Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Oblíbené filmy (8)

Sladké lži

Sladké lži (1980)

Velmi dojemný snímek zakomponovaný do Benátek. Možná trochu laciný děj, ale proč ne. Pro pobavení dobré. Skvělá hudba Eniio Morricone.

Nebožtíci přejí lásce

Nebožtíci přejí lásce (1972)

Velmi romantický jednoduchý snímek. Odehrávající se v nádherném prostředí ostrova Ischie. Film není pro přemýšlení, ale pro snění.

Zloději kol

Zloději kol (1948)

Italský neorealismus patří mezi mé nejoblíbenější filmové žánry. Dějová linka filmu s ukradením kola a jeho hledáním je tak jednoduchá, že jsem nevěřil, když jsem četl dějový obsah před prvním shlédnutím, že to může zaujmout. Opak je však pravdou. Byl jsem zavlečen do děje tak, že jsem přál hlavní postavě, aby kolo našel. De Sica příběh postavil na prvotně primitivním ději, který vystihuje realitu všedního dne poválečného Říma. Vidí svět tak realisticky, že je nakonec okradený donucen stát se sám zlodějem kol.... Je dobré připomenout, jako vedlejší dějovou linku, vykreslení vztahu otce a dítěte, které se od nejmenšího věku setkává s tvrdou realitou a dokáže se v ní orientovat. Dokáže otci flexibilně pomáhat, aniž by o to otec žádal.. Dále je ve filmu perfektně zachycena atmosféra uličního ruchu Říma té doby. Film s odstupem času může sloužit i jako připomenutí a doklad vývoje způsobu městské dopravy. Přemýšlel jsem nad závěrem. Film by mohl skončit americkým happy-endem, ale naštěstí je konec otevřený a jiný ani nemohl být. Jinak by se to celé dílo shodilo. Pět hvězdiček.