Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Tento film je krásný a nezapomenutelný zážitek. Člověk u toho od začátku do konce sedí a napjatě čeká, co bude dál. Pasáže, kdy děj vypráví Morgan Freeman (mimochodem úžasně pojaté vzhledem ke knižní předloze-vypravěč jakožto "účastník"), jsou perfektní a stručně, jasně podané, člověk přesně ví, jak je to myšlené a tak když přijde převrat v čele s geologickým kladívkem tak to nabere takový spád, že člověk i přejede svou výstupní stanici vlaku.. Samozřejmě jsem na tento film poprvé nekoukal ve vlaku, to opravdu ne.. Pouze se ukázalo, že i shlédnutí snad po dvacáté-druhé mě k sedačce připoutá natolik, že se nemůžu hýbat. Obsazení, jak jsem zmínil snad ani nemůže být lepší, vévodí jistě Freeman ale na paty mu nemálo šlape Tim, jež předvádí opravdu úžasné kousky. Není, co vytknout. určitě si zaslouží 1. místo všech žebříčků (těch kladných). Díky

Vodní svět

Vodní svět (1995)

Na tomto filmu jsem prakticky vyrůstal. Jako malému vynálezci mi "stroj na vodu" nebo hlína jako platidlo přišel jako geniální nápad. Když sem asi v roce 97 ztratil onu VHS kazetu, byl jsem hrozně smutný :D . Samotný děj, hlavní hrdina-bohatý obojživelník, kterému všichni závidí, je celkem přímý a jednoduchý ale z důvodu, že jsem na tento film psychicky vázanej, musím dát 5 hvězdiček. Díky !

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

Konečně uplynula dostatečně dlouhá doba a já se mohu uchýlit k sepsání komentáře k tomuto veledílu. Říkal jsem si, co tomuto filmu dává tak vysoké ohodnocení, co je důvodem toho, že je tomuto snímku přisuzována pozice nejlepšího sci-fi snímku roku 2014 .. ? Prvních 10 minut je jak z běžného začátku, nic nového. člověk je uveden do děje a říká si "ok tak dál" ... Hned ale po prvním pohledu na digitálně zpracovanou mimozemskou civilizaci si řeknete, tak takhle dobře propracovaný mimozemšťan ze všech úhlů pohledu tady už dloouho nebyl. Kamera se perfektně dostává jak se říká "pod kůži" divákovi a zanáší ho přímo do děje. Když v tom se objeví Alfa-trochu jiný Mimik. Tom Cruise umírá při použití zbraně na bezprostřední ohrožení-totiž velkého ručního granátu. Zabije Alfu ale i sebe. Umírá však nadobro ? Jakto-vždyť je to hlavní postava!!? A v tom co celý začne. Mega super zábava začíná a divák zapomene co je za den natožpak na to, že kouká "jen" na film. Ps.: Na tenhle film jsem koukal v jednom týdnu 3x a rozhodně jsem se ani jednou nenudil a za ten rok, co mám možnost tento film sledovat jsem ho doporučil snad úplně všem jako po Vetřelci nejlepší sci-fi film v dějinách.

Chyť mě, když to dokážeš

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Můžu vám tu vystavit šek? No, raději zůstaneme u toho komentáře.. Vykutálená napínavá záležitost, nabádající k přemýšlení nad osudem a počínáním našeho Herce. Ano, "Dvojitý Kapr-DiCaprio" opět nezklamal a pokud to režíruje náš oblíbený "Hrací Kopec-Spielberg" tak to ani jinak než perfektní podívanou ani skončit nemůže .. Díky ! Doporučuji !

Parfém: Příběh vraha

Parfém: Příběh vraha (2006)

Asi bych tomu plný počet nedal. Nicméně celkový námět, režije, knižní předloha. Výborně propracované a člověk na to "čumí" a říká si, vážně ? To je nádhera. Během, i po shlédnutí tohoto filmu jsem čichal snad ke všem věcem, které se nacházely v mém dosahu a byl naprosto oddán tomu, co vidím. Jednoznačně doporučuji. Ps.: trochu mi to připomíná Ďábelského holiče z Fleet street..

Zombieland: Rána jistoty

Zombieland: Rána jistoty (2019)

Aby bylo pokračování prvního Zombielandu jsem si přál již dlouho. Velmi dlouho. Celých 10 let... Tento film v podstatě nemá logiku, nemá nijak dramatický děj ani přílišné psychologické rozbory postav. ALE to je přesně to, co se mi na Zombielandu líbí, synergie postav a zvolení jejich rolí, naprosto GENIÁLNÍ! Každodenní pracovní/školní rutina, světové problémy, migranty, politiku..... všechno hodíte při úvodní scéně do koše a mozek totálně vypne a jen se tlemí. Ve filmu narazíte na takové nesmyslné hlody a hlášky, že prostě nemáte šanci ani nachvilku myslet na nic jiného - když už se totiž pomalinku začnete odpoutávat od snímku tak vás opět něco trefí do očí a uší. Neznám mnoho filmů, u kterých bych dokázal takto zrelaxovat a nemusel nad ničím přemýšlet. Abigail Breslin to teda vskutku vybarvila. Nechápu, jak to takhle dobře mohla zahrát - takovejhle magor snad nemůže existovat. Eisenberg jako vždy super perlil. A při scéně "souboj titánů" neskutečná sranda - i vtipné zakončení této mikro scény. Už se těším až dám někdy filmový večer - totiž oba zombielandy zasebou. To si asi vychechtám bránici.

Le Mans '66

Le Mans '66 (2019)

Tak tohle byla skutečně bomba. Zbožňuju auta - tímto berte můj komentář zkreslený. Začnu asi obecnou informací, že mě fascinuje, jak se tvůrcům podařilo, aby tento snímek dokonale zapadl do atmosféry té doby. Auta, všechna, dobová. Nádhera. Zvuk atmosferického motoru zde opravdu nechybí. Pan Henry Ford II ztvárněný Tracy Lettsem (potažmo Henry Ford ve scénických diskuzích) dokonale simuluje osobnost, kterou on v minulosti byl. Souznění Mata Damona a CH. Balea… Neskutečně jim to sedlo a do rolí se opravdu vžili. Celkově alchymie mezi všemi rolemi fungovala na výbornou a když to člověk propojí s dokonale promyšleným dějem tak, aby se člověk ani chvilku nenudil a byl neustále v napětí. Musím se omluvit, to jak ony všechny závody dopadly jsem věděl dřív, než jsem na snímek šel ale i tak jsem seděl celé 2,5 hodiny jako na trní a byl v nervu. Dále bych chtěl ocenit neskutečnou kameru, které se povedlo diváka opravdu vtáhnout do děje. Silniční záběry mi napovídají, že snímek spolupracoval s tituly jakými jsou Forza Horizon (viz finální titulky) nebo Gran Turismo. Jediné co chybělo je pro mě neuvěřitelně příjemná vůně vysokooktanového benzinu, nasávaného do burácejícího V8 motoru. (Ps. ačkoli je 4DX kino asi dobrá záležitost, tuto vůni by s největší pravděpodobností nedokázali dostatečně napodobit - musím ověřit!!)

Uteč

Uteč (2017)

(SPOILER) Snímků zabývajících se podobnou tematikou je hafo. Žádný však nekouká na skutečnost z toho úhlu pohledu, jako tento snímek. Pomalu se rozvíjející děj, který svou gradací působí na diváka způsobem, že je napjatý jako struna. Někdo může zjistit samotnou podstatu stinné stránky dříve, někdo později ale samotná scéna na "venkovním tržišti u altánku" naprosto změní karty v ruce a od té doby to začíná být téměř 12 let v řetězech. Možná bych trochu zmírnil finální řešení snímku tak, aby se ze snímku nestala napodobenina "veledíla" "Psí vojáci".