Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (447)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Doprkennýohrady, proč se tam zase zpívá? A proč to má hudební podkres jako z éry němýho filmu? Proč ke všemu ty punk-rockový riffy? A kdo se rozhodl obsadit do role Bonifáce Honzu Cinu? Nic ve zlým, Honzo, ale stejně jako já bych nemohl hrát superhrdinu, vy nemáte somatotyp, vy jste ektomorf (já endomorf) a do rolí princů, zachránců krásných děv a ochránců světa se prostě nehodíme. Naštěstí Judit, Vetchý a jemnounká připomínka toho, že ať už peklo bylo či nebylo... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Super pohadka, která místy žánr pohádky i přesahuje. Ať už politickou satirou (nadmíru trefnou a vtipnou) nebo i vedlejší zápletkou o manželech, které rozdělí politika a manžel ženu dovede až k šibenici. To by se neztratilo ani v seriózním dramatu..D  A přesto to pohádka je..a to moc fajn a pobavil jsem se. Herecká sestava parádní (hlavně Budař, jeho padouch je luxusní..a ve druhé polovine mě zase  bavily společně scény mezi Vetchým a Koptou) a písnička o čertech je nářez roku. Ta závěrečná je zase moc roztomilá.  Nicméně jak to celé příjme konzervativní český divák je otázkou. Já dnes náhle procitl... A aktualizace 2022: Po letech určitě jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Budař 100 % rulez! ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Já se upřímně bavil. Ondřej Vetchý je prostě borec a jako vládce pekel je naprosto přesný. Jan Cina připomíná čerta Janka z klasické pohádky S čerty nejsou žerty (tedy mladého Ondřeje Vetchého, což sám Vetchý potvrdil). Industriální peklo, které je vlastně úřadem dává smysl a celkově i zbytek pekelného i pozemského osazenstva velmi mile překvapil... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Pozitívom tejto rozprávky je herecké obsadenie. Výborný je Vetchý, Bárdos a Geišberg, pre ktorého sa Čertí brko stalo žiaľ labuťou piesňou. Nedokázal som sa zmieriť s faktom, že sa jedná o "občiansku výchovu pre škôlkarov" a ich rodičov v duchu americkej Zootopie. Lenže o 2-3 roky vtipy kleklo brko a podobné už aj tak nikto nepochopí, tak na čo ich tam pchali? Zamerali sa na politické vtipy a texty piesní, ale samotný scenár na mňa pôsobí len ako sled násilne pospájaných scénok. Keď už z toho urobili muzikál, mala tam byť aspoň 1 pesnička chytľavá, ale to nie. Nie je to také zlé ako minuloročné Přání k mání, len to nestojí za lístok do kina. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Neměl bych dostat vocas?“ - „Ocas, rohy a startovací kopyto používáme pouze při jímce hříšníka. Jinak cestujeme zásadně v civilu. Ale to snad doufám víš?!“ Díky Ondrovi to už vím i já. Vůbec mi ten pekelný systém přišel celkem důvtipný. Film se opírá o výbornou technickou stránku, kvalitní jsou třeba i na Lvy nominované kostýmy, výprava či rovnou vítězné masky. A přestože nejde přímo o „písničkové“ dílo, min. Mám takovej pocit je zapamatovatelná. Potud spokojenost. Horší je to ale s humorem, usmál jsem se jen párkrát. Argument, že jde o pohádku a nejsem tedy „cílovka“, zde navíc příliš neplatí, neb tvůrci do ní přidali poměrně silnou paralelu s politickou situací (to velké NE pro ANO už ani doslovnější být nemohlo). Ne moc záživný příběh (spolu s jeho převážně nevýraznými aktéry) pak sice držel pohromadě, ale neoslnil. Přesto žádný průser, vidím to na lepší průměr. „A přestaň mi vykat.“ - „Proč?“ - „Nooo…když sou lidi do sebe zamilovaný, tak si tykaj.“ - „Já sem do vás zamilovanej?“ - „Jo jo, už je to tak. A vypadá to, že je to vážný.“ ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Producentem byla vedle České televize mj. i RTVS, což je Rozhlas a televize Slovenska. (jungewolf)
  • Autoři si původně pohrávali s myšlenkou, že čerti budou bez rohů. Nakonec ale menší růžky mají. [Zdroj: Totalfilm.cz] (ZHODNOTITEL)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama