Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Oblíbené filmy (7)

Vanilkové nebe

Vanilkové nebe (2001)

,,Otevři oči..." Tomu říkám pořádně mindfuck movie. Ale nádherně. Film, díky kterýmu se mi přestal tolik ošklivět i Tom Cruise, protože do téhle role prostě zapadl, je šitá na míru na něj. Má oblíbená Cameron tu možná zbytečně přehrává, a Penelope oproti originálu působí... kostrbatě a lehce nepřirozeně.. ale taky vcelku fajn. A ta hudba? Soundtrack, kterej obsahuje mmj. interprety jako Sigur Rós, Todda Rundgrena, Jeffa Buckleye a mraky dalších kvalitních autorů. Well, Spielberga rozbrečela Americká krása, mě tohle. A navíc... remaky, který se mi líbily víc než originál... bych dokázala spočítat možná na prstech jedné ruky. Tohle je ten případ. 100%.

Kostka

Kostka (1997)

Kostka je určitě jedním z filmů, co Vás pak ještě dlouhé hodiny nutí přemýšlet a samozřejmě i doufat, že se nikdy na podobným místě neprobudíte. Šestice hlavních hrdinů je určitě povedená a originální sebranka, pečlivě promyšlená. Nejzajímavější je asi Kazan, ale více o (nejen) jeho osudu se člověk dozví až v dílu Kostka 0. Největší sympaťák je pro mě určitě cynický nihilista Worth. Když si jeden vezme, kolik času dá jen vymyslet, aby do sebe všechno takhle krásně zapadalo, a vytvořit takový nápaditý labyrint... Nemám slov, úžasný snímek. 100%.

„Pane, vy jste vdova!“

„Pane, vy jste vdova!“ (1970)

,,Ty bezcharakterní stvůro, ty konkubíno vandránků, Ty...!" :D Nikdy mi (až doteď) nedošlo, že jsem herce Pana Tau viděla poprvé "mluvit" až v tomhle filmu...

Tajemství hradu v Karpatech

Tajemství hradu v Karpatech (1981)

Moje druhá nejoblíbenější česká komedie.Naprosto dokonalý děj, povedená hudba a úžasní herci (z nichž se mi asi nejvíce líbí herecký výkon Miloše Kopeckého).K tomu přidány hlášky, co se zapíší do dějin (Barone, vy jste poslouchal za dveřmi?!, No SAMOZŘEJMĚ!) a máte opravdu vynikající podívanou.Doporučuji určitě zhlédnout!:o)