Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série) 

3* dávám především kvůli Loch Henry, který by si podle mě zasloužil 4*, kde mi teda spadla brada ((((((spoiler v závorce: a pokud by mi bylo méně jak 15 let, tak bych přestal věřit cokoliv svým rodičům :-D)))))), ale obecně mi tato série přišla taková nedokončená. Ve všech předchozích sérií šly díly více do hloubky a nastavovaly geniální otázky, to mi tady opravdu chybělo a mrzela mě absence těchto zamyšlení...

plakát

Atlas mraků (2012) 

Až moc dějových linií, které se v některých případech střídají příliš rychle. Člověk se ve filmu naprosto utopí. Nejedná se o film na jedno zhlédnutí. Bohužel k dalším zhlédnutím bude mnohdy chybět chuť. Každopádně velmi oceňuji futuristickou dějovou linku, na kterou jsem se stále těšil. Díky ní jsem také dal tři hvězdy.

plakát

Hunger Games (2012) 

Zajímavé zpracování vyvražďovací akce. Velmi mi bylo sympatické, s jakou pompou jsou vykreslovány možnosti daného prostředí a že vše může být jinak, než se na první pohled zdá. O to víc mě mrzelo, že vytvořený potenciál nebyl ani z 50% využit a film je díky tomu spíše průměrný. Nicméně druhé pokračování je již o hodně lepší a tak si můžeme při sledování tohoto dílu stále opakovat "musím to přetrpět, abych chápal druhý díl".

plakát

Funny Games USA (2007) 

Násilí, psychologická hra, brutalita, šok, bezmoc a mnoho více. To všechno člověk zažije při sledování tohoto filmu. Hltal jsem každý okamžik tohoto filmu. Podruhé se na něj však už nepodívám.

plakát

Noční zvířata (2016) 

Tom Ford se zde skutečně vyřádil. V žádném předchozím filmu jsem ještě necítil tak velkou bezmoc a šok jako v tomto filmu. Zajímavé je jak nevině to celé začne. Stačí pouze jeden okamžik/ lidská nerozvážnost/ nedomyšlení důsledku svého činu a dojde k úplně jiné cestě, než člověk původně zamýšlel. Velmi doporučuji. Zklamal mě, však trošku konec kdy jsem čekal trochu více, proto také dávám pouze čtyři hvězdy. Tato malá vada na kráse ale zcela nezničí celkový vjem z tak zajímavého dílka jako jsou noční zvířata. Jedná se skutečně o velmi silný zážitek.

plakát

Čtyři pokoje (1995) 

Tim Roth skutečně neuvěřitelným způsobem přehrává své pohyby. První dvě povídky mě to neskutečně iritovalo. Ve druhé jsem se již přistihl při doufání v to, že bude tato ústřední postava popravena obrovským „kvérem“. Zpátky ale k jednotlivým povídkám. Anders byl úplně mimo a donutil mě povídku dokoukat pouze kvůli Madoně v latexu. Druhá povídka Rockwella lepší, ale opět mimo. Za zmínku stojí jen úsměvný konec. Třetí povídka od Rodrigueze mě zničila (smál jsem se snad půl hodiny) a Tarantino mě svou čtvrtou povídkou dorazil. Svůj styl zkrátka nezapře. Jen mě mrzelo využití Alfreda Hitchcocka. Myslím si, že Tarantino měl navíc.