Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční

Oblíbené filmy (9)

Mary a Max

Mary a Max (2009)

Unikátní záležitost, sarkasticky se tak dovídáme kde a jak vlastně žijeme a jak se vlastně cítíme a co všechno děláme blbě a na jaké ptákoviny myslíme, no prostě unikátní záležitost.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Naprosto,naprosto skvělý film, který jede po všech stránkách na plný výkon. Orchestr hereckých výkonů doslova bez zastavení. Jeff by dal život za svůj svůj koberec a bowling a ještě pár vcelku zanedbatelných drobností, ale hlavně koberec a kdo má co tuhle rovnováhu narušovat. Mě naprosto uchvátil a překonal všechny moje představy o tom co jsem si představovala že uvidím. Dokonalé.

Soumrak dne

Soumrak dne (1993)

Tenhle film vyvolá pocit, že právě na takové filmy by se mohl člověk dívat celé hodiny a hodiny s naprostým zaníceným. například Anthony Hopkins vyvolá pocit že je hercem jako by omylem a že jeho poslání je být majordomem. Stejně tak Emma Thompson dokonale přesvědčí, to ostatní to jsou jen jakési vlny které ztišují ten příliv hereckých výkonů.Protože ani román nebyl postavený jen na dialozích,ale potřeboval jakousi kulisu vědomí. Film ze mě nikdy zcela nevyprchal a zanechal exaktní pocit, že takhle by měl vypadat dobrý opravdu vyjímečný film.

Ospalá díra

Ospalá díra (1999)

Neuvěřitelně křehké a potemnělé, prostě sladěné,aby si člověk mohl říct " to je Burton". Tradiční,krásně tradiční, propracované, mistrovská práce Johna Deppa, už jen ty jeho mdloby.

Paříž

Paříž (2008)

Mě to připomělo ten dalekohled se sklíčky, taková mozaika životů kde jdou kolem sebe a vzájemně se míjejí a občas se střetnou, pohodlně se na to koukalo, mělo to nevšdní atmosféru i nevšední styl. Konec mu zůstal rovenl, nevnutil se tam záměr happyendu je proto že přijdou titulky ani opaku, prostě se jen objevil další obzor a život šel dál. Velice pozoruhodný film, nenucený.

Rozum a cit

Rozum a cit (1995)

Vyjímečné, kouzelné, půvabné. Navždy se mi vryl do paměti plukovník Brandon( Alan Rickman), jinou Elinor(Emma Thompson) už taky nemusím. Prostě silný snímek plný superlativ od herců přes scénář po ukázkovou Anglii samotnou.Jane Austen je určitě hrdá.

Temné stíny

Temné stíny (2012)

Nemohla jsem si pomoci a nedat pět hvězdiček. Nepopírám že by ze sebe Johny Depp nedostal víc a že víc umí se ví,( stejně jako Burton), ale i tak se prostě uměl překonat zahrát roli, kterou prostě musel přehrát, Burton chtěl prostě jen pobavit a proč mu to mít hned za zlé, mě tam nechybělo nic z jeho tradice, a už vůbec mi nechyběla ukázková forma Deppa v jeho filmech.

Ed Wood

Ed Wood (1994)

To je snad nejlepší Film Tima Burtona, ve všech ohledech. Johny Depp je naprosto dokonalý, protože zahrát Eda dalo asi práci:) Scény, ať jsou jakkoliv přitažené, jsou prostě nádherné, ať jsou jakkoliv nádherné jsou jako třešinka na dortu. Celé to prostě tak nádherně praská ve šveh.

Ben Hur

Ben Hur (1959)

Přes velkolepost scén, dlouhých a skvostných je film velice sugestivní, zachoval si tvář románové předlohy a vytvořil si svou vlastní. Je to film jistý se si sám sebou a moc dobře ví proč.