Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (520)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To najlepšie nie na záver, ale hneď na začiatok. A tou bola pesnička od Metallicy. Inak ale tu je jasné vyvrátenie názoru istého pána, že vraj kvalitu filmu určujú herci. Tak to ani náhodou. Skvelý bol ako vždy Harrelson, veľmi dobrá Stone, tolerovať sa tentokrát dá aj Eisenberg. Jedine Zoey Deutch sa mi zdá, že trocha prehráva, hoci prefarbená na blond sa nejak podobala na Vondráčkovú (samozrejme na tú mladšiu), a to mi možno zahmlievalo úsudok. Aj keď film o zombiekoch neoznačíme za veľdielo len pre dobré herecké výkony, napriek plytkému dielu a nadmernému zabíjaniu tu boli dialógy niekedy aj vtipné. To samotné ale na kvalitu filmu nestačí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fleischer tu přitlačil na komedii a byť jsem si chvíli zvykal, nakonec se mi dvojka líbila i o chlup (o hvězdu ale ne) víc než první film. Přispěly k tomu i další postavy, zejména naprosto přesná blondýna Maddison.  No, dobře je to trochu laciný, ale naštěstí tu rozhodně nejde o žádný "pomosun promyšleného děje kupředu", ale  právě o tu bohapustou zábavu slepenou jednoduchým příběhem. Tedy další pohodovej cestovatelskej film a naštěstí nezkaženej žádnýma pokusama cokoliv či kohokoliv čímkoliv obohatit, to nedejbože!  A já se jdu léčit z té pomotidy a vezmu si raději rovnou čtyři tablety, jednu za  každé písmeno (ha, lepší konec komentáře než u jedničky!) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hraje se na jistotu a kromě toho, že jsou postavy starší, nečekejte žádnou velkou změnu. Svým způsobem je to sympatický přístup, ovšem ještě sympatičtější by pro mě byl, kdybych minulý film neměl za sice vcelku zábavnou, ovšem zároveň také rozporuplnou podívanou, které jsem prostě nedokázal propadnout. Druhý Zombieland je lepší snad jen v tom, že naprostá většina toho nejvděčnějšího humoru tentokrát spočívá na bedrech Woodyho Harrelsona, který je prostě skvělý, a nováčka Zoey Deutch, která svojí roztomilou kreací ne zrovna bystré dívky strčí všechny do kapsy. Jsou to právě střety ostatních postav s jejím "myšlením", které mě (spolu se závěrečnými titulky) bavily nejvíce. Ne mašírování nemrtvých kombajny a utahané nutné finále, ne otřepaná romantická linka s očekávanou pointou a rozhodně ne celá část s Lukem Wilsonem, což bylo několik naprosto hluchých minut a nuda k uzívání. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

První Zombieland se mi nelíbil a to ani trochu, od odpad to celou dobu drží Woody Harrelson a Bill Murray, zbytek hereckého obsazení mi byl buď protivný, nesympatický a nebo totálně buřt. A přesto sem šel do kina na dvojku a světe div se, je to paráda, je to o tolik lepší než předchozí film v tolika směrech a v mnoha ohledech. A je to hlavně tím, že Ruben Fleischerod prvního Zombielandu natočil další filmy a scénáristi Rhett Reese a Paul Wernick, taky napsali scénář k vícero filmů, takže v tomhle ohledu je posun výrazně vidět. Vtipy sou vtipnější, s charaktery se lépe ztotožňuje a celý svět najednou víc ožívá a film nepůsobí tak ospale, neb se v něm něco furt děje. Nový charaktery a také nová hrozba, pomáhají nakopnout tuhle road tripovou cestu, na jejímž konci čeká na každého něco a pro mně osobně na konci, byl úsměv od ucha k uchu. Čistá pěti hvězda, může někomu připadat zvláštní, když předchozí film balancuje mezi jednou a druhou hvězdou, ale král si vždycky zaslouží to nejlepší a tohle je rozhodně král. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vlastně totéž co jednička. Zábavný námět a pár dobrých formálních nápadů rozvedených do handrkování čtyř (pěti) sympatických postav, které vlastně do ničeho originálního nevyústí. Skvěle obsazení herci to zkrátka opět táhnou na svých bedrech, Fleischer dodá pár funkčních nápadů nad rámec a pár cameo rolí pro zpestření a divák dostane oddechovku jak lusk. A přestože se postavy ani svět ve finále zase nikam neposunou, mně vlastně znovu nezbývá než uznat, že tohle nevinné zombie blbnutí překvapivě funguje - a stejně jako minule udělit silné 3*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Nápad Madison (Zoey Deutch) o vození cizích lidí cizími lidmi je jasný odkaz na Uber. Společnost, která v Zombieland světě neexistuje, protože Uber i Apokalypsa začali přesně v roce 2009. (LaserJet)
  • Scénář k filmu byl hotový již na konci roku 2017. (MeanWhile)
  • Název filmu Double Tap odkazuje na druhé pravidlo v prvním filmu Zombieland (2009). Jedná se o ránu jistoty, přestože si myslíte, že je zombie mrtvý, střelte ho ještě jednou. (MeanWhile)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama