Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (15)

plakát

Terminator Genisys (2015) 

1.Co je na tomhle filmu podprůměrné: Jason Clack. 2.Co je na tomhle filmu průměrné: Hudba a láska Reese a Sarah. 3.Co je na tomhle filmu nad očekávání: Arnold v 67 letech zahraje robota bez větších chyb, naprosto věrohodně a hlavně vtipně, vtipněji naž ve Vzpouře strojů. 4.Co je na tomhle filmu složitější: Cestování časem, ale fanoušek série s mozkem v hlavě nebude mít problémy. 5.Co je na tomhle filmu nepochopitelné: Tlustí kritici, kteří mají na csfd bambiliony bodů se snaží film hanit a srovnávat s T1 a T2, což nejde, místo toho, aby si šli zaběhat.

plakát

EXODUS: Bohové a králové (2014) 

Nevím co originálního a zajímavého napsat, je to dlouhé, chvílemi nudné. ALE ke konci kdy se do Egypťanů opakovaně naváží Deus ex machina v podobě malého děcka alá holčička z Temný rytíř povstal, jsem chvilkami nevěřícně koukal a možná se i bavil. Kostými i prostředí jsou ztvárněny dokonale. 75% po přimhouření všech očí ryby ze simpsonových.

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

Nejen typické prostředí, ale i některé běžné postavy (Michael Parks hraje Tarantinovo šerifa již minimálně potřetí) vás jen ujistí v tom, že se jedná o další Tarantinovku s velkým T. Příčina menšího úspěchu, tak jako u Jackie Brown je jednoznačně délka naprosto nesmyslných a dlouhých dialogů, tentokráte navíc v ženském provedení!!! Mně osobně se navíc nelíbil konec filmu, ale to je velmi subjektivní. Pokud toto odečtete a podtrhnete, dostanete ideální chemickou rovnici, ve které úžasně balancuje testosteron, estrogen, napětí a nemilosrdnost. Kurt Russell zahrál dobře.

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

V Oscarovém snímku uvidíte: Javiera Bardema měnícího si ponožky, Joshe Brolina měnícího si ponožky. Javiera Bardema pijícího mléko, Tommy Leeho Jonese pijícího mléko. Zbytek je jen do detailu vymazlený thriller se spoustou krve a napětí. Skvělá podívaná!

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Jordan Belfort začíná jako normální člověk s hodnou manželkou, který vám velice rychle naznačí, že chce od života něco víc, respektive něco jiného. Svižně promění dům, rodinu, práci i životní styl a vy ho začnete obdivovat za jeho um prodávat všechno od propisek po slibné akcie a za schopnost ovlivňovat a motivovat lidi. Nabydete vlastně dojmu, že se tisíce dolarů sypou Včkovi do kapsy sami od sebe. Následuje část, kdy se jen bavíte a zíráte někdy i s otevřenou pusou, jak se dá v Americe žít. Ovšem po několika přemrštěných lumpárnách si vlastně začínáte přerovnávat myšlenky, přemýšlíte o tom, že je to vlastně jen drogově závislý pitomec, který nemůže dobře skončit. Tyto dojmy máte v průběhu cca 2,5 hodin, kdy film nese téma peníze, sex, drogy, v závěru filmu nám na scénu nastupuje rodinná i pracovní krize. Ze strany Jodna se vyskytne udávání i domácí násilí vůči jeho krásné ženě, kteréžto násilí je pro Scorseseho tolik typické. Takovýhle závěr jen posílí váš negativní názor na Belforta samotného, ALE film sám o sobě nic neodsuzuje a na druhou stranu částečně zesměšní i poctivý život, který vede například hlavní vyšetřovatel FBI. Pokud to mám všechno spořítat a dvakrát podtrhnout, film je originální, vtipný, Leo DiCaprio si podle mého názoru může klidně dělat zálusk na Oscara, režisér se na stará kolena překonal a stvořil nadčasovost.

plakát

Zpátky do ringu (2013) 

V Americe je možné všechno a pro filmařinu to platí dvojnásob. Sledovat, jak v ringu boxují dva sedmdesátníci a snáší jednu ránu za druhou, působilo komicky a až nevěrohodně, ovšem filmu to nijak zvlášť neuškodilo, protože humorný potenciál a atmosféra se táhnou od začátku do konce. Z těch prosincových novinek r. 2013 asi nejlepší film.

plakát

Žít a nechat zemřít (1973) 

Příležitostný fanoušek Bondovek bude spokojen. Film je lehce a humorně okořeněn záhadným voodoo a navíc je prokládán jedním z nejlepších soundtracků, které kdy tato britská série měla.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Po prvním shlédnutí ve 3D jsem měl z filmu ty nejlepší pocity a to nejsem výslovný fanda tohoto žánru. Po druhém shlédnutí doma jsem byl ovšem nucen 1 hvězdu ubrat. Pokud by si snímek udržel začáteční a konečné tempo po celou dobu, nebylo by se podle mne o čem bavit, jenže to se nestalo a tím se právě dostáváme k jediné slabině filmu: přetažení a zbytečná délka některých scén. Nicméně, nudit se u velikána Gatsbyho nebudete, dívky a slečny se možná na konci filmu uchýlí i k pláči.

plakát

Drive (2011) 

Totální senzace. Gosling skombinoval stydlivost a zároveň absoluntí klid v dramatických scénách nevídaným způsobem. V některých scénách mi připomínal assassina ze známé herní série. Filmu panuje úžasná kamera, atmosféra, výkony hlavního herce a k tomu jedinečný soundtrack. Je to přesně ten typ filmú, jako je např. Všemocný, kdy jen od první do poslední chvíle zíráte, mlčíte, koušete si nehty, užíváte si umění, které bylo do filmu vloženo.

plakát

Batman začíná (2005) 

"Proč padáme? Abychom se mohli znovu zvednout. " Stará Batmanovská série končila takřka propadáky, což si sága jako taková rozhodně nezasloužila. Studio WB se za ta léta s tolika zkušenostmi naučilo znovu zvednout, a to velkolepě. Tento film trefně pojmenovaný Batman začíná nám vypráví o tom, jak podivnou a neočekávanou cestou se z rozmazleného synečka ze snobské rodiny stává hrdina bojující za dobro, čest a své ideály, na kterých lpí. Je zde k vidění mnoho známých herců, kterým role sedli. Kdo jiný by se na roli hlavní postavy hodil více, než Christian Bale? Tento komentář záměrně píši po časové prodlevě, kdy je ukončena celá epická trilogie temného rytíře. Nyní už s jistotou vímě, že se povedlo to, v co studio mohlo jen doufat. Za všechny 3 nové Batmany jednoznačně a poctivě 5 hvězd.