Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Americká krása

Americká krása (1999)

Nádherný a pro spoustu diváků kultovní film se skvělým Kevinem Spaceym, tady okouzlující Menou Suvari a silným příběhem, za který si Sam Mendes naprosto zaslouženě převzal Oscara.

Match Point - Hra osudu

Match Point - Hra osudu (2005)

Vyhrát ještě neznamená být šťastný. Nejlepší dílo z hlavy Woodyho Allena. Match Point má přesně vše to, co od filmu očekávám.

Život Davida Galea

Život Davida Galea (2003)

Další z filmů, ve kterém je Spacey "panem dokonalým". Ještě hodně dlouho po prvním shlédnutí, jsem nad filmem přemýšlel a nemohl najít odpověď na otázku: "Jak je to vůbec možné?".

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Historicky nejlepší film, naprosto realisticky vykreslující problematiku v podstatě legálních postojů některých občanů USA. Skvělý herecký výkon Edwarda Nortona a dalších přispěl k dojmu, že vše je skutečné. Poprvé jsem American History X viděl v rámci školní výuky a musím uznat, že jsem byl tímto snímkem naprosto šokován, vyděšen a rozčilen. Zároveň ale tento snímek přinesl varování a autentický pohled na to, co se děje tisíce mil od nás. Není co vytknout.

District 9

District 9 (2009)

Perektní počin a jeden z nejlepších snímků roku 2009. Film nutí přemýšlet o tom, co naše civilizace vlastně dělá, čeho se bojí, z čeho se snaží těžit, čeho zneužívá. Podtext je naprosto viditelný a co je ještě lepším dojmem - na filmu se podílela "svobodná" Amerika.

Warrior

Warrior (2011)

Warrior není jen bezvýznamný film o tvrdých chlapech z prostředí ultimátních zápasů. Je to film o vzteku, výčitkách, nenávisti, rivalitě, ale také o smíření, odpuštění, hrdosti a lásce (ovšem trochu jiné než z romantických filmů). Podobně jako napsal "golfista" - jeho děj mě hned od začátku vcucnul do sebe, donutil mě utvořit si vztah ke každé z postav a prožívat s nimi každou vteřinu - líp se to vyjádřit nedá. Až do závěrečné rány jsem napjatě seděl jako přikovaný a lačně čekal na velké finále. Skvělí Tom Hardy, Joel Edgerton i Nick Nolte, kteří své postavy zahráli bravurně, mě drželi až do konce. Příjemně překvapila i Jennifer Morrison, kterou jsem doposud znal pouze ze seriálu Dr. House. Warrior je podle mého názoru jedno z nejlepších sportovních dramat, které se kdy natočily. Úžasné!

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Famózní psychologický thriller, který se celý odehrává na jednom místě a přesto nenudí a člověk je napjatý až do poslední chvíle. Colin Farrell tady byl naprosto geniální, klobouk dolů.

Všemocný

Všemocný (2011)

Limitless je skvělý zábavný film, který mě zaujmul výborným příběhem v žánru sci-fi, svou vizuální stránkou, přesvědčivým Cooperem a celkově svým zpracováním. Thriller o "pilulce vědomosti", které by chtěl mít nekonečné množství každý z nás byl perfektním nápadem jeho tvůrců a přestože jsem od snímku nic moc nečekal a nebyl úplně dokonalý - získal si mě!

Muž na hraně

Muž na hraně (2012)

Nemám rád akční filmy, ale tenhle akční thriller mě naprosto uchvátil. Stylově, napětím a atmosférou hodně podobný Phone Booth s Colinem Farrellem. Worthington, Bell a Banks zahráli bravurně a Genesis Rodriguez byla pomyslnou třešničkou na dortu! Po celý snímek jsem napjatě sledoval, jak to celé dopadne a ikdyž byl závěr klasicky americký, tady mě nezklamal.