Reklama

Reklama

Ratchedová

(seriál)
  • USA Ratched
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 7 h 15 min (Minutáž: 46–62 min)

Předloha:

Ken Kesey (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Finn Wittrock, Jon Jon Briones, Judy Davis, Harriet Sansom Harris, Cynthia Nixon, Hunter Parrish, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sharon Stone (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Je rok 1947 a Mildred Ratchedová začíná pracovat jako ošetřovatelka ve špičkovém psychiatrickém ústavu. Za jejím dokonale upraveným zevnějškem se ale skrývá čiré zlo. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

dubinak 

všechny recenze uživatele

1. série: Tady se někdo snaží bejt stylovej, až to bolí. Extrémně vyfešákovaná série o ďábelské sestře jménem Ratchedová, která se se svým charakterem a ambicemi dostane daleko, ale která mi zhola nijak nepřipomíná postavu z Přeletu nad kukaččím hnízdem. Ale asi prostě bylo zajímavý jí tak pojmenovat a napsat jí naprosto jinak, než jakou bysme ji jako diváci čekali. Tak je to svině, není to svině? Díly mi přišly hrozně nevyvážené, rozprsklé, divné a některé i podstatně nudné. Celkově mě ten příběh hrozně vytáčel, nedávalo mi to moc celistvost a měla jsem co dělat dokoukat poslední tři díly. Zajímavá linie byla ta se Sharon Stone a jejím synem. Ve finále jsem si ale uvědomila, že mě štvala snad každá postava a Ratchedová nejvíc. Tohle hraní Paulson mi prostě nesedlo. Hodně budu přemýšlet, jestli koukat na druhou sérii. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Sarah Paulson mi strašně vadila v seriálu American Horror Story, na tu řadu jsem ani nedodíval. Ale v Ratched se skvělá. Strhávám jen procenta za lesbické hrátky se starou rašplí Cynthii Nixon (54let a vypadá na 70let), to bylo na blití....Jsem zvědavý na 2. řadu i když režiséři sdělili, že kvůli pandemii covid není ještě vše rozhodnuto... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ryan Murphy ( American Horror Story) servíruje sestričku Ratched, ve které exceluje Sarah Paulson a je to solidní. Má to lehký nádech AHS a je fajn, že nás Murphy zavádí opět do psychiatrické léčebny a ikdyž to není taková šleha jako Asylum, tak pořád se jedná o thrillerovou podívanou, která stylizačně působí jako 80tkové Horory. Sarah Paulson je v roli sestřičky senzační, využívá inteligentní dialogy a dokáže být pěkně zákeřná. Nejvíce mě bavily samotné terapie, které by se daly nazvat i mučením ( Vaření ženy za živa při 48 stupních, či lobotomie se povedlo) a občas nám režisér naservíruje i pěkné gore ( Scéna, kde si mladý hoch sám uřeže motorovkou ruce a chce si nechat přišít ruce někoho jiného je jeden z nejzvrhlejších nápadů vůbec), ale zklamalo mě, že první půlka seriálu je v tomhle hodně úderná, kdežto ve druhé půlce se tempo výrazně zpomalí a příběh se soustředí na méně zajímavě věci. Postavy jsou však zábavné, dojde na pár nečekaných twistů, je zde hodně sexu, atmosféra špitálu se povedla a ikdyž bych byl raději, kdyby se to zvrtlo ve větší divočinu, tak pořád se jedná o slušný žánrový nadstandard, který jsem zhlédl za jediný den. PS: Chválu si opět zaslouží Vincent D'Onofrio, který byť v menší roli, tak opět zahrál guvernéra tak nepříjemně a respektuhodně, že by i Kingpin měl nahnáno. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

American Horror Story: Ratched. Murphy už párkrát dokázal, že JE schopný vyprávět příběh umírněně a realisticky (ACS), tady je ovšem jako obvykle utržený ze řetězu, a proto se předem avizovaný pohled na to, jak se z Mildred Ratchedové stal jeden z nejikoničtějších záporáků filmového světa, nekoná, a to seriálu škodí víc než cokoliv jiného. Od samého začátku se tady totiž vesele vraždí, mučí a týrá, a samotná Ratched ve středu toho všeho pro dosažení svých diskutabilních cílů s radostí a tím nejjemnějším náznakem úsměvu manipuluje všechny kolem sebe. Sorta charakterů, která jí sekunduje, se může směle vyrovnat těm nejpraštěnějším postavám AHS (masový vrah kněžích, zdravotní sestřička, kterou rajcuje nebezpečí či výstřední milionářka s opičkou a touhou po brutální pomstě), všechny Murphyho trademarky jsou přesně tam, kde být mají (sety a kostýmy jsou až dechberoucí, hudba jako vždycky dokonale pasuje, ať už originální soundtrack, tak pocta Cape Fear, a ta otvíračka za zvuků Danse Macabre boží!!, a především kříšení zapadlých hollywoodských hvězd, tentokrát ve formě vynikajících Sharon Stone a Amandy Plummer,). Psychologicky propracovaného origin story o Ratched se tu člověk nedočká, zfetované, zábavné, často nelogické, ale vysoce sledovatelné, nekonečně stylové a napínavě zvrácené podívané ano. A Sarah Paulson je bohyně. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Shrňme si to. Seriál, který má být na styl Přelet nad kukaččím hnízdem. Ve výsledku jde prequel o jedné z nejvíc evil postav v historii kinematografie. Kdyby tohle Forman viděl, tak by raději asi zase vrátil raději do hrobu. Jenže stále se nedá mluvit o úplném průseru. Na bázi prvotního dojmu minimálně. Seriál je totiž jasná cheap televizní zábava. Nicméně to hned není důvod k negativům. Seriál běhá z místa na místo a řeší nějaké problémy, které jsou mnohdy dost irelevantní a nanicovaté. Je to vtipné, protože po letech skončil Bates Motel a toto je skoro plnohodnotná náhrada. Smutné je, že tento seriál nemá s Ratched skoro nic společného jenom bere to jméno, aby se k seriálu dostalo, co nejvíce lidí. A vtipné je, že ti, kteří viděli původní film dříve, tak tady po první sérii jasně končí, včetně mě. A noví kamarádi se budou divit, že to je úplně jiné. A nedá se divit, protože tenhle film se snaží být vážný, ale stylem určitého "sýrového" natočení se to pěkně ztrácí. Je to dost odpočinková zábava, u které časem přátelé logiky a zaujetí ztratí zájem. Spolu s velmi trapným a retardovaným háčkem na konci. Což o to, jako hodně béčková zábava, proč ne. Ale v rámci nějakého odkazu jsme hodně mimo. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • V záverečnej scéne Edmund (Finn Wittrock) priláka pozornosť svojej sestry Mildred (Sarah Paulson) prostredníctvom článku v novinách, ktorý sa týka vraždy niekoľkých zdravotných sestier – ide o odkaz na vraždy spáchané Richardom Speckom. (Richard Benjamin Speck bol americký masový vrah, ktorý jedného v noci systematicky znásilňoval a v noci 13. júla do skorých ranných hodín 14. júla 1966 mučil a vraždil osem študentských sestier z komunitnej nemocnice v južnom Chicagu.) (Kreminka)

Reklama

Reklama