Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Vzhledem k tomu, že jsem před shlédnutím neměla nejmenší ponětí o tom, co se bude dít, byly mé první odhady takové, že Claire Ibbetson je duch. Jo, nějak jsem to přeháněla s fantazií. Tipovala jsem to na nějáké zamilované fantasy-drama. Poté co Virgil našel tolik ozubených koleček, že by si mohl otevřít hodinářství, jsem si už byla jistá. Claire musí být robot ( - kam se hrabe Čapkovo R.U.R.). Kdybych jen už tehdy tušila, že Claire je... --- Geoffrey Rush v hlavní roli je zkrátka sympaťák, já mu s Claire tak fandila, dokonce jsem mu prominula i ty podvody v dražení uměleckých děl společně s Billym. (Kterému se rozhodně dostalo největšího zadostiučinění, když se Virgil na úplném konci "kochá" jeho obrazem.. Ale pryč s tou škodolibostí !) Snad jen Robert aneb oblíbenec Jim Sturgess byl pro mě zklamání, proč jen mi z něj museli udělat takového - jinak to asi říct nejde - podrazáka? --- Děj je plný lásky a umění a i tento film je uměleckým kouskem sám o sobě, legendární pan Morricone hudbou ještě vylepšil už tak skvěle poutavou atmosféru.

plakát

Glee (2009) (seriál) 

Český dabing by si zasloužil hodnocení ODPAD!... Naprosto mění charakter postav. Sympatie k většině postav jsou zcela pryč. Z tak skvělého seriálu se na českých programech stává, pro mě, něco naprosto "nestravitelného".

plakát

Jamie Cullum at the Zenith (2010) (koncert) 

Jamie Cullum je rozhodně jedním z mých největších objevů na strankách youtube. Jeho hudba je tak neuvěřitelně živá a natolik plná energie, že se mi ihned dostala pod kůži. Má ohromný talent, je to sympaťák, který si dokáže získat publikum během chvíle a podmanit si celou stage.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Tak trošku jiná globální katastrofa, než ji známe. Tentokrát nás film ušetří záběrů na nemocniční lůžka a karantenní stanice, plnící pacienty, tentokrát všem nakaženým nezbyde než pokračovat v normálním životě do poslední chvíle. Film hodnotím tak na 4*. Pátou hvězdičku davám jako "bonus" za poslední, konečnou scénu filmu, která mi vyrazila dech.

plakát

Requiem za sen (2000) 

Závěrečné titulky jsem dokoukala do konce a nedokážu ani popsat ten skličující pocit, kretý jsem měla. Film mě navodil do stavu - něco mezi depresí, bezmocí, paranoiou a nevím čím ještě - kdy Vás to tak nějak donutí přemýšlet o životě. Jo, jak asi tušíte, nebylo mi zrovna nejlíp. Je to příběh o lidech, kteří se - ať už vlastní vinou, nebo i nechtěně - dostanou do takové životní situace, ze které se nedá jen tak utéct. Začít brát drogy můžete jen pro zábavu, snad potom začnete dealovat a vyděláte miliony a nebo taky ne. Možná se do toho zapletete uplně náhodou, "díky" práškům, které Vám předepíše doktor, možná v příbalovém létáku zázračných hubnoucích pilulek zapomněli zmínit, že vedlejší učinek je ztráta racionálního myšlení a k tomu všemu na Vás začne útočit vlastní lednice.. Je to film plný nesplněných přání a snů, plný naděje i beznaděje. Třešničkou na dortu je zde legendární hudba k filmu od skvělého Clinta Mansella. Bez diskuzí 5* !

plakát

Jesus Christ Superstar live (2012) (divadelní záznam) 

Za nedlouho se tu stejně jako u zbylých verzí tohoto muzikálu strhne diskuze srovnání jednotlivých vystoupení. Cílem mého komentáře není vyzvihovat a upřednostňovat tuto verzi oproti ostatním. Ikdyž uznávám, že je mi díky modernímu pojetí o poznání bližší. Nechci ani nijak shazovat pěvěcké obsazení. Ostatně k tomu ani není důvod. Vy, co si tu chcete "rejpnout", že někdo z obsazených byl někde "podtónem", tak si, prosím, uvědomte, že zpěv není upraven ze studia jak jsme tomu v dnešní dobbě zvyklí. Pilát vyslíchající Ježíše při raní rozcvičce s osobním trenérem, Herodes se rozhoduje o pravdivosti veřejného mínění sms hlasováním v jeho talk-show, ale tak, proč by ne? Určitě se najde mnoho příznivců, kterým se toto odvážné pojetí již tak známého příběhu bude líbit a já s hrdostí přiznávám, že patřím mezi ně!

plakát

Unplugged: 30 Seconds to Mars (2011) (koncert) 

Skvělý koncert, skvělé akustické verze, celkově skvělé zpracování. Opravdu mě na internetu pobavilo tvrzení o tom, že Jared Leto neumí zpívat, autor zveřejněného článku by si měl pustit tento koncert. Snad žádný zpěvák nedokáže na svém koncertě odzpívat všechno na sto procent, protože energie, kterou přitom ze sebe vydává je nepředstavitelná. Všechny skladby jejich tvorby se mi v akustickém podání zdály lepší než originál. 30 Second to Mars považuji za jednu z nejlepších kapel poslední doby.

plakát

Paralelní světy (2012) 

Film, který mě osnil nejen dokonale zpracovanou grafikou, pohledným obsazením nebo působivými efekty, ale i svělým nápadem. Už od doby kdy jsem viděla trailer sem se nemohla dočkat. Od začátku až dokonce je děj protkaný scénami, které se snaží vehnat Vám slzy do očí. Osobně přiznávám, že u mě se jim to povedlo. Dvakrát. (...) Velmi mě zaujmulo zpracování počátečních titulků a vysvětlování základních faktů o životě ve dvou paralelních světech s opačnou gravitací. Ještě jeden z kladů filmu musím uvést, a to je příjemná angličtina, které je skvěle rozumně, dokonce i jen jako mírně pokročilý jsem filmu rozumněla bez problémů. Zkrátka a dobře, tímto zklamu všechny drsné kritiky čsfd, kteří tento film tak odsuzují, ale nemám filmu co vyčíst.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Po konci filmu mi v hlavě proběhla myšlenka "Proč ku**a nemůžu na čsfd dát tomuhle filmu 6 hvězdiček..!!!" Pro některé je to film, který hraje na city a jen se snaží se diváka dohnat k slzám. Nesouhlasím! Pro další je to dílo nasákle naivitou a utopií. Nesouhlasím! Když jsme u toho nenapadá mě jediná věc, která by mi na filmu vyloženě vadila. Příběh mladíka, který se snažil poflakováním protloukat životem až se neumýslně dostal k vynikající pracovní příležitosti. Dělat ošetřovatele ochrnutému Philippovi ho nejdříve nebavilo ale nakonec se pro něj práce stala koníčkem a jeho svěřenec nejlepším přítelem. Film je plně protkaný narážkami a černým humorem a v mnoha chvílích nevíte jestli pláčete smíchy nebo z lítosti. (Nejvíce se mi líbily narážky na moderní umění. Scéna kdy obdivují bílý obraz pocákaný červenou barvou za cca 41 000 euro..: "Za 50 babek skočím do Hornbachu nakoupím a namaluju Ti to taky.. když budeš chtít přidám Ti k tý červený i modrou!") Na filmu obdivuji soundtrack a smekám před Ludovicem Einaudi (byla jsem šťastná že konečně slyším jeho dokonalé dílo taky někde jinde než v reklamě na Hyunday). Co dodat? Podle mého názoru skvělý film, který stojí za to! PS.Vydržte, tu šestou hvězdičku časem dodám :P !!!

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Upřímně přiznávám, nepovedlo se mi prokouknout pointu filmu hned na začátku, ale za to jsem si až do poslední chvíle plně užívala ten pocit nevědomosti a napětí. Nedokážu říct proč, ale film mě ohromil. Možná to bude tou pulzující údernou hudbou, která je s námi po celý film (a dodáva filmu lehce hororvý nádech) nebo možná tou strašidelně vzrušující atmosférou. Kdo ví? Myslím, že to co nám ale chtěl tvůrce filmu říct není v příběhu toho podivného blázince a jeho věžňů (vlastně pardon: pacientů), ani v majáku. "Když to tu vidím, tak si tak říkám.. Co může být horší? Umřív jako dobrej člověk nebo žít jako zrůda?" Detektiv Teddy Daniels