Reklama

Reklama

Glee

(seriál)
Trailer
Komedie / Drama / Hudební / Muzikál
USA, (2009–2015), 91 h 6 min (Minutáž: 45–48 min)

Hrají:

Lea Michele, Cory Monteith, Matthew Morrison, Chris Colfer, Naya Rivera, Jane Lynch, Kevin McHale, Amber Riley, Dianna Agron, Mark Salling, Darren Criss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(121)

Vystoupení amerických školních sborů zvaných glee kluby vypadají poněkud jinak než naše obvyklé besídky. Jde o show se vším všudy – s hudbou, choreografií, kostýmy, svícením, sólisty... Kluby pořádají veřejná vystoupení a účastní se národní soutěže. Pokud je klub úspěšný, tak to pro školu znamená i prestiž a peníze (sponzoři apod).
Mladý učitel španělštiny Will Schuester působí na McKinleyho škole v Ohiu, kde jako student zažil období největší slávy tamního klubu. Tehdy patřili sboristé mezi nejpopulárnější žáky, protože byli opravdu dobří zpěváci a tanečníci. Jenže současný klub je absolutní propadák. Chybí lidé a schopný sbormistr. Schuester se klubu ujme a čeká ho nelehká cesta. Musí získat kvalitní členy, kteří se zároveň musejí smířit s tím, že podle názoru většiny dětí ve škole jsou sboristé vrcholně trapní. Štěstí se na něj usměje v okamžiku, kdy při konkurzu objeví výjimečně talentovanou studentku Rachel. Ani ostatní adepti na tom s hudebním nadáním nejsou špatně – zženštilý Kurt dokáže vyzpívat neuvěřitelné výšky, korpulentní Mercedes dokonale ovládá svůj hlas, vozíčkář Artie skvěle hraje na kytaru a koktající Tina přestává při zpěvu zadrhávat. Na škole to ale nikdo z nich nemá snadné, téměř bez výjimky jsou terči šikany. Házejí je do popelnice, zavírají do kadibudek, polévají ledovou vodou apod. Není tudíž divu, že se nikdo další do sboru nehrne. Až díky lsti dokáže sbormistr Schuester přilákat kapitána fotbalového mužstva, který má přirozený, ale poněkud neotesaný talent. První záblesk šance na úspěch nedá spát tělocvikářce a trenérce roztleskávaček Sue, která je zvyklá, že její kroužek je na škole ten jediný důležitý. Rozbíhá proto ďábelský plán na zničení klubu v samotném zárodku...
Záměrem tvůrců bylo vytvořit protiklad seriálům plným násilí a vražd. Něco originálního a zároveň pozitivního a optimistického. A seriál má skutečně schopnost vyvolávat v divácích dobrou náladu. (TV Prima)

(více)

Videa (416)

Trailer

Recenze (535)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

čistých 5. Na tak úžasně roztomilý a těžkou závislost vzbuzující seriál už asi nenarazím. Zábavnost je vytažená do úplného extrému hlavně díky postavě Sue, nejlepší seriálové postavě, jakou jsem kdy viděl, všechno je bráno s obrovským nadhledem, vztahy jsou doslova šíleně překombinované, celkově má tento seriál asi jedno z nejlepších obsazení, postavy jsou jedna vedle druhé uvěřitelné, mají typické středoškolské problémy a taky se tak chovají, samozřejmě stále se stoprocentním nadhledem - celkově celá škola funguje jako ironizace amerického školství. Co se na té škole dějí za šílenosti, je těžké popsat. A stejně ji od začátku seriálu miluji a mám za vzor všech ostatních škol. A samotné písničky, jejich nové provedení, a choreografie + skvělá návaznost na děj - to je už jen úplné potvrzení výjimečnosti seriálu. 2. série zatím drží standart - dokonalost. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Ohromně naivní a tak trochu z jiné reality, ale především pozitivní a zábavný seriál z jedné střední školy. Příběh je založený na hromadě žánrových klišé, ale scénáristi s nimi umějí velmi efektivně pracovat a využít je ke svému prospěchu. Největšími hvězdami jsou nakonec herci/zpěváci, kteří mají všichni tolik talentu, až mi z toho oči přecházely. Už dlouho mě žádný seriál takhle nepřekvapil. 2. řada bylo zklamání jako sviňa. Tvůrci se naprosto zaprodali té horší části svého publika a hudba znějící v celé řadě byla jedna velká žumpa. Příběhy postav byly podbízivé a povrchní a z celkových 22 dílů stálo za něco možná 5. A s tím dělám Glee pa pa. ()

Reklama

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí asi prvních 6ti dílů jsem dala 5 hvězdiček. Teď jsem někde za půlkou první série a nedá mi to a jednu hvězdičku uberu. Glee je skvělá show, opravdu nestačím zírat, jak moc jsou ty "děti" talentované, mráz po zádech je taky na "každodílovém" pořádku. Ale .. nemůžu se zbavit pocitu, že je to celé hrozně povrchní. Že téměř o žádné postavě nevím skoro nic. Je mi jasné, že Glee je postavené hlavně na zpěvu a tanci (i když hlavně na tom zpěvu), ale právě proto musím dát 4 hvězdičky, protože k úplné dokonalosti mi chybí právě ten zajímavější děj :) .. Mimochodem, Lea Michele a její hlas, to je něco neuvěřitelného! A úsměv Matthewa Morrisona taktéž :)) březen 2011 - změna ze čtyř hvězdiček zpátky na pět :) .. už mi to nepřijde tak povrchní a baví mě to čímdál víc :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Připrav se, černoško ze sboru, na jejíž jméno si teď nemůžu vzpomenout, budeš holka velkýho Puckstera." Školní sbory byly vždy mimo můj zájem, neboť mám doživotní zákaz zpívat i při hromadných vystoupeních. Občas ho sice poruším při sprchování, ale všímám si přitom, že ani té sprše to evidentně nedělá dobře. Přesto jsem se vydal sledovat seriál, kde hráči amerického fotbalu zpívají, vozíčkář tančí a roztleskávačky tomu dodávají trochu ... no inteligence to nebude. Na můj vkus je to sice trošku multi-kulti, ale je to v USA a tam mi to křížení ras, náboženství a pohlaví zase až tak moc nevadí. Navíc ta hudební čísla mě baví a je to celé takové pozitivní, tak tomu nebudu hodnocením ukazovat temnou stranu svého vrozeného cynismu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Glee začal jako výbornej seriál, první epizoda byla prostě bezchybná a Dont stop believing přezpívaná hercema zněla fakt parádně. Ale po asi 3 epizodě jsem si řekl "Sakra tady je něco špatně" A taky bylo. Takže nejdříve jsem si všiml že kromě Dont stop Believing tu nezazněla snad ani jedna celá skladba takže to mě trošku zklamalo. Ale to co mě nasralo bylo to když se objevoval ten debilní teplouš. A to se objevoval skoro vždycky. Každý jeho slovo mě sralo tak moc že bych mu nejraději rozbil držku, pak ty jeho vztahy byly děsný. Při tom seriál byl celkem vtipnej a Lnychová byla skvělá, ale jak říkám celý mi to pokazil ten debilní teplouš. ()

Galerie (1 098)

Zajímavosti (320)

  • Darren Criss (Blaine) sa pôvodne uchádzal o rolu Finna. (dwdb)
  • Epizoda s druhou účastí Britney Spears se stala nejvíce kritizovanou v historii amerických televizí. Seriálu dokonce klesla sledovanost a oblíbenost. (Dlee)

Související novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama