Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Akční
  • Fantasy

Poslední recenze (26)

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

S výjimkou prvního a posledního dílu, které jsou dějově vyloženě uspěchané, si seriál čtyři hvězdy zaslouží. Atmosféra osmdesátých let je vykreslena chvílemi až mrazivě dokonale. Před hereckým uměním Ivana Trojana nelze než opět smeknout a sympatickým objevem se pro mě stal Václav Neužil, kterého jsem s výjimkou malé role v Anthropoidu dosud na obrazovce nezaznamenala. (80 %)

plakát

Hořkých sedmnáct (2016) 

Banální příběh, jakých se v životě náctiletých odehrávají desítky, zahraný a natočený nebanálním způsobem. V podstatě nechápu, proč většina tvůrců teenagerovských komedií vychází z premisy, že čím více scén překypujících trapností a vtipem s inteligenčním kvocientem houpacího koně, tím pro film lépe. V tomto ohledu jako by snímek The Edge of Seventeen ani teenagerovskou komedií nebyl - chytrý, úsměvný, a přesto o teenagerech a pro teenagery. (75 %)

plakát

Všechno nebo nic (2017) 

"Všechno nebo nic" je sice docela ultimátní teze, ale než rozpaky, tak to radši vážně nic. Škoda jen, že se tvůrkyně filmu touto tezí neinspirovaly a nabídly rozpačité "něco" mezi tím. Hloubka příběhu by vystačila nanejvýš na reklamní spot nebo videoklip a taky podle toho žel většina scén vypadá. Klipový formát ještě umocňuje výrazná hudební linka, která se místy vyloženě snaží přehlušit prázdnotu scénáře. Hlavní postavy (a tím mám teď na mysli ústřední hrdinku a její dva nápadníky) jsou v celém příběhu tak nějak zvláštně neukotvené. Povětšinu času nechápete, proč říkají, co říkají, a proč se chovají, jak se chovají. Nejdůležitější zjevně je, aby to znělo a působilo dostatečně "romanticko-komedicky". V důsledku toho se hlavními hrdiny filmu stávají postavy, které byly jinak zamýšleny jako vedlejší, ale o nichž se toho paradoxně dozvíme mnohem více. Ústřední hrdinka je střídavě naivní dívenkou, femme fatale a svobodnou matkou, podle toho, jak se to zrovna do které scény hodí, a proto Táňa Pauhofová lítá z polohy do polohy, ale žádnou nemá čas rozehrát přesvědčivě. Zbývající postavy jsou vyloženě karikaturami, a tak hercům nezbývá než se při pronášení "vtipných" hlášek alespoň pitvořit (Klára Issová), a nemají-li ani co pronášet (Michał Żebrowski a Paweł Deląg), tak jen tu zamilovaně, tu smutně koukat do kamery. A to je vážně strašná škoda, protože herecky je film obsazen na výbornou. Zvláště posledně dva uvedení pánové patří mezi vůbec nejcharismatičtější polské herce své generace, kteří hrát opravdu umí, takže v tomto ohledu se jedná vyloženě o promarněný herecký "materiál". Exteriéry napovídají, že film měl (nejspíš i díky koprodukci) slušný rozpočet. Pokud by scénář byl trochu více propracovaný a film byl alespoň nějak ukotven ve středoevropském prostoru (ideálně příběhem, třeba ale i cz-pl-sk soundtrackem), a ne toliko bezduše kopíroval americké produkce, mohl z toho být docela sympatický romantický biják. Takto u mne při výstupu z kina převládaly rozpaky. Body navíc za duo Żebrowski-Deląg v jednom filmu - ačkoliv bohužel mluvili cizími hlasy, je na ně pořád radost pohledět. (50 %)

Poslední hodnocení (378)

Dalui yeonin : bobogyungsim ryeo (2016) (seriál)

03.06.2018

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015)

07.09.2017

Anne s E na konci (2017) (seriál)

30.05.2017

Skam (2015) (seriál)

30.05.2017

Sin of Innocence (1986) (TV film)

12.03.2017

Hořkých sedmnáct (2016)

05.02.2017

Svět pod hlavou (2017) (seriál)

24.01.2017

Vyšehrad (2016) (seriál)

15.01.2017

Všechno nebo nic (2017)

14.01.2017

Reklama