Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Je třeba zabít Sekala

Je třeba zabít Sekala (1998)

Tenhle kousek mě míjel celých 20 let. Viděla jsem ho poprvé v prosinci 2017 a nechápu, jak mi mohl tak dlouho unikat. Film není o ničem jiném než o lidských povahách. O lidské chamtivosti a nesnášenlivosti. O tom, že třísku v oku druhého vidíme, ale trám ve svém oku ne. Film tak přináší svědectví o tom, že v lidech je nenávist k jinakosti zakořeněná odjakživa. A je jedno, jestli je to kvůli jiné víře, národnosti či něčemu jinému. Paralela do současnosti je více než zjevná.

Jednoduchý plán

Jednoduchý plán (1998)

Nadržuju filmům, které se odehrávají v zimním období. Když jsou postavy zababušené do huňatých kabátů a od pusy se jim kouří. Když si pak v teple dají čaj, pomalu jej usrkávají a tisknout ruce k horkému hrnku. Tyhle filmy se totiž z tepla postele sledují nejlíp. A tohle je přesně ten případ. Jenže jenom o tomhle Jednoduchý plán není. Je o lidském pokušení a o tom, kam až jsme ochotni zajít kvůli vidině peněz. Kvůli vidině lepšího života. O tom, že mít zdravou rodinu, práci a dům je pro některý z nás málo.

Slídil

Slídil (2014)

Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděla. Dlouho jsem se takhle nebavila. Jo, bylo to úchylný, bizarní a z Loua se mi dělalo mírně řečeno šoufl, ale stejně jsem seděla jako přikovaná a těšila jsem se na každou další scénu. Tento film má jediné minus - už nebudu mít ráda Jaka Gyllenhaala. A to jen proto, že svou roli zahrál tak výtečně, že právě on se pro mě stal - Slídilem.