Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními postavami filmu Krycí jméno U.N.C.L.E., zasazeného do první poloviny šedesátých let minulého století, do doby vrcholící studené války, jsou agent CIA Solo (Cavill) a agent KGB Kuryakin (Hammer). Oba agenti jsou nuceni odložit dlouholeté nepřátelství a spolupracovat na společném úkolu překazit plány tajemné mezinárodní zločinecké organizace, která chce šířením jaderných zbraní a technologií destabilizovat křehkou rovnováhu sil ve světě. Dvojice agentů má k dispozici jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce, která je klíčem k proniknutí do zločinecké organizace. Musí závodit s časem, aby vědce našli a zabránili celosvětové katastrofě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (877)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Celý film je takový nevýrazný, ačkoli se výrazným snaží být. Až přehnaná šedesátková stylizace odvádí pozornost už od tak banálního příběhu. Herci mají náběh vytvářet komické a zábavné etudy, nicméně u náběhu to zůstává. Cavillovi poloha zloděje-sukničkáře poměrně sedí, Hammerovi se ty jeho exploze zuřivosti moc věřit nedají, Vikander je pak jednoznačně nejslabším článkem, kdy z výrazu její tváře nepoznáte vůbec nic (většinu času se tváří jako ženský Seagal za mlada). ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stylové, sympatické, a po dlouhé době originální retro - nebo si alespoň nevybavuju takto pojatou a přitom přesvědčivou stylizaci šedesátých let. Vlastně tomu nemám co vytknout, snad jen chyběl nějaký moment překvapení, ale jinak bylo dodáno vše, co jen mohlo a já jsem rád, že Ritchie opět chytá dech. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle Ritchiemu uplne nevyslo. Jako kouka se na to dobre, je to misty docela cool, misty celkem vtipny, ale proste to je jak slabsi odvar bondovky, kde jen misty probleskuje Ritchieho stylovost. Herci jsou fajn, ale jsou vam vlastne ukradeny a vlastne je vam tak nejak fuk uplne vsechno, co se tu deje. Ne, ze by film nudil, jen proste nemuze chytnout dech a poradne se rozject. A i kdyz nuda sice nehrozi, je to jeden z mala Ritchieho filmu, na kterej nemam potrebu se podivat znovu. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Obsazený jak z hollywoodskýho výprodeje (jenom Alicia tradičně super), až na pár scén mdle zrežírovaný a hlavně zoufale o ničem. Takže je úplně jedno, že to má luxusní šedesátkovou stylizaci. Chápal jsem, který scény měly bejt vtipný. Ale skoro žádná vtipná není, ve finále tudíž ještě horší než druhej Holmes. A to je co říct. (5/10) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Shrnutí: těšil se, vyhlížel, objevil, stahoval, shrnoval, shrnoval, shrnoval... a nakonec místo explozivního nadšení jen tak odkápl za trojhvězdu a převalil se na druhý bok. Stejně, jako se původní seriál přihomil k bondovkám, aby si též ukrojil z pekáče nadšených pubescentů, přišoustnul Gáj strýčka k dnešnímu hicování z Krejga nebo Kingsmanů. Jde o sledovatelnou, stejně tak však o zapomenutelnou záležitost. Několik scén už už vypadalo, že se zapíší do dějin kinematografie (svačinka v náklaďáku, honička s trabíkem), nakonec však vše vyznělo do ztracena. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (21)

  • Scény na závodní dráze v Římě byly ve skutečnosti točeny na dráze Goodwood v Anglii. (Tomas_TM)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. srpna 2015 v Barceloně. (Varan)

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Superman nebude britským špiónem

Superman nebude britským špiónem

30.05.2015

Na začátku tohoto týdne opustil scenárista a režisér Cary Fukunaga (Temný případ) novou adaptaci románu To od Stephena Kinga (Osvícení). Do natáčení zbývaly tři týdny a studio New Line Cinema stále… (více)

Reklama

Reklama