Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (26)

plakát

Fúsi (2015) 

Smutné až zbytečně moc, si myslím.

plakát

Masaryk (2016) 

Zajímavě zpracovaná část života Jana Masaryka. Oceňuji, že se film zabýval jen určitou epizodou Masarykova bytí a nesnažil se o zachycení celého životopisu, který by se zákonitě do 106 minut nemohl v žádném případě plnohodnotně vejít. Mrzí mě ale spousta patosu, klišé a tak celkově divné románové atmosféry. Věřím, že by díky tomu mohl být film dobře přijat v zahraničí, ale mě to vadilo. Karel Roden je fantastický herec a věřím, že pro svou roli udělal maximum, ale nemohu se ubránit dojmu, že postava J. Masaryka pro něj nebyla úplně vhodně zvolená. Oproti tomu Oldřich Kaiser jako Beneš byl naprosto přesvědčivý. Scény s ním se mi líbily nejvíc; když pominu ty Rodenovy taneční, sjezdovkové a muchlující se kreace:)) Vidět český film o sympatickém Janu Masarykovi ve vyprodané Lucerně je nezapomenutelný zážitek, ale dílo samo o sobě mě zas až tak nenadchlo, respektive nenaplnilo očekávání.

plakát

Tělo (2012) 

Nebylo to vůbec špatné, ale pod švédskou nebo dánskou taktovkou by to bylo určitě lepší.

plakát

Intimní osvětlení (1965) 

"Děj" filmu se nedá popsat, to se musí vidět. O ničem, a přitom, kolikrát se člověk nudil už i u kratších a věhlasnějších snímků. Hrát v tom skuteční herci, tak se to nedá, ale takhle to byla vážně zábava. Panu lékárníkovi bych frknul Oskara, ani bych se nerozmýšlel. Ten byl vážně boží. Ideální film jako kulisa pro nějaký mejdánek, kde se servírují panáky okresní míry.

plakát

V paprscích slunce (2015) 

Povedený (a velmi tíživý) dokument. Pánové Manskij s Ivanovem se do Pchjongjangu pravděpodobně již nikdy nepodívají. Asi jim to ale žily netrhá, tu nejkrásnější kimčongilii na světě už stejně viděli.

plakát

Druhá šance (2014) 

Není to úplně film na dobrou noc. Emotivní téma s perfektně zahranými explicitními scénami docela pocuchá nervy. Severoevropští tvůrci se toho nikdy nebáli a nutno dodat, že svou práci dělají moc dobře. Jaká škoda, že se člověk k podobným filmům dostane většinou jen jednou za čas přes okrajové festivaly.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Filmařsky naprosto precizně zpracované. Žádná scéna se neodflákla, v tomto směru bez debat znamenité dílo. Co však ale hlavnímu hrdinovi naordinovali rozchodit, to už bylo přes čáru. Ano, člověk toho vydrží hodně, ale čeho je moc, toho je příliš. Hugh Glass je fakt tvrďák s evidentně velmi tuhým kořínkem. Chvílemi jsem v něm úplně viděl Vladimira Vladimiroviče. I když ten by toho méďu asi skolil holýma rukama.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Těžko srovnávat 1. a 2. sérii, protože každá je úplně jiná. Pár věcí ale mají společné: nadprůměrný scénář, výbornou režii a skvělé herecké obsazení. Kdybych se měl pokusit True Detective vystihnout jednou větou, tak bych řekl, že to není žádná laciná béčková pseudokriminálka, ale po všech stránkách parádní podívaná!