Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný
  • Animovaný

Poslední recenze (4)

plakát

Bouřlivé víno (2012) (seriál) odpad!

Takhle to dopadá, když si chce středoevropský stát hrát v kinematografii na Latinskou Ameriku. "Vo Vínnom" je možné všechno. Je vidět, že se nudí i herci, a tak si z času na čas prosadí velký skok ve scénáři (např. Mickovičová už nechtěla být za tu "hodnou, napravenou"). Všechno se dá předvídat, jak už to v telenovelách bývá, ale tady si říkám, že tak stupidní lidé snad ani po světě běhat nemůžou. U některých herců mám pocit, že vymetají všechny možné seriály - nejspíš splácejí vysoké hypotéky (ať zapnu jakýkoliv slovenský sitcom nebo telenovelu, vyskočí na mě Kostelný a Krajčiová). Chtěl bych najít jediný pozitivní prvek v celé nekončené sérii, ale nepodařilo se mi to. Nechci věřit, že Búrlivé víno má byť jen průměrnou sledovanost.

plakát

Avatar (2009) 

Cameronovy filmy jsou vždy velkolepé. Škoda, že to často neplatí o scénářích. Po prvním zhlédnutí před pár lety v 3D podobě jsem byl z filmu hodně rozpačitý. Když jsem se díval o pár let později na film v televizi, přišel mi po vizuální stránce jako jeden z nejpoutavějších filmů, které v daném žánru existují. Stephen Lang a Sigourney Weaverová se mi zdáli jako jednoznačně nejvýraznější herci, i když uznávám, že jejich kolegové v trvalém modrém "převtělení" měli asi menší šanci upoutat svým projevem. Proti ekologickému nářku bych nic neměl, ale za posledních 20 let je to už obehrané téma. Americký humor, včetně rádoby vtipného buranského chování hlavního hrdiny, mě neoslovuje. Asi nejhorší je konec, a to i v případě, že režisér plánoval pokračování. Připadal mi jako moderní parafráze bitvy u Little Bighornu. Stejný výsledek a na 99 % stejná budoucnost.

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) odpad!

Čím nejapnější postava, tím lépe... Už chápu pojem novácká zábava. Překvapilo mě, že se do tohoto projektu nechala zlákat Libuše Šafránková, ale naštěstí včas pochopila, oč běží a utekla. Scénáristi celou druhou sérii doufali nejspíš v její návrat, a tak její postavu prakticky v každém dílu alespoň zmiňovali. Při zhlédnutí podobných výtvorů přemýšlím o tom, zda si herci uvědomují, v čem hrají, nebo jsou obklopeni nějakou bublinou, která je udržuje v euforii a pocitu dobře odvedené práce. V dětských (mládežnických) rolí se objevují většinou jejich potomci nebo příbuzní, ale o rodinné klany není nouze ani mezi dospělými - nejlépe to vystihuje O. B., jeho maminka H. G. a nakonec i milenka T. K. s podivuhodným hereckým antitalentem (něco jako kdysi Markéta Muchová na poli české popmusic). Chápu určitou nadsázku, protože gympl sám o sobě až tak zábavné téma není, nicméně trochu realismu by neškodilo. Vadí mi ty klidné přestávky, kde je ticho, které by mohli závidět mnozí učitelé i v průběhu hodiny, šílené klišé (homosexuál musí být vykroucený jako princezna, aby to každý poznal během vteřiny, tělocvikáři musí mít vždy vypatlanou hlavu...), mimika jak v němém filmu. Nemluvě o hudbě, někdy se ani písnička nehodí, ale šup tam s ní, dali jsme to přece do scénáře. Zpěv je také dobrá směsice, slušné sborové party, ale na druhé straně O. B. (skladatel se sluchem, ale bez hlasu) a pán z Air Bank. Korunu všemu dává natáčení v Pardubicích s tím, že město pojmenujeme Hradec. To je snad ještě pod úrovní Kameňáku. Chtěl jsem dát jednu hvězdičku za to, že zde není namixovaný umělý smích, ale přijde mi to jako příliš malé plus v porovnání s marasmem seriálu. Po pilotním dílu to vypadalo, že se seriál nespustí, nakonec si tato něchtěně parodická komedie na pokračování přeci jen své místo v televizi vybojovala. Nezbývá než doufat, že poslední díl se zastaví u čísla 96.

Poslední hodnocení (210)

Trhala fialky dynamitem (1992)

odpad! 20.02.2014

Snowboarďáci (2004)

odpad! 20.02.2014

Jedna ruka netleská (2003)

20.02.2014

Přátelé (1994) (seriál)

20.02.2014

Občan Kane (1941)

20.02.2014

Babovřesky 2 (2014)

odpad! 20.02.2014

Bouřlivé víno (2012) (seriál)

odpad! 15.10.2013

Avatar (2009)

14.10.2013

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál)

odpad! 11.10.2013

Reklama