Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Píseň moře (2014) 

Všichni znalci keltské kultury musí ocenit. Velice propracované dílo. Všechny ty symboly, znaky a jejich skrytý významy. Kéž by takových filmů vznikalo více.

plakát

Brendan a tajemství Kellsu (2009) 

Překrásná pohádka. Aisling si získala moje největší sympatie hned v první vteřině. Na tuto pohádku nikdy nezapomenu a čas od času stojí za to jí znova shlédnout.

plakát

Zlo mezi námi (2003) 

Jsou filmy, na které už po roce co jsem viděl ani nevzpomenu o čem byly, tento jsem viděl asi před 8 lety a mezi ně rozhodně nepatří. Výborný film ze švédské produkce. Rád se podívám znovu.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Za mě nejlepší epizoda z celé dosavadní série. Celou dobu jsem se nenudil a těšil jsem jakým způsobem dojde ke zvracení Anakina k temné straně. Možná to by takové ráz na ráz a možná by si to zasloužilo více podmětů a věnovat tomu více času o tom jak Anakin s tím bojoval v jeho nitru. Scény s Grievousem bych o lehce zkrátil a dal více prostor Anakinovi. Souboje se světelnými meči choreograficky velice dobře zvládnuté, možná v souboji Anakin vs. Obi-wan trochu přikrášlené, ale nějak mi to z požitku neubíralo.

plakát

Zmizelá (2014) 

Velice napínavý film, který neustále překvapoval. Možná místy už to bylo moc překombinované, ale i tak si tento film zaslouží dobré hodnocení.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Od dalšího dílu jsem očekával něco mnohem více než od VII, ale to byla asi právě ta chyba. Příběhově z mého pohledu jsou tam velký nedostatky a nepřesnosti. Vůbec se neslučuji s tvárněným chováním Luka po epizodě VI, takže on jako vyrovnaný bdělí Jedi veden Silou (tak na mě působil po VI), se uchýlil ke zkratovytému dětinskému chování. Nebyl to možná on kdo se přiklonil k temné straně a né Kylo Ren což ? Dále pak jeho nevyrovnané psychoušké výlevy na ostrově s Rey, celkově na mě působil spíš jako brzo ráno probuzený bezdomovec. Kylo Ren stále mu nějak to záporňáctví nevěřím a ten jeho světelný meč je hnusný a vůbec se sem nehodí. Rey v tomto díle si žádný moje sympatie nezískala (jakožto žádná postava). Podle toho co předvádí musí mít midichloranů víc než měla celá rada Jediů. Zvedání těch šutrů na konci by dalo dost zabrat i Yodoj, natož jí, která používá Sílu velice krátce - no prostě ty samé kraviny jako v předchozím díle. Mám dojem, že udělali z toho takovou senzaci pro diváky, z dílů I-VI a knížek mám za to, že naučit se používat Sílu není jen lusknutím prstem a chce to píli, každodenní meditaci, žít v rovnováze s vesmírem a vlastním tělem, porozumění a moudrost. Myslím že, právě takovéto věci a i jiné podobného rázu to novou trilogii zraňují nejvíc. Dělají z toho frašku. Finn no co k němu dodat, měl umřít. Scéna s Leiou jak letí vesmírem stojí za ironický úsměv. Vývoj postav je skoro nulový, většinu času tam jen sleduješ nějaký připitomělý bitvy ve vesmíru, které mě naprosto nudily - pif piu pif piuf pak průlet stíhačky. V kině, kde na můj vkus to strašně nahlas to bylo pro mé uši těžko snesitelné. Místo toho mohli zařadit několik flashbacků, aby přiblížili divákům nějaký události co se staly. Republika ? Co se k čertu stalo s nově vytvořenou republikou ? Přece nemůže být zničena vojenskou silou těch ubožáků z Prvního Řádu. Tohle bylo krásně zfilmované v dílech I-III, kde ji Darth Sidius systematicky rozložil zevnitř. Mám dojem jakožto u předchozího dílu, že je to příběhově už špatně rozjetý a IX s tím už nic neudělá.