Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (473)

plakát

Modré stíny (2016) (seriál) 

Jak je něco jiné než Ordinace nebo Ulice, tak to české diváctvo těžko zkousává. Taušův styl je do jisté míry experimentální a ani mě nepřekvapuje vlna kritiky, která se na něj snesla. Je ale jediné štěstí české tvorby, že se někdo odváží točit jinak. Vedle Případů 1. oddělení další příjemné překvapení na poli českých kriminálek.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Otřesný zážitek. Film o tom, jak si žije partička naprostejch vidláků někde daleko od civilizace. Hrozím se jenom toho, že to tak někde opravdu je. Děj žádný, pointa žádná, překvapivý moment žádný. S takovými herci bych čekal minimálně průměrný film. Totální ztráta času.

plakát

Godzilla (2014) 

Super podívaná. Popcorn, kola, velké plátno, čistá hlava - to film s monstry, většími než Eiffelovka, vyžaduje. Asi nikdo nemohl čekat intelektuální podívanou a kdo se s tímto postojem ztotožní, moc si to užije!

plakát

Krvavá hostina 3: Šťastný konec (2009) 

Kdybych měl hodnotit seriózně tuhle píčovinu, tak to je jasnej odpad, jenže když se na to člověk podívá z druhé stránky, té zábavné, tak i největší hnidopich musí uznat, že to je tak debilní až je to místy vtipný.

plakát

Vášeň (2012) 

Problémem tohoto filmu je, že působí hrozně levně. Jinak si myslím, že atmosféra je hlavně první hodinu velmi dobrá, o nějakých telenovelách, jak tu někteří píší, nemůže být ani řeč. Jen mi příde, že režisér takové velikosti mohl pro svůj projekt získat trochu více peněz, scénář ani myšlenka (až na ten překombinovaný závěr) nebyly špatné, jen tomu chyběl WTF moment, který by nějakým způsobem vytáhl snímek z průměru. Takto to bude snadno zapomenutelný film. Bohužel.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Seriál, který je lepší a lepší každou řadou. Nic podobného jsem ještě neviděl, jinde je kvalita spíše stagnující, kdežto Breaking Bad má výtečně vykreslené charaktery hlavních postav, které se rozvíjejí každým dílem. Pokud vás první série tolik neosloví (stejně jako neoslovila mě), věřte, že ve zbývajících dílech a sériích se budete rochnit jako prasátko a nebudete chtít, aby tento seriál skončil. Jako celek je to naprosto geniální věc.

plakát

Nevědomí (2013) 

Film, kde prakticky není žádný děj a přesto se na něj neskutečně dobře dívá. Miluji postapokalyptická scifi. Vynikající hudba, skvělý vizuál. Nutno vidět v kině!

plakát

Most (2011) (seriál) 

Seriál, který se může směle měřit s těmi za velkou louží. Neskutečně sympatické hlavní postavy, především tak trochu jiná (u mě v dobrém slova smyslu) Saga Norén. Od začátku do konce výtečná detektivka s tak trochu inspirací amerického Sedm, ale to vůbec není na škodu, ba naopak. Když se někdo pustí do takto složitě propracovaného tématu a ve výsledku to dopadne takto, musím zatleskat. Po všech stránkách dokonalé. Když to jde ve skandinávii, proč proboha něco takového nejde u nás?

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Nevím, jestli zklamání, vlastně sem toho moc neočekával, ale oproti Pánu Prstenů je to velká slabota. Trvá neskutečně dlouho než se vlastně něco začne dít. Samozřejmě nevím, jak budou vypadat další díly, ale kdyby se těch 166 minut vlezlo do jedné hodiny, tak by to byl mnohem intenzivnější zážitek a možná bych se při návštěvě Roklinky nemusel přemáhat, abych neusnul. Poslední cca půl hodina se konečně rozjela, ale jestli to měl být vrchol prvního dílu, tak by to snad jakákoliv scéna z trilogie Pána Prstenů hravě strčila do kapsy. No, abych jenom nekritizoval, tak atmosféra a hudební doprovod jsou místy stejně magické jako u LOTRa, ale to samo o sobě neudělá celý film. PS. Zapamatoval si někdo víc než tři trpaslíky?!

plakát

Sůl tohoto moře (2008) 

Příjemný film bez vyloženě nudných pasáží a s velmi sympatičtími herci. Problematika Palestiny a Izraele mi nebyla příliš známá, přesto si divák po shlédnutí udělá určitou představu o místních sporech. Určitě to nebyl ztracený čas, ba naopak.