Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (63)

plakát

Šmejdi (2013) 

Když už se díky tomu upravil zákon a ČOI získala větší pravomoce, tak si to 5* zaslouží.

plakát

Ona (2013) 

Romantika asi jo, celkem dobrá. Ale hlavně možná varováni do budoucnosti. Vůbec bych se nedivil, kdyby takhle přechytračelý kompy jednou přišli na svět. Řek bych ale, že tak milý jako Samatha by nebyly.

plakát

Po svatbě (2006) 

Ukázka toho, jak herci dokáží změnit kýč a patos na film, který je nominovaný na Oscara.

plakát

47 róninů (2013) odpad!

Nemám rád fantasy a filmy plný Japonců. Skousnu i zprzněnou historii a tak bych nějakou tu hvězdu v poho dal, kdyby bylo za co. Spusta lidí tu vychvaluje zpracování a triky. Ale mě to zpracováním připomínalo dopolední film na českých komerčních televizích. Že by alespoň náznak nějaký logiky? Ani náhodou. Chápu, že autoři asi nechtěli žádnej krvák, ale když při několika useknutých hlavách, bezpočet probodnutých břich a rozpáraných slezin, zad prošpikovaných šípama a harakiri grupáči neukápne ani kapka, tak je to prostě divný. Asijská subka, která se dovede proměnit v ledajakou potvoru zvolí ve vesnici plný lidí a pestrý lesní zeleni jako ideální kamufláž sněhově bílou polární lišku. Hvězdu jsem chtěl dát, za tu tichou, čistou, špionážní akci, kdyby ji po likvidaci desítky vojáků pod záminkou akce nepodělal poslední strážnej. Jasný, k akci je třeba nějaký záminky, ale proč to nevymyslet trošku s fištrónem? A dávat hvězdu jenom za Reevese, kterej nám ze začátku coby největší vyvrhel světa předved akorát pózu ala seru v přířodě se mi fakt nechtělo.

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Jak všelijaký ty komixáky a superhrdiny nemusim, tak tahle sranda mě baví. Mother Fucker tomu dal grády jak sviň.

plakát

Antikrist (2009) 

Tenhle je film je tak odpornej až je skvělej. Trierovu filmařinu obdivuju, ale Antikrist je tak těžce depresivní a bizarní, že si dle mě zaslouží buď plnej počet nebo odpad. A pokud tím chtěl Trier sdělit svoje pocity, tak to potěš prdel.

plakát

Zmizení (2013) 

Dlouho jsem se rozhodoval mezi třema a čtyřma hvězdama. Atmosféra a vtáhnutí do děje na výbornou, ale jak dost lidí píše, všechny trumfy se vyplácají v první půlce, pomalý gradování by bylo určitě efektivnější. Na rozdíl od ostatních mě finální scéna spíš naštvala, takový konce ala domysli si sám prostě nemusim. Na druhou stranu jak Gyllenhaal, tak i Jackman ukázali, že hrát umí a vytáhli to na 4*.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Zlost a smutek vyjádřený vtipem. Rozhodně zajímavý a chytlavý.

plakát

Manderlay (2005) 

Téma i Grace úplně jinak. Pro Manderlay je smůla, že přichází až po Dogville, kterej spoustu lidí společně s Kidmanovou namlsal až moc. I Tady je poučení, síla i emoce, bohužel ani zdaleka ne tak silně jako v Dogville, ale dost silně na to, aby to na člověka pořád dost zapůsobilo. Grace v podání B. D. Howard se s Kidman asi nemůže rovnat herecky (ikdyž je taky výborná), ale sexappealem ji celkem strčí do kapsy.

plakát

Dogville (2003) 

Nejprve jsem chtěl jednu hvězdu ubrat za délku filmu (viděna režisérská verze). Pokud ale někdo od filmu očekává emoce, tak je Dogville učebnicovej příklad. Geniálně vyjádřenej pocit, že lidi jsou bezcitný svině. Pocit vyjádřenej tak silně, a tak drsně, že je člověk štastnej za Happy End v podobě brutálních jatek. Alabastrová Nicol Kidman se tím pro mě stala hodně váženou a obdivovanou herečkou.