Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Rivalové

Rivalové (2013)

Jako velkej fanoušek Formule 1, jsem se musel podívat na film z dob, kdy závodění nebylo jen o perfektní technice, bezchybné správě paliva či učebnicových zastávkách v boxech. A co jsem viděl? Úžasně dynamický, skvěle napsaný a natočený příběh. Žádná hluchá a nudná místa, děj se žene kupředu a vyráží dech svojí autentičností. Fantastický výkon Daniela Brühla, ale i Hemsworth překvapil a předvedl to nejlepší - celkově se casting povedl, herci byli neuvěřitelně podobní jejich předlohám. Je zvláštní, že poslední dobou se programy kin hemží samejma scifárnama, a přitom se stalo tolik zajímavých událostí tolika zajímavým, opravdovým lidem, že když je člověk objeví, může z toho být klidně takovýhle masterpiece. Kdyby člověk neměl potuchy, že to co vidí, je podle skutečnosti, ani by ho to nenapadlo. A i ti co to ví, stejně budou pochybovat. Howard mi po Apollu 13 připoměl co umí a já jsem rád, že jsem po dlouhé době viděl film, co stál opravdu za to.

Gentlemani

Gentlemani (2019)

Chytrý laid back příběh s dialogy staženými jako korzetem do tak kondenzované podoby, že zůstalo jen to nejnutnější potřebné k vyprávění plus super hlášky, ale v takovém poměru mezi sebou, že kdybych podobně míchal rum s kolou, tak upadnu brzo do kómatu. Guy Ritchie prostě umí narozdíl od jiných režisérů odvyprávět stejný příběh s polovinou vaty a Gentlemani jsou rozhodně jeho novou vlajkovou lodí ukazující jeho scenáristický um. Už tak perfektní film posouvá na ještě vyšší level obsazení - Charlie, Matthew, Collin i Hugh jsou naprosto perfektní. No nebudu to dál prodlužovat, povinnost vidět pro každýho!

Kat

Kat (2004)

Dvě hodiny utekly jako voda a po celou dobu jsem se dobře bavil. Jane mi jako Punisher sedl a neměl jsem s ním problém. S nikým se nesral a ve stylu to vymlátil do posledního ulízanýho mafiána. Za normálních okolností bych dal jen tři hvězdy, ale když si uvědomím, že takovej John Wick má přes 70 procent, tak musím Kata trochu pozvednout. Jeho vendeta byla totiž dějově hutnější a o dost oprávněnější, pochopitelnější a smysluplnější. To jsem se trochu odchýlil, ale chci říct, že pokud se na film díváte s vědomím, že je to prostě tupej akčňák, tak spíš překvapí, než zklame. A to především tím, že dokáže vyvolat i nějaké ty emoce, což se u seagalovek a podobných, nebo výše zmíněného, prostě nestane. Jo, a hudba se mi líbila - i když je taková tuctová, znělka mi přesto po filmu pořád zněla v hlavě :). Naprostý souhlas s uživatelem TheMaker!

Zrození Planety opic

Zrození Planety opic (2011)

Úchvatný film se skvělým scénářem. Nejvíce mě dostalo zpracování opic samotných, jejich postupná změna pohybů, chování a dovedností, stejně jako výrazné projevy emocí a pocitů. Celkově digitální triky a akční scény jsou poutavé a svižné, stejně jako celý film. Franco je super herec a i tentokrát jsem s ním neměl nejmenší problém. Opravdu nevím, co víc napsat, vše už tu bylo řečeno, tak se nechci moc opakovat. Zkrátka pět.

Wind River

Wind River (2017)

Dobré thrillery aby člověk pohledal! Naštěstí se ale semtam objeví kousek, který se vrátí ke kořenům žánru a nabídne tak napínavou podívanou, při které člověk sedí a jenom poslouchá, jak se postupně v sále snižuje frekvence náruživého chroupání popcornu. Velmi mě překvapila míra akce, které výrazné zvukové efekty dodávály šťávu, s čímž šel ruku v ruce chilling soundtrack, který zase nahrával atmosférickým pomalejším scénám. V tom všem se nachází Renner v dosud nejzajímavější roli a Olsen, která tentokrát není jenom hezkou tvářičkou. Definivně doporučuji vidět v kině.

Steve Jobs

Steve Jobs (2015)

Nejsem nijak velký zastánce vykousnutého jablíčka, ale je ignorant, kdo neuznává jeho význam ve vývoji počítačů a moderních technologií. Sice jsem se dozvěděl o historii Applu mnohem méně než v předchozím snímku z roku 2013, ale zato jsem dostal solidně sehrané drama, které na mě udělalo velmi silný dojem. Jsme tedy především svědky projevů Jobsovi despotické povahy a sporů mezi ním, jeho rodinou a spolupracovníky. I když je scénář postaven hlavně na dialozích, tak jsem se nenudil ani chvíli. A myslím že každý, kdo má smysl pro jistou sentimentalitu a drama, na tom bude stejně jako já. Perfektní práce!