Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Poslední údolí

Poslední údolí (1971)

Dobře vykreslený stav třicetileté války, kdy bylo už záhy jasné, že je jedno, za koho a pro co. kdo bojuje, ale že je hlavní přežít a je jedno na čí straně.

Nebezpečná metoda

Nebezpečná metoda (2011)

výjimečný film, který se zabývá počátky psychonalýzy a vývojem odvěkého vztahu učitel - žák. Zachycuje výstižně situaci na počátku minulého století. Překlad dialogů do češtiny by si ovšem zasloužil větší péči. V angličtině dokonce některé dialogy dávají jiný smysl než uvádějí české titulky. Chápu ovšem, že není lehké překládat dialogy Z. Freuda. Musel jsem si film pustit 6x.

Paříž, Texas

Paříž, Texas (1984)

šest hvězdiček je ještě málo - taková Amerika opravdu je - pomalu tam po zhlédnutí tohoto filmu člověk ani nemusí už letět

Hunt vs. Lauda

Hunt vs. Lauda (2013)

Myslím, že je dobré vidět nejen tento film, ale i film Rivalové. Pak je možné lépe porozumět tomu, co se dělo před 40 lety. Jak napínavý to byl souboj a jak se svět od té doby proměnil. Je velice zajímavé pozorovat naprosto rozdílný přístup k závodění od manažerů McLarenu a Ferrari a oceňuji, že je film o tehdejší éře formule 1 usazen do kontextu s hudbou, Concordem ale i cigaretami :-).