Zvíře
Komedie / Akční / Romantický
Francie, 1977, 96 min
Claude ZidiHudba:
Vladimir CosmaHrají:
Jean-Paul Belmondo, Raquel Welch, Dany Saval, Jane Birkin, Johnny Hallyday, Charles Gérard, Claude Chabrol, Mario David, Julien Guiomar, Aldo Maccione, Josiane Balasko, Raymond Gerôme, Maurice Bénichou, Richard Bohringer, Didier Flamand, Rita Maiden, Jean-Jacques Moreau, Henri Attal, Henri Génès, Samson FainsilberPlakáty
Francouzská filmová komedie o potížích odvážného kaskadéra s tíživou finanční situací, svéhlavou snoubenkou a zženštilým hercem, kterého má zastupovat.
Kaskadér Jean-Paul Belmondo má před svatbou s krásnou Raquel Welch, jenže jí dojde trpělivost! Navíc se o ni začal ucházet bohatý hrabě a tak získat znovu její lásku nebude vůbec jednoduché... (oficiální text distributora)
golfista
Dvojrole, kterou skvěle ztvárnil J.P.Belmondo a nezapomenutelné vnady Raquel Welch dělají z tohoto filmu jednu z nejlepších francouzských komedií všech dob.(28.1.2003)
Lima
"Ženská?! No fuj!!" - jedna z nesmrtelných Belmondových hlášek v rovněž nesmrtelné komedii.(1.6.2002)
Galadriel
Jean-Paul Belmondo nepatří mezi moje oblíbené herce - ale tenhle film je z jeho komediálních jeden z nejlepších. Nápaditá, ale neoriginální zápletka s dvojníkem s sebou automaticky přináší spoustu nápadů na gagy, které zde byly vcelku dobře využity.(8.12.2003)
Gemini
Raquel Welchová jako vždy okouzlující, ale přesto ve vedlejší roli za zcela fenomenálním Belmondem, který perlí v roli lovce žen, mužů, filmových ocenění i sociálních dávek:) Zkrátka komedie, která nemá chybu, na čemž má podíl i odzbrojující český dabing. Legendární Bruno Ferrari v každém balíčku! 90%(19.10.2003)
Tosim
Další pořádný důvod, proč jsou staré francouzské komedie tak skvělé, proč jim ty nové nesahají ani po kotníky a proč je (všichni) máme stále tak rádi.(30.7.2003)
Radyo
Jedna z nejpovedenějších komedií J.-P. Belmonda. Kouzelné hlášky (viz komentář Limy) a v několika málo scénkách neodolatelné Belmondovo ztvárnění mentálně postiženého maníka.(25.7.2002)
lebowski
Nejlepší komedie J.P.Belmonda a krásná Rachel Welch(5.3.2003)
Matty
Trpěl jsem jak zvíře. 40%(28.7.2008)
gouryella
Proste stary dobry Belmondo tak jak ho mame nejradeji - muzny, vtipny - i kdyz role homosexuala mu taky perfektne sedne.(30.7.2002)
Djkoma
Superlativy okolo filmu stále nedělají superzábavný film...(10.2.2007)
Renton
Scénář: Michel Audiard, Dominique Fabre, Claude Zidi(26.3.2004)
woody
Nejlepší a nejvtipnější Belmondo vůbec.Scéna v nemocnici je nezapomenutelná a převlékání se Belmonda za invalidu taktéž.(17.3.2003)
Enšpígl
Jediný co mě v souvislosti s filmem Zvíře mrzí, je fakt, že nejsem sochař. Bejt totiž sochař, tak už jsem dávno obdaroval Prahu a s ní i celou naší zem sochou Belmonda v nadživotní velikosti. Za to, jakým způsobem ve Zvířeti Belmondo belmonduje a je naprosto k usmíchování. Claude Zidi dokonale využil užasné Bebelovi obličejové mimiky a vytvořil tak nejsexoznějšího mentála v dějinách stříbrného plátna. Obsazení Raquel Welch byla taky trefa do černého. Jako pár fungovali Bebel a Raquel naprosto dokonale, vzájmně si na své fórkování fantasticky nahrávali a to jiskření mezi nima bylo šukeznější než porsche plný bikinových holek. Najít v tomhle filmu chybu je stejný jako chtít hledat upřímnost v politických slibech. Zvíře je totální luxusní nášup prvoligovýho humoru.(11.1.2010)
Superpero
Bruno Ferrari :)(22.5.2009)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby Celosvetovo $6,500,000║(6.4.2010)
TheMaker
Nejlepší Bondovka ! Ehm, omlouvám se, BELMONDOVKA !!!(13.5.2009)
DaViD´82
- : Tů tu tu tu tu tu tů, tu tu tů, tu tu tů : - Nebo jak to bylo... Jakkoli francouzské bláznivé komedie dvakrát moc nemusím (respektive vůbec, mám holt raději jejich decentnější humor a vážnou tvorbu), tak Zvíře je pověstná výjimka potvrzující pravidlo. Snímek, který můžu vidět zas a znovu. Čistá esence nenáročné, ovšem nikoli tupé, zábavy. Nekonečný příval gagů, hlášek a fenomenálních kreací Belmonda, který si umí střílet ze sebe samo jako nikdo druhý. Je tu prostě vše. Akce, hlášky, zrady, zvraty, honičky, humor, nadsázka, láska, Raquel Welch. A navíc jako třešnička na dortu i delikatesní hudba Vladimira Cosmy.(3.9.2007)
hirnlego
Takovéhle věci už se netočí a točit nebudou. Jeden z nejlepších, nejpříjemnějších, nejmilejších filmů co znám. A vždycky bude. Při alkoholických Panzani pláču i postopadesáté.(15.4.2006)
Oskar
Tuhle Belmondovu komedii mám nejradši, protože je nejbláznivější. Navíc se i dost povedl český dabing. Nadabovat Bruna Ferrarriho by Jan Tříska nezvládl (ať mi promine).(20.2.2003)
Boss321
Nejlepší komedie Jeana-Paula Belmonda s překrásnou Raquel Welch. Belmondovo ztvárnění hvězdy Bruna Ferrariho je nezapomenutelné, taktéž jeho převlékání za invalidu. Další devízou je skvělý dabing.(27.11.2007)
| Na levném DVD od: | 15.12.2009 H.C.E. |
|---|---|