Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (17)

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Nejdříve jsem nevěděl, jestli se na film skutečně těším a popravdě jsem netušil, zdali na mě v kině bude čekat zklamání nebo ohromení. A nakonec přišlo to druhé. Třetí a poslední sólovka s Wolverinem je jednou z nejlepších celé trilogie. Nemohu příliš srovnávat s X-Meny, jelikož tam jde hlavně o vizuální stránku a nadpřirozené padouchy. Logan vypráví lidský a realistický příběh o ztrhaném muži, kterého dohnal věk a je na pokraji svých sil. Pokud jste čekali, že dostal film eRkový rating pouze pro pár kapek krve, pak vás rychle vyvedu z omylu. Snímek má neuvěřitelně brutální akční scény, ze kterých mě pokaždé pokaždé mrazilo a jediné, čeho jsem byl schopen bylo ohromeně zírat s otevřenými ústy. Postavy jsou zajímavě vykreslené, přirozeně se tu nadává a celkově je to celé naprosto vyšperkované. 17 let jsme čekali na tuhle akční pecku? Ale no tak! Tohle je Wolverine, na kterého jsem tak dlouho čekal, servírující krvavé žně na stříbrném podnose!

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tarantino je zpět a vzdává poctu westernovým snímkům! Novinka Osm hrozných opět nepostrádá zběsilost a spoustu umělé krve. Scénář funguje na výbornou, děj je krásně plynulý a příjemně jej doprovází hudba Ennio Morriconea. Také musím vyzdvihnout kameru, kostýmy a herce, kteří podávají šílené výkony, jak je u Tarantinových snímků zcela běžné. Na druhou stranu mě zklamala nevyužitá účast Tima Rotha a štěk Channinga Tatuma, jenž by si rozhodně zasloužil více prostoru. Snímek Osm hrozných se ovšem víceméně povedl. Nejedná se sice o druhého Nespoutaného Djanga nebo Hanebné parcharty, fanoušci však budou jistě spokojeni.

plakát

Deadpool (2016) 

Fanoušci komiksové předlohy mohou jásat! Filmařům se podařilo natočit Deadpoola tak, jak si jej přáli vidět – se spoustou násilí, krve, špinavých míst a s pestrým slovníkem. A zaslouží si pořádně poplácat po zádech, jelikož se jim navíc daří bavit své fanoušky celých 114 minut. Některé možná malinko překvapí prostý děj. Nemusíte se ovšem bát, v hlavní roli totiž září brilantní Reynolds, který se pro tuto roli skutečně narodil, o zábavu tak není nouze. Dále bych rád vyzdvihnul scénář a jeho černý humor, střih, kameru, přehlednou akci, choreografii, kostýmy a hudbu, kterou zkomponoval skladatel Junkie XL. Musím ovšem varovat, že tento snímek není pro každého. Převážně fanouškům klasických superhrdinských filmů nemusí vůbec sednout brutalita a vulgární výrazy, které se tu vyskytují. Deadpool totiž není jen tak ledajaký superhrdinský snímek. Je to totiž tvrdé eRko, které má pořádné koule a nestydí se za to.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Ve výsledku třetí díl Captaina Americy s podtitulem Občanská válka hodnotím jako jeden z nejlepších superhrdinských blockbusterů vůbec. Překonal totiž veškerá má očekávání a ani na vteřinu jsem se nenudil a nemusel se dívat na hodinky. 148 minut uteklo jako voda a přiznám se, že takovou radost jsem měl naposledy po projekcích druhého dílu Návrat prvního Avengera a prvních Avengers. Snímku nechybí napínavá akce, výborná choreografie, opojné vizuální efekty, skvělý scénář, perfektní režie, střih, zajímavé lokace, nádherné kostýmy a charismatičtí herci. Čeká vás tedy nezapomenutelný akční zážitek roku!

plakát

Need for Speed (2014) 

Need for Speed je film, který by si neměl nechat ujít žádný automobilový nadšenec. Scénář by sice chtěl zlepšit, ale jsem překvapen, že mi 130 minut uteklo jako nic. K tomu jsem se náramně bavil a rozhodně mohu jen doporučit. Se sérií Rychle a Zběsile nelze srovnávat, jelikož je to zhola nemožné. Každý z těchto filmů má sice rychlá auta, ale každý je z jiného soudku. Rychle a zběsile nemá závody, ale výborné herce, zato Need for Speed je novinka, která má milionové závody, ale postrádá perfektní scénář a více odvázané herce. Musím však apelovat, aby jste nad příběhem moc nedumali a náramně si užili tuto akční zábavu!

plakát

Divergence (2014) 

Na Divergence se za chvíli bude chodit jako na Hunger Games. Toto byla jen malá ukázka toho, co přijde příště. Rezistence. A fanoušci se na ni mohou těšit už teď, jelikož první díl se zajisté povedl. Fanoušky sci-fi sice film moc nepotěší, zato fanouškovskou základnu jistě ano. A to není vše. Herecké obsazení je opravdu skvělé. Téměř každý má svůj prostor pro rozvíjení svých postav, avšak Kate Winslet se takové šance jaksi nedostalo. Ani hudba od Junkieho XL není špatná. Perfektně sem pasuje a jisté momenty jsou tak i lepší. Ačkoliv se tu setkáme s klišé vtípky, rozhodně se nejde ubránit mírným úsměvům. Obzvláště povedené je finále, při kterém mě místy i mrazilo. Jsem však i toho názoru, že kratší stopáž by filmu jen prospěla. Ale i tak, palec nahoru. Nenáročným fanouškům se to zaručeně bude líbit. Více: http://filmafoto.eu/2014/divergence/

plakát

Transformers: Zánik (2014) 

Transformers: Zánik je skvělý akční film, který však postrádá přiměřený scénář. Je škoda nevyužitých postav. Wahlbergovi se nepodařilo překonat excelentní výkon LaBeoufa, a tak zůstává v pozadí scény. Nejlepší na celkovém výsledku jsou však Dinoboti. Ti se filmařům opravdu povedli a jsou doslova dech beroucí. Akční diváci si přijdou na své a nevadí, že jste třeba neviděli ani jeden díl ze série. Akční sekvence jsou opravdu parádní, jen bych pro příště filmařům doporučil, aby trochu ubrali a víc se věnovali postavám. Pár scén se tak stalo až nudnými, což jistě neměli v úmyslu. Jinak jsem s výsledkem spokojen. Michael Bay nám naservíroval další letní blockbuster, který se na velkém plátně leskne. 165 minut uteče jako voda. I já jsem se po prvním zhlédnutí divil, jak rychle to uteklo. P. S. Zúčastnil jsem se projekcí 3D IMAX s českými titulky a 3D dabing. Musím uznat, že v IMAXu byl obraz a zvuk opravdu precizní. Transformers: Zánik je vůbec první film, u kterého pro část natáčení použili filmaři nové digitální IMAX 3D kamery, které slibují obraz srovnatelný s analogovými IMAX kamerami, které natáčejí na filmový pás. Ve vybraných sekvencí se v IMAXu změní poměr stran na plátně, který je běžně 2,45:1 na poměr 1,9:1, což stojí za vidění. Já sice výhradně preferuji originální znění, ale pokud neovládáte anglický jazyk nebo nejste fanoušky originálního znění, zajděte si na dabovanou verzi. Jen bych chtěl apelovat na fanoušky originálního znění a dabingu, aby zašli pouze na jednu nebo druhou verzi. Mě osobně se stalo, že jsem poprvé film zhlédnul v originálním znění, a poté v dabingu – což byla velká chyba. Dabing mi doslova trhal uši a nebylo snadné udržet na téměř tři hodiny pozornost. Klasická 3D konverze není příliš výrazná, takže pokud se nechystáte do IMAXu, můžete ušetřit a jít na 2D verzi. Od klasické 3D konverze se nijak výrazně neliší. Více: http://filmafoto.eu/2014/transformers-zanik/

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Captain America: Návrat prvního Avengera je jeden z nejlepších filmů od studia Marvel vůbec. Také jsem si dovolil ho zahrnout do svého žebříčků nejlepších akčních filmů poslední doby. Ano, je to velkolepější podívaná, než kterou nám nabídl Joss Whedon se snímkem Avengers. Akční scény jsou famózně zachycené. Scénář funguje na výbornou a postavy mi nikdy u studia Marvel nepřipadaly tak sympatické jako doposud. Herci jsou sehraní a na placu vydávají skvostné výkony. Velice příjemně mě překvapila zručnost bratrů Russových a jejich dynamické pojetí příběhu. Mají vše pevně pod kontrolou a je zjevné, že se na filmu dosti nadřeli. Hudba od Henryho Jackmana je prostá, ale ne nudná. Po skončení filmu si však na ni ani nevzpomenete. HODNOCENÍ: 9,7/10 PŘEJI PŘÍJEMNÝ AKČNÍ ZÁŽITEK! :) P. S. Zúčastnil jsem se projekce 3D dabing. 3D je občasnou třešničkou na dortu, ale zároveň i zbytečností. Někdy se mi zdálo, že mám jen ty brýle, ale efekt žádný. Nemluvím však o všech scénách, najdou se i výjimky. Dabing je dobrý, rozhodně neurazí, ale kdo má raději originální znění, dabingu se vyhne. P. P. S. Fanouškům filmů od Marvelu nemusím připomínat, že se po skončení filmu vždy následují potitulkové scény. Ve filmu jsou přesně dvě takové scény. Jedna se váže přímo k ději Captaina Americy: Návratu prvního Avengera. Ta není moc důležitá. Co bude všechny zajímat je potitulková scéna, kterou natočil Joss Whedon k navnadění na očekávané pokračování Avengers: Age of Ultron (to se v současné době natáčí v Itálii).

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

The Amazing Spider-Man 2 se pořád řadí k blockbusterům, které stojí za pozornost. Film se může pochlubit nejen svou dynamikou, ale i perfektním obsazením, maskami, odvázaností, spoustou humoru a love story. Marc Webb nám naservíroval opojnou zábavu, která nejvíce sází právě na dynamické akční scény. První díl tak strčil do kapsy. Hudba od Hanse Zimmer a Pharrella Williamse je velmi povedená. Dává jednotlivým scénám zvláštně emocionální tón a brilanci. Co se týče záporných postav: Electra, Green Goblina a Rhina, nejsou tak děsivé, jak by se slušelo. To však nahrazují akční sekvence. Filmaři nám konečně přináší – „DOSUD NEVYPRÁVĚNÝ PŘÍBĚH.“ P.S. Zúčastnil jsem se projekce 3D titulky a velice doporučuji. Za 3D konverzi si sice sáhnete hluboko do peněženky, ale z výsledku nebudete zklamaní. Po dlouhé době parádní 3D. Titulky však doporučuji pokročilejším angličtinářům, jelikož by se mohlo stát, že si z filmu nic neodnesete. Spousta dialogů tu jde opravdu rychle.

plakát

Hostitel (2013) 

Hostitel Další kniha Stephenie Meyer se dočkala svého zfilmování, tentokrát se děj odehrává v budoucnosti poté, co jsou lidi napadeni mimozemskou rasou. Je však ještě pár lidí, kterým se zatím daří unikat před těmito stvořeními. Film na první pohled vypadá jako obyčejné love story, ale v samotném jádru se ukrývá pravá podstata skvělého příběhu. Je fascinující sledovat osud Melanie Stryderové (Saoirse Ronan) poté co je do ní vložena tzv. Duše (Poutnice-pozdější pojmenování Wanda). Když jsem poprvé viděl trailer na tento film řekl jsem si ,,To bude určitě nějaká nudná romantika." Ale poté, co jsem ho shlédnul v kině, jsem si hned za tuto větu huboval. Film si zachovává svou důstojnost a nikam zbytečně nespěchá. Ještě než jsem film viděl, slýchal jsem, že je to spíše pro fanynky a fandy Twilight sagy, ale tato informace není pravdivá. S Twilight sagou je nadobro konec, vím, že spousta z vás za ní hledá náhradu, ale tím, že je to od samé autorky neznamená, že je tomu podobný. Hostitel je více propracovanější, to mu nikdo nemůže odepřít. Žádná postava se ve filmu neztratí, dokonce ani ta nejmenší. Film je opravdu pro každého milovníka filmů. Saoirse Ronan (Útěk ze Sibiře) je podle mého čím dál tím víc lepší, co se po herecké stránce týče. Bylo impozantní, sledovat její postavu a zapálenost pro svou roli. Také si ve filmu zahrál Jake Abel (Percy Jackson:Zloděj blesku, Jsem číslo čtyři), velice nápadný herec, který hraje hodně ve sci-fi filmech a opravdu . Také tu vyniknul dosud nevýrazný Max Irons (Červená karkulka) v roli Jareda, který je zamilovaný do právě Melanie. Děj je výborný, ale prostředí budoucnosti na mě neudělali valný dojem (až na ty hračky). Více na http://www.facebook.com/MojePrvniRecenze?ref=hl