Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (7)

plakát

Cheza je jen jedna (2020) 

povedený dokument s "happy endem". Zachycuje vše co je synonymem pro litvínovský hokej. "Obyčejné" lidi, kteří svůj život spjali s hokejem v menším podkrušnohorském městě. Pěkně zpracováno. Ráda se na to podívám znovu.

plakát

Vylomeniny (2013) (pořad) 

Pěkný, zábavný, možná by to chtělo pestřejší úkoly, ale jinak dobrý pořad.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Velmi zdařilý film, který dokumentuje skutečný příběh jedné rodiny, která během své dovolené zažila tsunami. Umožní Vám představit si nejen jak rychle ničivá vlna přišla, ale také jaké trable měli lidé, kteří se ocitli najednou beze všeho, co doteď pokládali za samozřejmost. Film dobře dokumentuje nejen katastrofu jako takovou, ale také lidi, kteří nevědí na čem jsou a stále někde v hloubi duše doufají, že své blízké najdou mezi raněnými a ne mrtvými.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Jeden z mála filmů, který tak dobře dokáže propojit minulost s přítomností. Zápletka cesty do minulosti, setkání se svými rodiči, když byli ve věku teenagerů se mi zdála velmi dobře propracovaná. Film drží diváka v napětí, jak se nakonec dostane hl. hrdina zpátky a jestli se to vůbec podaří.

plakát

Na samotě u lesa (1976) 

Komedie s velkým K plná situačního humoru pánů Svěráka a Smojlaka. Příběh pražáků, kteří se rozhodnou koupit chalupu i s dědkem, který ne a ne se odstěhovat nebo umřít, je plný momentů a komických situací. Každá postava má svůj prostor a výborné herecké obsazení i výkony prodávají tento příběh. Jedna z nejlepších českých (československých) komedií, plná hlášek, které mezi Čechy našly své pevné místo.

plakát

Čistá duše (2001) 

Film o životě vědeckého pracovníka princetonské univerzity J. Nashe ukazuje na tenkou hranici mezi genialitou a duševní nemocí. Chvíli divák netuší, jestli to co se odehrává je realita nebo svět Nashových myšlenek, když se začala projevovat jeho nemoc. Nash si začal utvářet v hlavě svůj svět, ze kterého není lehké se vrátit do reality a normálního života. Rusell Crowe se role blázna a génia v jedné osobě zhostil brilantně. Více než dobrá byla také hudba, která zajímavý příběh ještě znásobila. Ne všechny souvislosti a detaily pochopíte na první pokus, takže je to určitě film, který je dobré si pustit alespoň dvakrát.

plakát

Babovřesky (2013) 

Na tento film se objevují velmi protipolná hodnocení. Já osobně jsem šla do kina s obavami, co to bude zač, ale celé kino se smálo. Je to komedie, taková letní, oddechová, rozhodně ne žádný film s přidanou hodnotou. Přesto splní svůj účel, kterým je, aby se lidé pobavili a zapomenuli na starosti. Režisér Troška se nezapře a rukopis Babovřesků místy "opisuje" z trilogie Slunce Seno. ...