Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (14)

plakát

Ovečka Shaun ve filmu (2015) 

Musím říct, že spousta recenzí je nepravdivá. Tento film totiž NENÍ zábava pro dospělé. Je tam prostě jen nutná úlitba, aby rodičovstvo v kině vydrželo s prcky až do konce filmu. Na základě opačného přesvědčení jsem na film šel s přítelkyní a byl jsem dost zklamán. Na druhou stranu, nemůžu dávat dětskému filmu úplně špatné hodnocení jen proto, že je pro děti.

plakát

Interview (2014) 

Klasický Roegen, skvělá nenáročná komedie, na kterou se hodí koukat třeba po zkoušce nebo nějaké jiné stresárně. Totální výplach mozku odpláchne i stres :-)

plakát

Králova zahradnice (2014) 

Už dlouho jsem neviděl nic, co by tak moc zklamalo moje očekávání. Mezi herci to vůbec nejiskří, od začátku až do konce si mě nikdo z herců nezískal, jejich problémy mi byly úplně ukradené. Když se Kate Winslet ocitne v -jediné- dramatické scéně, tak doufám, že to s ní dopadne špatně, alespoň by to dalo filmu trochu koření... Nic. Všechno je utahané, a tu trochu příběhu tááááhneme do 2 hodin trvající agónie. Jako kdyby Alan Rickman posbíral spoustu vaty z různých filmů a udělal z toho jeden film. Dvě hodiny kino čekalo, až něco začne, najedou 'cvak' a film skončil.. Na to, kolik si během děje otevírá film možností k slušné zápletce je výsledný efekt prostě málo! A (proboha), když nastala postelová scéna, tak herečka přes sebe položila plenu a během aktu ji měli milovníci mezi sebou. Buď mám herečku dost hezkou a odvážnou na to, abych ji na plátně ukázal, a nebo ji neukazuji a místo toho můžou akt odehrát třeba stíny na zdi. Nebo prostě scénu s postelí vynechám. Proč ale musí divák koukat na naprosto asexuální scénu milování? Během vyvrcholení má Kate výraz, jako kdyby byla na kolonoskopii a to věrně odráží můj celkový dojem z tohoto filmu. Hvězda pouze za obsazení, hudbu, kostýmy a za hezkou přírodu, byť asi anglickou.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Tento film maximalizoval minimální prostředky a skoro geniálně zahrál s kartami, které měl. Poklona Mádlovi. Přesto dám jen 4 a tady jsou důvody. Když jdu do kina, tak čekám něco velkého, protože za to platím často nemalý peníz. A přestože tenhle film je svým způsobem velký, v kině prostě čekáte hru, kde esa lítají větším proudem. Druhý důvod je, že jsem se připravil na komedii. !!!Spoiler alert!!! A ať se na mě nikdo nezlobí, když tam hlavnímu hrdinovi umře babča, jeho kamarád je půl filmu zdrcen kvůli tomu, že táta bije mámu a nakonec se musí hlavní hrdina (a celý sál) vyrovnat s finálním rozuzlením, takhle prostě komedie podle mých definic nevypadá.

plakát

Jú jú hakušo (1992) (seriál) 

svěží vývoj postavy, super tréninky, naprosto dokonalá baa-san, jenom bych uvítal trochu víc kopanců hlavnímu hrdinovy. Tím myslim prohrané bitky, ne, že v každé dostane na pr.el a nakonec ji vybojuje. Také začátek, dokud Usuke není jmenován detektivem, je mdlý. Pak to ale má grády!

plakát

James Bond Jr. (1991) (seriál) 

Moc si na to nepamatuji, ale vím, že to byla sranda, když jsem na to asi v deseti koukal. Např. ten zavrtávací tank, to bylo žůžo :-D

plakát

Právo na lásku (1998) (seriál) 

Viděl jsem (opravdu!) a hvězdu dávám za to, že ten příběh nebyl až tak špatný. Jasně, dalo by se to zvládnout za 30 dílů, ale to by nebyla sranda :-D Podotýkám, že jsem na to čučel asi ve 3. třídě, když jsem čekal na něco kloudného.

plakát

Zaklínač (2001) 

Prvotřídní ukázka polského šlendriánu. Chceme dvouhodinový film? Sestříháme třináctihodinový seriál, kterému se tak tak podařilo se ctí odvyprávět kus příběhu. Zmatenost. nad zmatenost, kterou mám problémy chápat, i když jsem seriál, ze kterého to uvařili, viděl před nedávnem. Nejradši bych dal odpad, za to, co s tím udělali (i proto, že knihy o zaklnači jsou prostě moje srdcovka a tohle je kasematyáš), ale nějak nemůžu. Přece jen, pořád to je zaklínač a pořád ho hraje Zebrowski.

plakát

Zaklínač (2002) (seriál) 

Geralt - Michal Zebrowski- je naprosto nejlepší človek-démon, který mohl Geralta hrát. Zebrowski z toho seriálu udělal něco, na co se dá dobře koukat a co místy i připomíná knížku. Což s obtloustlým Marigoldem v myslivecké kamizole je výkon takřka nereálný. Zlepšit by šly bojové scény, to je jediná Michalova slabá stránka celém seriálu. (pěstní souboj s Cikádou předčil i knížku, ale jinak to byla slabá slabota). Je třeba pochválit celkovou atmosféru lokací. Z toho člověk opravdu má pocit, že se děj kdysi odehrával a jen náhodou ho zachytila kamera. Nic vyumělkovaného, ne jako např. v Xeně, tuna kulis, jeden pořád stejný hrad k dobývání, nic takového. Balancuji na 3-4*, ale je tam toho moc, ať už od chyb plynoucích z rozporu s přelohou SPOIL-závorka (Renfri otráví Geralta, přitom Zaklínači jsou vůči jedům imunní, renegát mučí Geralta, přitom zaklínači nejsou imunní vůči bolesti, naopak) nebo ten příšerný Marigold, či snad předpotopní zpracování kouzel.

plakát

Lyžařská škola (1991) 

Tahle komedie je naprostá pohodička. Natáčela se ještě v době, kdy komedie byla založena na smíchu a ne na "to je tak trapný, až je to směšný." A koho lyžování nebere, namusí si lámat hlavu, mnohem víc se ve filmu řeší pití, mejdany a kozy. A hlavně neskutečná porce srandy. Původně jsem chtěl dát 4, ale když tak vzpomínám na všechny scény, musím opravdu ocenit ryzí humornost a nezkaženost "trapnovtipem." Jednoznačná volba na večer s přáteli!