Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Western
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbení skladatelé (10)

Ennio Morricone

Nejlepší skladatel všech dob. Jako se dnes mluví o Mozartovi či Bachovi, doufám, že já jednou budu moct říct:

A já žila v době Ennia Morriconeho :)

 

Jinak k celku, chtít vypsat oblíbené skladatelele je strašný oříšek. Ke spoustě filmů, co jsem viděla, složil skvělou hudbu skladatel, o kterém jinde skoro neuslyším (třebas Hitchcockovky).

Ovšem co se týče špaget, není žánr, který by nabízel lepší výběr krásné hudby všeho druhu a prakticky v každém díle. Např. muzikály, na kterých jsem ujížděla kdysi, těchhle kvalit překvapivě vůbec nedosahují.

Musela bych tedy vypsat takřka všechny Italy, kteří měli s tímto žánrem co dočinění.

Bruno Nicolai

Víc, než jen žák velkého M. Krom srovnatelně skvělých kousků dirigoval snad veškeré spaghetti melodie

jiných autorů: A perfektně :)

Riz Ortolani

Nesmírně výkonný to Ital. Svou velice specifickou hudbou doplnil plno z italské kinematografie, pro mne nejvíce znamenají jeho špičkové odrhovačky ke 100+1 špagetám :)

Marcello Giombini

Tak drobátko podobný typ, jako Ortolani. Strašně hezké zapamatovatelné kousky doprovázející na své pouti nejednoho špageťáka :)

Gianni Ferrio

Chlápek s tak úžasně nemelodickými songy, až jsou prostě skvělé. Musela jsem jim přijít na chuť, a teď se domnívám, že je jeden z nej :)

Maurizio De Angelis

Který z těch dvou má větší právo tu být? Samozřejmě oba stejně. Leč za oba Maurizio (jelikož má míň fanoušků:), by se sem ještě vešel někdo jiný. Ač hudba prakticky ke zcela jiným žánrům a někdy dost překvapivá, vždy parádní a zaručující nenapodobitelně chytlavé kousky :)

Dimitri Tiomkin

Jeden z nemnoha, kteří v Americe neskládali pouhou výplňovou kaši a sem tam kulisu, naopak tvůrce nezapomenutelných, chytlavých a úžasných počinů, bez nichž by se neobešel nikdo od šerifa Kanea po střelce u OK :)