání, se až příliš podobá možné vraždě, které Richard na samotné Gretě plánuje vykonat. Alespoň je ona tak cítí. Musí tedy zanechat chladnou hlavu, nenechat se nikým citově omámit a nalézt pravdu. To ovšem nebude ani trochu jednoduché.

Mang nu: 72 xiao shi

Mang nu: 72 xiao shi (1993)

Manželé Ngovi žijí spokojený život. On je věhlasným kardiologem, ona jeho přenádhernou družkou. Problémy začnou nevinně, když ona je po operaci po dobu následujících tří dní slepá a on odjíždí na konferenci do USA. Nechává tedy svou manželku ve službách služky v jejich obrovské vile. Po jeho odjezdu si služka musí odskočit pro protiastmatické přípravky. Záhy se na prostranství před domem objevuje sebejmenovaný přítel kardiologa a dává se do řeči s jeho slepou manželkou. Ta ovšem i po jeho odchodu slyší po domě podivné zvuky.

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

Diane Arbus: Příběh jedné obsese (2006)

Diane Arbus (Nicole Kidman) je dcerou bohatého kožešníka. Má zajištěný bezproblémový život ve vyšší společnosti. Tento status je pojištěn svatbou s věhlasným fotografem, který fotografuje pro známé módní časopisy jako Vogue, Glamour. Stále tedy navštěvuje módní přehlídky, na kterých jsou propagovány kožichy z výroby jejího otce, které jsou fotografovány Dianiným manželem. Diane má snadný život, ale stále má o něm a o sobě jisté pochybnosti. Ona, ale i její celá rodina včetně Dianiných dětí si myslí, že je nenormální, ona sama si ovšem nedokáže tento svůj pocit náležitě vysvětlit. V tu chvíli se do bytového domu, ve kterém bydlí i rodina Arbusova, přistěhovává zvláštní muž. Hned při nastěhování se veřejnosti ukazuje pouze v masce. Tento záhadný muž se nastěhuje do nejvyššího patra domu, až na půdu. Diane začíná být tímto mužem fascinována a začne ho sama navštěvovat.

Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus je biografickým dramatem podle života skutečné Diane Arbus, která se pozdějí stala světoznámou fotografkou. Film zachycuje část jejího života, kdy ještě svou vášeň ve fotografování odhaluje.

Tranceři

Tranceři (1984)

Angel City roku 2247. Už delší dobu ohrožuje obyvatele nového Los Angeles zločinec jménem Whistler. Ten si vytváří své otroky z psychicky slabších tak, že jim přepíše mozek tzv. trancerem a tak konají vše podle jeho příkazu. Tranceři jsou v podstatě takoví techno-zombíci. Whistler se ale zdá být policejními jednotkami poražen a zneškodněn. Ale opravdu jen zdá. Povedlo se mu totiž ukrást drogu, která ho přesune v čase a v prostoru do roku 1985, kde se vtělí ve vysoce postaveného policistu a plánuje zotročit předky těch, kteří Zemi zachránili po tzv. Velkém zemětřesení. A tak zrušit aktuální budoucnost. Do policijení služby je znovupovolán vysloužilý policista Jack Deth, kterému Whistler ztranceřil manželku. Musí také odcestovat do minulosti a Whistlerovy ďábelské plány překazit. Jelikož jeho droga také funguje princip vtělení do postav časů minulých a psychicky slabých, ocitne se najednou v apartmánu hostesky Leeny (Helen Hunt), která právě prožila vášnivou noc s tělem, které dočasně nepatří původnímu majiteli. Právě ho okupuje elitní policista Jack Deth.

Hello Mary Lou: Prom Night II

Hello Mary Lou: Prom Night II (1987)

Píše se rok 1957 a na Hamiltonské střední se schyluje k tradičně největší události roku, k velkému plesu a hlavně k velmi sledované volbě královny plesu. Jasnou favoritkou je všemi studenty chtěná Mary Lou Maloney. Ta si před plesem zajde ke zpovědi, aby se knězovi svěřila, že hřešila, že neposlouchala rodiče, kašlala na školu a mnohokrát si užívala nemanželského sexu, a to s mnoha partnery. Následně se knězovi vysměje do obličeje a pomaluje rtěnkou zpovědnici vzkazy svým uctívatelům. Vkročí na slavný ples s jedním ze svých chvilkových kluků, aby se mu okamžitě vzdálila, odešla za závěs a tam padla do náruče nejlepšímu kamarádovi jejího současného kluka. Ten je ovšem nachytá, a ve chvíli kdy byla očekávaně Mary Lou vyhlášená královnou plesu, vyleze na konstrukci nad pódiem, hodí po čerstvě korunované Mary Lou zapálenou smradlavou petardu. Jeho plány se ovšem vymknou kontrole, královniny šaty od petardy zažhnou, a tak si Mary Lou svou plesovou slávu užije pouhých pár vteřin. Než jí ale oheň zabije, všimne si na konstrukci nad ní svého vraha. Nyní, po 30 letech, jsou současnou kandidátkou na nejvýraznější plesové ocenění Vicky nalezeny šerpa a korunka zavražděné Mary Lou, která neváhá ani minutu, aby se vrátila a opět začala zasahovat do dění na Hamiltonské střední a konečně se dočkala plesového uznání delšího než posledně. A Mary Lou se nezastavuje před ničím. Do jejich vraždených pomstychtivých karet jí nahrává skutečnost, že současným ředitelem školy je její vrah a současným knězem v místním kostele je ten, kdo její vraždu zapříčinil, ten s kým se tehdy před lety za závěsem muchlovala.

Reklama