Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Pohádka
  • Drama

Recenze (286)

plakát

Než jsem tě poznala (2016) 

"You can't change what people are." "Then what can I do?" "You love them."

plakát

Pelíšky (1999) 

Krásný, milý film, který na mě působí asi značně jinak než na většinu populace. Pro mě je vlastně velmi smutný až melancholický. Ale přesto... nebo právě proto ho mám moc ráda.

plakát

Čertí brko (2018) 

A zase ty písničky, které musí člověk přečkat stejně, jako by běžely reklamy... Děj se ke konci tak nějak divně rozplynul a zmizel a já měla co dělat, abych udržela pozornost. Herecké obsazení velmi překvapivé a milé, ale to je asi jediné pozitivum.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Milé a koukatelné. Herecké výkony sice trochu zdrženlivé, ale vynahradilo to množství vtipných okamžiků a scén.

plakát

Terminál (2004) 

Letištní terminál je vlastně takový malý svět ve velkém světě, kde se dají zažít malé i velké věci. Tento jemný a milý film je podtržený herectvím Toma Hankse, který si tu u mě velmi napravil reputaci po nepovedeném (sorry lidi) Forrestu Gumpovi.

plakát

Příchozí (2016) 

Napínavá, fascinující a mocná atmosféra jsou jednoznačným plusem. Zajímalo by mě, jestli by se vlády zapojených zemí rozhodly v reálné situaci stejně, ale něco mi říká, že ano. Oceňuji především fakt, že samotní alieni včetně vesmírných lodí byli velmi rozdílní od zažitých představ, což rozhodně přidává na napínavosti. Divná byla pouze dějová linka s "osudovostí", kterou můžeme pozorovat například v Atlasu Mraků nebo Šifry mistra Leonarda, která na mě vždy působí spíš jak ezoterický příběh Jolandy a Vlastíka Plamínka...

plakát

Enderova hra (2013) 

Ti alieni jsou takoví rozkošní! Pome jim pomoct! Enderova hra nabízí solidní sci-fi podívanou. Já bych jen uvítala více rozebrat psychologii postav. Nemůžu se zbavit pocitu, že vliv Enderových sourozenců na jeho charakter je v knize mnohem víc sledován. Také bych ubrala na tom fofršťouchu (spojení výrazu z knihy s nejhorším hrdinou všech dob a jeho parodie z nejlepšího dílu Simpsonů) a bylo by to optimalizované přímo pro mou osobu. :)

plakát

Největší showman (2017) 

Nemám ráda muzikály, a také nemám ráda cirkus. Ale stačilo prvních 15 minut a já byla úplně hotová, chycená, v pasti. Ty efekty! Nejen vizuální ale i zvukové... a já pak sedím s otevřenou pusou a zapomenu dýchat. Rychlost děje vás nenechá odtrhnout oči a děj se posouvá i v rámci songů, což je obrovské pozitivum. V ostatních hudebních filmech musí člověk čekat na konec písničky, aby mohl film pokračovat (pro mě je to jako čekání na konec reklamy). Tady ne. Poslání a myšlenka filmu jsou hrozně milé a pozitivní - rodina (v širším slova smyslu), domov, rovnost, soudržnost, láska, sny. Phineas dokázal vyšplhat z nuly na vrchol, Philip se naopak vzdal svého vysokého společenského postavení. Jejich cíle a motivace se postupem času měnily a prolínaly aby se diváci dočkali velkého finále. A já stále nevycházím z údivu, že zrovna mě ohromil muzikál.