Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Procitnutí v Garden State

Procitnutí v Garden State (2004)

Slávu si sice Zach Braff zajistil hraním ve Scrubs, ovšem svoje právé nadání (a zdaleka ne jenom herecké) prokázal právě filmem Garden State, který má tak netradiční a příjemnou atmosféru jako žádný jiný film.

Vyvolený

Vyvolený (2000)

Z čeho vznikly superhrdinové? Z lidí jako David Dunn. Elijah Price má pravdu - když mohou existovat lidé jako on (kterým se lámou kosti při sebemenším nárazu), poč by nemohl existovat někdo na druhé straně, někdo nezlomný. "Vyvolený" je neprávem opomíjený film, protože to je základ nového přemýšlení o superhrdinech, myšlení, ze kterého vychází ve své trilogii o Temném rytíři Christopher Nolan a na něj navazující Zack snyder ve filmu "Muž z oceli". Otázkou zůstává: "Proč "Vyvolený" zapadl? Nejedná se totiž o žádný velký akčňák či blockbuster. Jde o přesný opak směru, který nabrala v nových filmech stáj MARVEL, jež se snaží stavět na úžasné akci bez příběhu a bez jakéhokoliv vnitřního i vnějšího rozporu superhrdinů. Shyamalanův film vypráví celou dobu o velké nejistotě a nedůvěře hlavní postavy. David Dunn si hned jakmile zjistí, že je vyjímečný, nezačne vyrábět oblek, ale snaží se najít vysvětlení. Reaguje jako normální člověk z normálního světa. Kdyby všechny superhrdinské filmy navazovaly na Shymalanova "Vyvoleného" nebo měly stejného ducha, staly by se něčím jiným, něčím lepším, staly by se vyvolenými.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Filmařský dokonalý trik. Christopher Nolan je pozoruhodný režisér i scénárista, který je opravdovým mistrem a jeho filmy se tak stávají skutečnými mistrovskými díly, ovšem Prestige dosáhnou teprve, když si do týmu přizve svého bratra, aby tak vytvořili skutečný dokonalý trik, u kterého budete napjatí a překvapen, i když jste ho viděli již tisíckrát.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Christopher Nolan opět posunul hranice superhrdinských filmů o několik mílových kroků opředu. Ať už tím nejlepším filmovým záporákem (za což je ve velké míře zodpovědný nejen Heat Ledger, ale také Jonathan Nolan, který psal scénář), realistickým ztvárněním Batmana nebo nepřekonatelným koncem.

Nelítostný souboj

Nelítostný souboj (1995)

Heat je významný nejen tím, že se zde setkali Al Pacino a Robert De Niro, ale také protože tento film sloužil jako předloha k Nolanovu Temnému rytíři, na kterém je vliv nelítostného souboje rozhodně znát (úvodní scéna s maskami klaunů).

Karamazovi

Karamazovi (2008)

Člověk pochopí, že je smrtelný, že nemá naději na vzkříšení a přijme smrt, a přijme ji rád. Bude jako bůh a všechno mu bude dovoleno a jakmile bude člověk bohem, přestane platit jakýkoli zákon a všechno, všechno mu bude dovoleno. Ivan Trojan zde hraje jednu z nejlepších (ne-li nejlepší) rolí své kariéry.

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Po tomhle filmu už nebudete chtít jet nikam jinam než do Brug.

Země bez zákona

Země bez zákona (2012)

"We are Bondurant boys. We control the fear. Without fear we all would be good like a death." Aneb Tom Hardy jako nejdrsnější (za to můžou ve velké míře svaly, které musel nabrat do role Banea ve filmu TheDark Knight Rises) a nejsympatičtější z bratrů Bondurantových, kteří strach opravdu ovládají a to i ten divákům, když jde o jejich životy.