Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 2

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (1 142)

castor 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, co by Michael Bay dělal, kdyby mu třeba měsíc nesvítilo slunce. To, co předvádí, nemá obdoby. Triky jsou vymazlené, destrukce je vyhnaná do extrému. Poslední desítky minut jsou dechberoucí. Před nimi ovšem tvůrci jaksi ztratili soudnost, Bay posunul spojení nesoudná megalomanie zase do jiných výšin. První dvě hodiny (ano, první dvě, protože výsledek má nějakých 165 minut) jsou sice akční, ale zároveň zoufale bezkrevné. A navíc se snaží působit sofistikovaně. Přehledné robotí hrátky naštěstí ve velkorysém finále přinesou nečekaný náboj. Tak a několika výtečnými akčními scénami se může příště Bay pochlubit v nějakém „standardnějším“ vyprávění á la Armageddon nebo Skála. Pokud ne, jsme docela v prdeli. PS: Předpokládám, že Transformers 9 se budou odehrávat na Saturnu. A budou stát 400 milionů dolarů. Já u toho ale už nebudu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Série Transformerů měla skončit trilogií. V tomhle případě vzniklo čtvrté pokračování především a hlavně kvůli zisku, ale věrným fanouškům určitě více dílů vadit nebude. Z mého pohledu je čtyřka rozhodně nejslabší. Nemá to takovou šťávu, příběh není úplně to pravé a strašně mě štvaly doplňující dialogy při honičkách. Vždy musel některý z přísedících v autě říct aspoň krátkou větu během pěti sekund, která byla stejně naprosto stupidní, hlavně aby nebylo ticho... Světlejší stránkou jsou ale akční scény, které u transformerů stále fungují. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Blboučký příběh je znovu zástěrkou pro posouvání hranic trikové technologie. Bay zachycuje ty nejúžasnější kouty naší planety a používá je jako pozadí impozantních bitevních scén. Pořád nechápu jak od toho někdo může očekávat víc než vizuální žranici a tříhodinový vypínák mozku. Mrzí mě jen ženský přívěsek (připomíná tu holku z youtube co si vycpává podprdu ponožkama), ta je nejslabší z celé série. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som v roku 2015 okomentoval tretiu časť "Transformers: Temná strana Mesiaca", tak som na konci skonštatoval, že to bolo pravdepodobne moje posledné stretnutie s touto sériou. Prešlo osem rokov a ja som na to akosi pozabudol a pustil som si štvrtú epizódu s názvom "Transformers: Zánik". Vytiahol som z chladničky litrovú fľašu coca coly, pripravil si pukance, poriadne vyleštil veľkoplošnú obrazovku, vytočil volume na zvukovom systéme na maximum, vypol logické myslenie a stlačil play na mojom blue ray prehrávači. Patrične som sa na tento mainstreamový akčný sci-fi film o obrovských inteligentných mimozemských strojoch pripravil. Ale očakávaný divácky zážitok sa nedostavil. Nudil som sa. Už mám toho amerického popcornu, coca coly a Bayových transformerov plné zuby. ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vyzeráme nešťastne?“ Prví Transfomeri od Baya, ktorí ma bavili. Bol som v šoku, že sa to stalo, pretože prvé tri diely sú strašne nudné a nezábavné a dopozeral som ich len s vypätím všetkých síl. V štvorke však Bay sériu relatívne reštartoval. A urobil dobre! Prvú hodinu som sa vďaka viacerým osviežujúcim, vítaným novinkám (Mark Wahlberg a jeho hlášky, dinoboti, Kelsey Grammer a síce klišé, ale inak príjemne osobný vedľajší motív hrdinovej dospievajúcej dcéry a jej frajera), poriadne bavil. Pozitívne ma zaskočila aj likvidácia komickej postavičky, teda veci, ktorá bežne v hollywoodskych veľkofilmoch NESMIE zomrieť. Bol som rozhodnutý dať neskutočné 4*. Naozaj. Tak veľa som nedal žiadnemu z prvých dielov. Wahlberg, ktorého som kedysi nemal rád, ale s pribúdajúcimi rokmi ho mať rád začínam, tomu prekvapivo veľa dal. Bohužiaľ, štvorka trvá dve a pol hodiny a po hodine a pol to začne byť podobná nuda, ako jednotka, dvojka... a trojka. Ku koncu už to bol neskutočné digibordel, ktorý som chcel mať za sebou. Každopádne ma potešil vysoký počet hlášok („Aspoň vidíš, čo sa stane, keď machruješ.“; „Tak som to nemyslel.“; „Tie prachy asi nedostaneme, nevyzerá to na to.“). ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • V scéne naháňačky v kukurici, keď čierne auto narazí do Chevroletu s hlavnými predstaviteľmi, je v nasledujúcej scéne Chevrolet nepoškodený. (belinko)
  • Optimus (Peter Cullen) prošel největší změnou ze všech Autobotů - navíc začal místo střelných cybetronských zbraní a ručních čepelí používat dlouhý meč a štít. (ČSFD)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama