Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

H34D 

všechny recenze uživatele

Pěkná a relativně funkční exhibice skvělého Belmonda, schopného zvládnout i ty nejodlišnější polohy, ale jinak těm francouzským komediím jaksi nemohu přijít na chuť. Vtípky jsou lehce předvídatelné, děj také, smíchu u mě osobně poskrovnu a duševní obohacení žádné... Vcelku zábavné, nadnesené a svěží, to ano, nemohu říct, že by Zvíře bylo v něčem vyloženě nepovedené, ale do mého gusta se úplně netrefilo. 6/10 ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Geniální francouzská klasika a ohňostroj zábavy plný neotřelých hlášek, gagů a kaskadérských kousků hlavního hrdiny. Dodnes jeden z vrcholů Belmondovy komediální tvorby. Tohle je přesně ten typ filmu, který nestárne a svou příjemnou atmosférou či kouzlem všech zúčastněných herců (v čele s nedostižným Belmondem), vás dokáže pobavit a rozesmát, ať už máte jakkoli špatnou náladu. Jasná volba, když si chcete zpříjemnit nějaký všední večer po namáhavém dni či si ještě vylepšit lenošivé nedělní odpoledne. Ve zkratce - skvělá dvojrole pro velkého Jean-Paula, v bravurní režii Claudea Zidiho. Netřeba dalších slov. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nó, ... která jiná komedie by si zasloužila větší hodnocení, než tato? A komu se nelíbí tato, je u mě bručoun nejapný a doporučuju mu, aby se díval na svět optimističtěji. Co takhle např. hledat v lidech to lepší? A věčně se v něčem nebo v někom nešťourat. To se pak na světě lépe dýchá. No nééé? :-) ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Jó, holt Belmondo se nezapře. Mám pro něj slabost a je vidět, že když dostane pod ruku kvalitní scénář, vznikne (téměř dycky) brutální komedie, u který se supr vodreaguju. Původně jsem pět hvězd dát nechtěl (a to hlavně kvůli pár hluchejm místum a že třeba takovejch kvalit le-gen-dár-ní-ho Muže z Acapulca to zas nedosahuje), ale když mi i po tejdnu od zkouknutí přivádní většina scének úsměv na tváři a že si ustřední melodii musím furt dokola pobrukovat, neváhám s nejvyšším hodnocením. Bruno Ferrari na hrad !!!! Jinak ty Belmondovy zvonáče jsou fakt zlý. :) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

To je taková pecka i po letech, že se od ní nedá odtrhnout. Původně jsem se po celodenním lenošení u bedny chtěla jen kouknout na snad nejkrásnější ženské tělo ve filmové historii, ale neodolatelný Belmondo v tradiční antidvojroli a božšká Raquel mě opakovaně vtáhli, zmáčkli, vycucli z posledních sil, aby mě nabili novu energií a radostí nad tím, že existují starosti typu nesmrtelnost brouka a nic víc není třeba pár okamžiků řešit. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (32)

  • Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) jezdí ve voze Hotchkiss M-201 Jeep z roku 1955. Bruno Ferrari (Jean-Paul Belmondo) ve voze Bentley R – Type Drop Head Coupé z let 1952–1955. (sator)
  • Ve filmu je celkem čtyřiadvacet kaskadérských čísel. Jeanu-Paulu Belmondovi (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) připravoval automobilové scény osvědčený Rémy Julienne. Čistě fyzické sekvence chystal Claude Carliez. (Pierre)
  • Režisér Claude Zidi později litoval volby Raquel Welch pro hlavní ženskou postavu. Na spolupráci s ní si ostatně stěžoval i sám Jean-Paul Belmondo (Mike Gaucher / Bruno Ferrari). Raquel Welch (Jane Gardner) podle vzpomínek zúčastněných trávila neúměrné množství času v maskérně a zdržovala průběh natáčení. (argenson)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama