Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Fantasy
  • Pohádka

Recenze (9)

plakát

Kůže, kterou nosím (2011) 

Pedro Almodóvar a jeho filmy jsou specifickým žánrem sami o sobě. U každého příběhu přichází s něčím novým a přitom dokáže zachovat podobnou atmosféru, která všechny jeho filmy spojuje. U shlédnutí jsem nepřekvapivě husí kůži a sžíravě nepříjemný pocit. A přesně tohle dělá tento film specificky výjimečným. Banderas celému filmu kraluje a je o několik tříd lepší než v amerických filmech.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Poslední film roku 2018 a první film v roce 2019. Jízda od skvělého, vtipného začátku až do smutně dojemného konce, který vás pocitově prostoupí, rozseká,ještě víc připoutá k židli, ze které vlastně chcete vyskočit a přidat se k filmovému publiku. Abych si to znovu připomněla, vypravila jsem se znovu do kina a zjistila, že po dvou měsících ve městě o 20 000 obyvatelích je film kompletně vyprodaný a vyprodaný byl i další den, kdy už jsem ale naštěstí měla lístky u sebe. A všechny pocity byly stejné jako poprvé.

plakát

Z pekla (2001) 

Má to skvěle temnou až děsivou atmosféru a Johnnyho Deppa. A stejně mám pocit, že jsem čekala od tohoto filmu trochu víc.

plakát

Cry-Baby (1990) 

Zábavná, příjemně svěží a šílená retro komedie, která si na nic nehraje a ani chvilku se nebere vážně. A výborný Johnny Depp.

plakát

Samotáři (2000) 

Doslova kultovní film z ještě více kultovní atmosférou. Jiří Macháček a Ivan Trojan se zařadili mezi hereckou špičku.A Hana Maciuchová skvělá v roli hysterické matky.

plakát

Coco Chanel & Igor Stravinsky (2009) 

Narozdíl od knihy mě film přece jen trochu zklamal, očekávání bylo větší. Začátek filmu je opravdu dobrý, pak se ale zoufale nudně vleče ke svému cíli. Dva hlavní představitelé jsou až příliš chladní a nevyzařují z nich žádné emoce, natož vášeň milenců. Igor působí jako bezduchá loutka a Coco si zpestřuje osobní nudný život. Jejich vztah film bohužel ničím neobohatil.