Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Jak jen může být film dokonalý? Má originální příběh, nádhernou hudbu, skvělou kameru, Nový Zealand a režiséra, který musí být bůh? Jedno vím jistě- takhle trilogie je dokonalá po všech stránkách. Už ani nepočítám, kolikrát jsem ji viděla a stejně to prožívám vždy tak, jako kdybych byla zrovna na premiéře. Možná jsem fanatik, ale i tu hudbu znám nazpaměť.. :D Návrat krále je pro mě asi nejnádhernější díl. Kdybych měla vyjmenovat vše, co na tomhle filmu miluji, tak bych tady byla do vánoc. Tak snad se jen zmíním o pár scénách, které na mě udělaly největší dojem a vždy mi vženou slzy do očí. Příjezd Rohanu na Pelenorské pole ( za znění houslové rohanské znělky ), zničení prstenu, poklona králů před hobity, poslední loď v přístavu a loučení a pro mě nejnádhernější scéna, kdy Gandalf mluví s Pipinem uprostřed bitvy o smrti, za vzdáleného znění písně Into the west. Myslím, že ten, kdo neuvidí tu krásu a nedotkne se dokonalosti, mě nikdy pořádně nemůže pochopit. Jistěže se tyto filmy nemusí líbit každému, ale prosím, zapomeňte na všechny chyby a problémy a začněte pořádat Pánoprstenovské maratony!

Král Artuš: Legenda o meči

Král Artuš: Legenda o meči (2017)

Styl vyprávění originální. Dospívání protagonisty bylo svižné. Ve vyprávění hlavního hrdiny o vikinzích se vracíme do příběhu, na příkaz velitele armády se vracíme ještě dál a v jedné chvíli se doslova vracíme vizuálně skrz scénu "pozpátku". Tomu říkám originální flashbacky. Další vyprávění skrz budoucnost - postava vypráví, co je v plánu a hned v dalším záběru se to děje. Rozhodně se tu neplýtvá časem. Moc efektů? Že si na to nikdo nestěžoval u Avengers Infinity War. Tak dobré CGI stojí za poklonu. Celý styl natáčení bitvy jakoby se inspiroval počítačovou hrou, není to "klasické" a byl to dobrý tah. Nikdo nechce znovu vidět fantasy bitvy ve stylu Narnie. Sotva se někdo přiblíží klasickým bitvám z Pána prstenů, i když Battle of the Bastards se přiblížila dost. Dobré fantasy filmy se dají spočítat na prstech, dobré fantasy bitvy na prstech jedné ruky. Spartacus má styl natáčení sice podobný, ale koho by furt bavilo sledovat létající krev v nekonečných slowmotionech. Zde je bitva výborně zpracovaná a díky své originalitě nemusí soupeřit s velkolepostí Helmova žlebu. Každý pes jiná ves. Afroameričani a Číňané? Problém? Jak si každý mohl všimnout, je to pojaté moderně. Rotten tomatoes 31%. Tak to je k pláči. Komentář od jedné kritičky: Women speak for less than 4 minutes in a film that runs 2 hours and 6 minutes long. Tak toto mění celý můj pohled... Doufám, že v dalším díle se stane z Artuše žena. Originální nápady, originální zpracování, soundtrack geniální. Jop, po Pánu prstenů nejlepší fantasy.

Avatar

Avatar (2009)

Konečně zase nějaký film, který mě uchvátil a můžu se na něho dívat pořád. Efekty jsou nádherné, celá Pandora se opravdu povedla, hudba krásná a příběh geniální. První polovina filmu o sžívání se s přírodou je nádherná, druhá polovina o válce mě vzala stejně tak jako první. A ač je to smutné, celá myšlenka filmu ukazuje na tu jednu skutečnost, že ,,oni už svou matku zabili". Musím taky říct, že výběr herců je povedený zejména S. Lang, který se na svou roli hodí jako nikdo.