Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (7)

plakát

Sinister (2012) 

Tento horor musím hodnotit pozitivně především kvůli skvělé atmosféře a hudbě. Pan Bubák je vážně krutopřísná postava, kterou bych nejradši nahradil takovou lůzu jako je superman nebo batman. Kdyby svou superschopnost, donutit malé děti, aby zavraždili několik členů své rodiny, zneužil ve svůj zlotřilý prospěch, mohl by vystavět armádu vraždících dětí a poslat je třeba do parlamentu, aby sklidily odpad... Tím by se bezesporu stal nejoblíbenějším hrdinou filmů, komixů i videoher. Ale teď vážně. Pan Bubák je super, jen se mi nezdál ten konec. Ve chvíli, kdy vyvrcholila pointa a holčička rozkuchala své příbuzenstvo, se dostavla ta méně promyšlená část, v níž nám scénáristé lahce prodlužovali závěr filmu, během nějž by ti méně chápaví měli konečně pochopit, že to dělají ty sviňské děti. Zkrátka film pro sado-masochistického nekrofilního pedofila jak dělaný!

plakát

Nakonec zemře (2010) (amatérský film) 

Mnohem děsivější než drtivá většina horrrrrorů..... Bravo...

plakát

Le Bagman - Profession : Meurtrier (2004) (amatérský film) 

Le Bagman je nejlepší amatérská horor-komedie, kterou jsem kdy viděl. Originalitu, s jakou vrah brutálně a zároveň vtipně vyvraždí celý gang, by nyní určitě upotřebili tvůrci některých profesionálních filmů. Páni scénáristé.... od těchhle kluků se učte! Naprosto geniálně vyvedený snímek, jenž nemá chybu! To je důkaz, že i amatéři svedou zázraky.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Případy 1, oddělení - konečně pořádná kriminálka! Možná někoho baví sledovat, jak kriminalisté najdou na městské kameře dokonale prokreslený detail nebo jak měří velikost hrobaříka, aby zjistili, jak dlouho již na místě mrtvola leží (když brouk sám neroste, roste pouze jeho larva, z níž se dá tato informace získat), ale já osobně dávám přednost realitě. Konečně kriminálka, která mi ukáže pravdu o tom, jak to v kriminalistice chodí. Sám se na ni chci dát, a tak ocením seriál tohoto typu. Ještě lepší je na celé věci to, že se případy skutečně staly, tudíž je celá věc daleko reálnější. Líbí se mi, že je to z českého prostředí, kde vystupují normální lidé s normálními problémy a ne géniové, kteří k otisku palce u nohy vydedukují, že pachatel použil k vraždě samopal AKS.74U, oběť spálil, popel vysypal do řeky, a pak emigroval do rakouského města Unken. Ne, ne, žádná hovadina, ale čistá pravda! Děkuji tvůrcům za tento seriál!!!!

plakát

Resident Evil (2002) 

Resident Evil mě skutečně nudil. Příběh nestál za nic a zombie chodili tak pomalu, že by v žádném případě nemohlo dojít k nakažení kousnutím. Ke konci byl film velmi zdlouhavý a jak už jsem řekl, také nudný. Vypadalo to, jako by si scénáristé chtěli vynahradit otřesný děj dosazením hezké herečky v červených šatech. Nejspíš spoléhali na to, že přes ni divák přehlédne zbytek děje a dodává se do konce kvůli jedné hezké tvářičce. Ne, děkuji, od toho mám porno!

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Pád třetí říše se mi velice líbil, což bylo zapříčiněno především výborně propracovaným scénářem podle skutečnosti a výběrem herců, kteří (až na herce, jenž hrál Hermana Geringa) se skutečně podobali skutečným historickým osobnostem. Tento film je pojat z německé strany, což by mohlo zapříčinit obvinění tvůrců typu: "Nadržujete Němcům za 2. světové, vy nacisté!". Není to však pravda. Mnoho se totiž staví k Německu za Druhé světové války až příliš předpojatě. Tento film je důkazem, že i němečtí vojáci byli lidé! Je však pravda, že se mi filmový pohled na Adolfa Hitlera také příliš nezamlouval - až na pár scén, kde špatně mluvil o židech, mi připadal jako takový hodný usoužený strýček. (tímto říkám, že se v žádném případě nekloním na stranu nacismu)

plakát

Srbský film (2010) 

Srbský film ve mně vzbuzuje opravdové a myslím, že i oprávněné, zděšení nad vším, co lidé dokážou vymyslet, aby ukojili své sexuální touhy. Můžete namítnout "Byl to jen film", ale co já Vám odpovím? Když jsou lidé schopni vymyslet tento film, pak jsou schopni také jednat stejně, jak je v něm zaznamenáno. Ne, ne, přátelé, toto není jen film, to je realita! To je čistý pohled na celou skutečnost - přesně takovou, jaká je. Tohle je horor! A je to horor právě proto, že ukazuje realitu. Tady není nějaký nezranitelný chlápek s maskou, který zabije všechny, co se k němu přiblíží na deset metrů, jako v třeba halloweenu... U toho se vám nikdo bát nebude. To není realita. Ale Srbský film ano! Lidé neustále točí o vraždících psychopatech a ožívajících mrtvolách, ale největší strach vzbuzuje realita, jako je v Srbském filmu. Ten nám ukazuje skutečné dění, mafii, drsnou sexualitu, drogy, zapojení policie ve zločinu.... Jednoduše výsledek evoluce - člověk zručný, člověk vzpřímený, člověk rozumný, člověk nadržený, prase.... Jdeme do záhuby a Srbský film je toho důkazem. Mimochodem mne velmi potěšil konec. Já obvykle hodnotím filmy, především podle konce, a ten se mi vážně líbil. Geniálně to vyvrcholilo vyvražděním týmu kameramanů a následná sebevražda se tam také výborně hodila. Tohle rozhodně není film, u kterého se nudíte od začátku do konce... Vřele doporučuji lidem, kteří snesou brutalitu.