Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Aféra Thomase Crowna

Aféra Thomase Crowna (1999)

'Aféra Thomase Crowna' - svižný, záživný, oddechový film, který ráda kdykoliv zkouknu. Hrdina má neuvěřitelné charisma a oproti předešlému zpracování (Případ Thomase Crowna) se Steve McQueennem, který má samozřejmě také své charizma, je vidět, že se kinematografie posunula opravdu o hodně dál. Připadalo mi rovněž úžasné propojení Fay Dunaway, která hrála hl. hrdinku v 'Případu', že ji byla umožněna role psycholožky v 'Aféře'. (mimochodem stále krásná¨)

Zvíře

Zvíře (1977)

'Zvíře' je film z vrcholného období J.P. Belmonda (což bylo od jeho cca 40 - 65 ti let) a z tohoto období si lidé jeho filmy také nejvíce stahují. Líbí se jak ženám, tak mužům, kteří se snaží jeho určitá gesta napodobovat - včetně hlášek. To je myslím pro herce ta největší pocta. Je krásné vidět, jak z nezralého herce se vyloupne úžasně kvalitní 'víno'. Můžeme být vděční jeho sveřeposti a ctižádostivosti, kdy ho xkrát nikdo nechtěl, snad 100x byl odmínut, ale vždy se nedal a vrátil s tzv. oknem. Myslím, že kinematografie by byla o mnoho ochuzena, nebýt jeho odhodlání hrát. Díky Belmondo.....

Hra

Hra (1997)

Takhle si představuji dobře odvedené drama - thriller. Do posledního okamžiku člověk nemá tušení, co se stane, skvělé psycho a do toho ještě můj oblíbený Michael Douglas. Fakt jsem vše prožívala s ním.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Kdo v té době nežil, tak asi těžko pochopí. Já jsem v době naší normalizace (70-80 léta) prožila dětství a mládí. Politiku jsem si uvědomovala - neuvědomovala. Díky rodičům a prarodičům jsem měla tuto dobu hezkou a bezstarostnou, asi jako Uzlinka. Takže mě tento film úžasně pohladí po duši a připomene mi rodinnou atmosféru.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

'Hanebný pancharti', tady jde člověk na jistotu. Tarantino nezklame, z filmu člověk pozná jeho tzv. rukopis a člověk zůstává do poslední chvíle v napětí a nemůže čekat, jak to dopadne. Žánrově bych se osmělila napsat, že tak silný příběh z této doby je i ve filmu 'Černá kniha'. Jiný režisér, ale stéjné napětí a nečekané situace až do konce.

Smažená zelená rajčata

Smažená zelená rajčata (1991)

Nádherný film. Když jsem si ho večer pustila, myslela jsem, že se podívám na část a zbytek dokoukám druhý den., Nešlo to, zůstala jsem u něj přikovaná až do konce. Silný příběh, který její představitelky skvěle zahrály. Je zde místo snad pro všechny emoce, které v člověku jsou - smát se, brečet, být v napětí, litovat, obdivovat......

Zločin z lásky

Zločin z lásky (2010)

Jedině ženská ví, co dovede ženská.... pánové pozor..... Nebylo to o tom, že by se Isabell přeměnila mávnutím proutku, ona taková byla už od začátku - žádný přerod. Jen si nechávala svou slupku všednosti. Byla však raněná lidmi, ke kterým měla důvěru. Vždy tvrdila, že 'hrají jako tým'. Když však přišla na to, že je to jinak, zkrátka se přizpůsobila a hrála dle svého. Skvělý film

Amadeus

Amadeus (1984)

Myslím, že tento film přilákal k vážné hudbě mnoho lidí, kteří se o ni dříve tak nezajímali. Strhující začátek, pak jasně ukázaná průměrnost versus genialita a to vše s naprostou brilantní lehkostí. I konec byl rovněž strhující a myslím, že nejedno divákovo oko nezůstalo suché. Každý kousek práce na tomto filmu je skvěle a profesionálně odveden. Geniální film natočený geniálním režisérem o geniální osobě.Tam se snad ani pod pět hvězdiček nedá jít.

Krvavý diamant

Krvavý diamant (2006)

Přestože jsem na tento film přišla později, musím uznat, že ve mně zanechal hluboké emoce a po delší době jsem se rozhodla si ho dát mezi mé oblíbené. Skvělý příběh, herecké obsazení, kamera, režie atd.Hlavně člověka donutí přemýšlet ne jen nad svými problémy. Navíc můj oblíbený Leonardo zraje opravdu jak víno. Když vezmu herectví jako řemeslo, tak po této stránce je opravdu mistrem svého řemesla, který svoji konkurenci nechává daleko za sebou. Čehož je důkazem i tento film.

Sicilský klan

Sicilský klan (1969)

45 let starý film, který se nedá snad nikdy okoukat. Skvělé herecké trio doplněné úžasnou hudbou. Samozřejmě, že ženskému zastoupení ke konci možná ukápne slza (Delon je zkrátka Delon), ale ta slza ukápne i proto, že tito Páni herci už nic takového nenatočí. Pokud je repríza, nenechám si ji ujít, ale pro jistotu mám tento film i v PC.