Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick (2022)

Tenhle film patří do kategorie, kdy jsem očekával buď velký průser nebo neskutečnou šlehu. Zaplať Lockheed, že B) je správně a ještě navíc se stal ten málo vídaný zázrak, že je pokračování dokonce výrazně lepší jak původní film. A ocení ho i letečtí nadšenci, pokračování úspěšné pohádky zkrátka stojí za to. Už během prvních 50 vteřin vás dokonale vystřelí o 40 let zpátky, sice s novými hnusně hranatými F35 a SuperHornety, ale i jako zkrácené demo to má šťávu. Plážová scéna taky nechybí, jen už není tolik teplá. Ano, ten film je v některých scénách a okamžicích příběhu těžce předvídatelný, navíc samotný útok a cíl krásně vykrádá dvojku Železného orla v kombinaci s SW Nová naděje, ale světe div se, ono to prostě funguje. Stejně jako závěrečná čorka Tomcatu a návrat domů. 4 hvězdy jsou poctivé, pátá je za další dávku skvělé nostalgie, fanservisu a velmi povedené letové záběry, kterých není málo.  A ať se Jim nezlobí, Avatar je v kině trikové superporno, ale TGM si následně užijete i mimo kino, zatímco u Avataru v půlce usnete, nebo to prostě vypnete pro nezájem. Film roku, přátelé!

Avatar

Avatar (2009)

Chtěl bych tenhle film zhodnotit jedním slovem, ale to prostě nejde. Strhující, fantastické, velkolepé ... mám pokračovat? :) Avatar je Cameronovo vymazlené dítko a já mu tleskám, ten pán nemusí točit filmy jak na běžícím pásu, on si klidně může pár let počkat a pak divákům div nevyrazí dech. V tomhle filmu je vše - napětí, akce, romantika a v určitých částech i plno emocí. To vše podkresleno vynikající hudbou a umocněno 3D zpracováním. Děj je možná předvídatelný a konec až moc šťastný, ale rozhodně to není negativum filmu, v tomto případě možná naopak. Necelé tři hodiny utečou jak voda, film vás jednoduše vtáhne a nepustí. Zkrátka závěr roku dostal vynikající filmovou tečku a řikejte si co chcete, ale zdejší velmi vysoké hodnocení si prostě zaslouží. EDIT 4.11.2012 - kdo nevěří, tak tento film byl skutečně po své premiéře ve zdejším žebříčku až na TOP 4. místě

Demolition Man

Demolition Man (1993)

Drsný Stallone, šílený Snipes a krásná Bullock. Tahle trojka + hromada kultovních hlášek = naprosto skvělé akční sci-fi, které nikdy neomrzí. Nejhorší na tom je, že se postupující degradací civilizace se z něj pomalu začíná stávat dokument a realita.

60 sekund

60 sekund (2000)

Co dodat, mám rád rychlý auta a Nicolas Cage je jeden z mých oblíbených herců. Závěrečná honička sice není takovej nářez jako v původním filmu, ale tenhle remake zase má lepší děj v podobě "mladší brácha vzal kšeft od rádobydrsnýho týpka, posral to a starší brácha ho musí vytáhnout z průseru". Zkrátka parádní oddechovka.

Ace Ventura: Zvířecí detektiv

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994)

Jedna z komedií, při níž hrozí riziko křečí bránice a vypadnutí sanice :D aneb gumový xicht Jima Carreyho v nejlepší formě plus v CZ verzi skvělý výkon Bohdana Tůmy (edit: platí pouze pro 1. verzi dabingu).

Ohnivá liška

Ohnivá liška (1982)

Tenhle špionážní filmeček mám velmi rád a nebudu zapírat, že to je spíš kvůli tomu superéru než kvůli Clintovi :) Ale i ten to zvládá skvěle, jak jako herec tak jako režisér.

Le Mans '66

Le Mans '66 (2019)

Pokud se vám líbí filmy z prostředí motorsportu jako byli Rivalové, je Ford vs. Ferrari jasná volba, byť je film v odlišném tempu i stylu, je víc o vyprávění příběhu. Ale nebojte, závodění je tam taky dost.. Sice mě naplno neuchvátila žádná z hvězd jako tomu bylo u Daniela Brühla, ale Bale i Damon se hodně snaží a spolu se super příběhem dostáváme 2,5 hodiny skvělého filmu, který oslavuje jediný americký úspěch na poli závodního motorsportu (ne, nascar není úspěch, to je jen zábava pro burany z jihu).

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Tento film je důkazem, že i po revoluci šlo natočit vynikající českou komedii. Bravo pane Hřebejk. Odpadově hodnotící uživatelé, vyližte si pr*del!