Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Tele Tele (2000) (pořad) 

Pokud nebudu počítat vtipy založený na debilních dvojsmyslech, tak musím konstatovat, že většina fórů je dobrých a relativně inteligentních. Bohužel, pokud nebudu počítat vtipy založený na debilních dvojsmyslech, zbude mi asi jen 10 % pořadu, což je asi hlavní problém TELE TELE. Čtyři hvězdy dávám hlavně z nostalgie. Ale přes to všechno - Telekrám rulez!

plakát

České století (2013) (seriál) 

Viděl jsem tři díly, konkrétně Masaryka, Únor a Slánskýho. Masaryk byl nudná blbost, kde se nic nestalo, jen samý filozofický kecy. V Únoru se mi líbily dvě scény, ta jak komouši plánovali převrat a žrali párky, protože tam je náznak nějakýho dějé, i když se o něm jen mluví. A pak to, kde má Beneš nějaký kecy ve stylu "děsně jsem to posral", do toho hraje hudba a je to prostříhaný záběrama na komouše, co si jdou pro svůj podíl na moci. Ona každá píčovina zní podbarvená hudbou líp, a i když to je jen trapnej trik, tak aspoň nějaká snaha. Slánský byl vrchol, poprvý jsem se nenudil a většinou jsem i vydržel dávat pozor, ten by na minimálně tři hvězdy byl. Ale kdyby ho dělal někdo jinej než nudiči Sedláček s Kosatíkem, věřím, že by zvládnul i čtyři nebo pět hvězd. Tím se dostávám k hlavní výtce celýmu seriálu. Od historickejch filmů, seriálů, knížek atd. nechci, aby byly úplně přesný - důležitý je, aby zaujaly diváka a ten si sám našel na netu, "jak to bylo doopravdy". Český století není historicky přesný a není ani zábavný. Dokonce i obyčejnej dokument s černobílejma fotkama v pozadí a typickým hlasem vypravěče by byl mnohem zábavnější.

plakát

Městský lovec (1993) 

Nechám bez hodnocení, protože si nejsem jistý, jestli bych měl dát 5 hvězd nebo odpad... Tohle není normální komedie, ve které se smějete jejím vtipům, není to ani džekičenovská praštěná komedie (krom několika málo bojových scén, které tu "poetiku" mají), není to ani parodie (snad kromě té Streetfighter scény), je to... absolutní blbost a s*ačka. Pro pochopení několik scén / hlášek: 1. Čínskej debil s lennonkama se asi 10 vteřin chechtá s hlavou zakloněnou dozadu, načež někdo poznamená: "Spadly vám kalhoty." 2. Jackie Chan k tlusťochovi s půlmetrovým kšiltem na čepici: "Stojíš mi na chlebu!", načež do něj začne zběsile mlátit pěstičkami. 3. Půlminutový monolog onoho debila v lennonkách, kde celou dobu hystericky řve nebo se směje a u toho se svíjí. Úplně nový level v přehrávání. Jo a... má to bejt vyznání lásky bo co. 4. Asi pětiminutová scéna, kde dva čínští rapeři na pódiu rapují něco čínsky a u toho tančí. Nic jinýho se neděje. 5. Holka k dalšímu Číňanovi: "Tady je vaše karta." Následuje dvouvteřinová zpomalená scéna, během které hraje nějaká čínská (?) melodie a Číňan nepatrně pohne hlavou. "Nechte si ji." 6. Úplný závěr filmu, čínská holka praští na rušné ulici Jackie Chana pětimetrovým kladivem, on odletí do bazénu, který na tom místě předtím vůbec nebyl, načež k němu připlave třicet holek a začnou ho osahávat. No, kdybych dělal úmyslně co nejvíc šílený film, asi by se od Městského lovce moc nelišil, každopádně pokud vás tu zaujalo, tak pár varování: Koukejte se na to jen, pokud se rádi koukáte na blbosti a smějete se tomu, jak je to blbý. Smysl pro totálně absurdní humor je taky plus. Doporučuji to sledovat ve více lidech a s nějakým chlastem, příp. drogama.

plakát

Prasátko Peppa (2004) (seriál) 

Na první pohled normální seriál pro malé děti... Na druhý pohled neuvěřitelně dementní seriál pro malé děti... Ale na třetí pohled je to možná geniální skrytá parodie na celý žánr dětských telepohádek. Příběhy transsexuálního prasátka Josefa, který místy připomíná reálné děti (narozdíl od dušínovských buznů typu Tea ze seriálu Teo), mentálně zaostalého bratříčka Tomíka (který umí asi dvě slova, z nichž obě jsou "dinosaurus!") a mojí nejoblíbenější postavy, tatínka, který je v celém seriálu za blbce a ostatní postavy si dělají srandu z jeho tloušťky (miluju obzvlášť jeho typický přiblblý pokerface, který v těchto - ale i mnoha jiných - situacích nasadí). Navíc tu máme další více či méně kuriózní postavy, animaci neuvěřitelně pitomou (scéna: Prasata (vč. 300 kg tatínka) jedou na kole do kopce, který má sklon asi 80°. Nebo už v komentářích zmiňované penisoidní hlavy postav.) a to celé je korunováno závěrečným epileptickým záchvatem všech postav, který (pokud to byl úmysl) je asi nejlepší parodií na typický závěrečný trapný smích, jakou jsem kdy viděl. Prostě tak blbý, že to snad nikdo nemohl myslet vážně. A pokud to myšlený vážně není, tak si to čtyři hvězdy rozhodně zaslouží.

plakát

Rejected (2000) 

Naprosto nesmyslné, šílené, absurdní, surrealistické dílko bez jakékoliv špetky děje, pointy, normálního (tzn. nezvráceného) vtipu a vlastně čehokoliv co dělá film filmem. Naštěstí je to tak strašně blbý, až je to svým způsobem geniálně (a zvráceně) vtipný. Být to o trochu míň šílený, byla by to fakt děsná pseudoumělecká srajda, ale takhle nemůžu dát míň než silný čtyři hvězdy.

plakát

Avatar (2009) 

Květoslavova filmová kuchařka, recept číslo 564 - Epický blockbuster: Tákže hoši, chcete natočit jako fakt úplně hustej film? Jo, jo? Okay, okay, sedněte na p*del a poslouchejte... 1. Nejdřív potřebujete nějakej děj, kterej člověka chytí za srdíčko, chápete, ne? Nemá cenu vymejšlet něco vlastního, stejně byste to zvorali, lepší bude, když si děj půjčíte z nějakýho staršího filmu, co já vim, třeba Tanec s vlky by se na to celkem hodil. 2. Problém je, že lidi vám se*ou na Tanec s vlky, takže rychle koukejte z toho filmu udělat něco, co se jim bude líbit. Pokud nevíte jak, tak se koukněte, jak to dělaj větší kluci, třeba Michael Bay, a udělejte to stejně. 3. Film musí mít myšlenku. Ale vaši diváci jsou blbý, takže ať není sakra složitá! Stačí nějaká ekologická volovina, to dneska letí, znáte to, ne? 4. Ku*va, jak tak na to koukám, vznikla nám z toho trochu s*ačka... No, nevadí, rychle tam narvěte nějaký efekty, lidi pak přehlídnou všecko ostatní a bude to okay... Nó, hezký, řek' bych, že vás úspěch nemine, děcka.

plakát

Apocalypto (2006) 

Tááákže, zaprvý moc nechápu, proč se o tomhle filmu mluví, jako by to bylo nějaký pojednání o mayské civilizaci, protože k tomu to má stejně daleko jako Smrtonostá past k dokumentu o historii Frakce Rudé armády, kua. Ne, fakt, kvůli tomu jsem se na to skoro nedíval, neboť Mayové jsou mi celkem u zadnice a sledovat dvouhodinový film o nich by mě ani nenapadlo. Nicméně, i přesto jsem na to při přepínání narazil a... sledoval jsem to až do konce. Příběh je veskrze stupidní, přirovnal bych to asi k akčňáku, i když tím se to stane až v druhý půlce, do té doby se buduje napětí a ta pravá nefalšovaná atmosféra středověku ve středoamerický džungli. Když se to ale rozjede, dočkáme se drsné honičky, během které náš Indián - hlavní hrdina - běží přes půl dnešního Mexika ke své ženě, zatímco ho pronásleduje zabijácké komando Mayů. Občas svedou menší bitku a nějaký z Mayů brutálně zemře. Toť asi vše, ale líbilo se mi to více než mnohé slavné akčňáky, kde často bývá víc filozofických pseudokeců než tady. Apocalypto je napínavější (honička kočky s myší, kde není pořádně jasné, kdo je vlastně kočka a kde může zemřít kdokoliv a kdykoliv), brutálnější a především má lepší atmosféru než všichni Willisové, Stalloneové a Schwarzenberggerové dohromady - na tom má zásluhu hlavně první polovina. Prostě se z filmu, o kterém jsem čekal, že to bude pěkná nuda, vyklubal můj nejoblíbenější akční film - no není to krása? PS: Závěrečný záběr na připlouvající španělskou loď ukazuje, že ti Mayové, kteří ještě včera v klidu vyřezávali srdíčka, to mají spočítané... Zazvonil zvonec a pohádky je konec.

plakát

Bastardi (2010) 

Bastardi jsou pořádně drsným remakem Obecné školy. Poté, co žáci dojdou k závěru, že brutální znásilnění je trochu větší sranda, než házet po učitelkách vlaštovky, na školu přichází nový pedagog - Igor Hnízdo s vizáží mistra republiky v pojídání hot dogů - s trochu neortodoxním způsobem sjednávání pořádku. Pokud máte rádi zabíjení zlobivých dětí, tato dějová linie vás plně uspokojí. Zbytek filmu je vyplněný v podstatě jen dětmi různých entik posílajícími učitele a ostatní postavy do análního otvoru tisíci různými způsoby, častokráte i velmi kreativními. Nicméně, pokud v sobě máte alespoň kapku morálky a dobrého vkusu, tento film se vám dosti pravděpodobně líbit nebude a budete tu pak v komentářích nadávat, že to má kvalitu a scénář amatérského porna. My ostatní se však budeme skvěle bavit. PS: Všichni, kdo říkáte, že tento snímek je rasistický, si uvědomte, že to vy jste chtěli, aby se ve filmech objevovali herci všech etnik a ras (kvůli čemuž je mimochodem severský bůh v Thorovi černý), takže si nestěžujte, že to tak někdo udělá i ve filmu o zvláštní škole. PPS: Hlavní hvězdou filmu je samozřejmě Rytmus, i když (nikoho) nezabil.