Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (25)

plakát

Sandman (2022) (seriál) 

Dlouho jsem nebyla tak rozpolcená mezi tím zda se mi seriál líbil, nebo ne. Zhruba do 6. dílu byl příběh perfektní, taky se mi líbilo zpracování postav. Představa pekla a Lucifera je za mě skvělá, to samé postava Smrti byla originální a zábavná. Od 6. dílů do konce už to nemělo takové grády, ale to bych ještě přehlédla. Co mi ale bylo až místy nepříjemné byla ta obrovská propagace homosexuality a transsexuality, která se objevuje u většiny postav a dílů. Proti homosexuálům nic nemám, ale tady už má člověk pocit, že je svět naruby. Za mě trošku přes čáru.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Mám hrozně ráda první Spider-Many ve kterých hraje Tobey. Když jsem se tedy dozvěděla, že v novém Spider-Manovi se vrátí Dr. Oc a další postavy z prvních filmů, byla jsem nadšená. Musím přiznat, že nadšení ve mě nevyprchalo ani v průběhu filmu. Je to napínavé a vtipné. Na druhou stranu ve mě hlodal červíček, zda to vlastně už není překombinovaná slátanina a jestli tvůrci maličko nepřestřelili tím, že zplácali páté přes deváté z nových i původních filmů. Každopádně, bavilo mě to, za mě super podívaná, ale 5 hvězdiček tomu dát prostě nemůžu.

plakát

Aladin (2019) 

Ježiš, to je tak skvělej film :-D 5 hvězdiček by měl dostat už jen kvůli výkonu Willa Smitha, který je jako Džin naprosto boží. Musím se přiznat, že film mě baví, ale od chvíle, kdy se tam objeví Will Smith, je to bomba. Příběh střídá jedna hláška za druhou a i když to vidím po několikáté, tak mě ty vtipy pořád strašně baví. :-D. Je pravda, že některé scény jsou opravdu brutálně kýčovité a víc barevný film jsem snad neviděla, ale ono to k tomuhle filmu tak nějak patří, takže to člověk i odpustí a ve výsledku si řekne, že je to vlastně krásný. Za Willa Smitha, příjemnou hudbu, vtipné scény a vůbec asi za všechno - 5 hvězdiček. :-)

plakát

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009) 

Podle mě nejlepší díl z Potterovské ságy. Větší prostor dostávají i jiné postavy než klasická trojice Harry, Hermiona a Ron. Postavy přestávají být tolik černobílé - ,,zlý" a ,,hodný". Velmi zajímavá je dějová linka Malfoye a Severuse.  Oproti ostatním dílům je film mnohem víc vtipný. Naprosto skvělé jsou scény s prof. Křiklanem, který dodal filmu šťávu. Celý příběh je hodně temný, ale to vůbec nevadí, naopak. I po několikátém shlédnutí mám při některých scénách pořád husí kůži. :-)

plakát

Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 

Jeden z těch filmů na které se díváte, on se postupně dostává hluboko do Vaší duše, nitra a nakonec Vás úplně a bez milosti sejme. Nedokážu říct co konkrétně dělá tento film tak silným, jestli to citlivé téma, velikost myšlenky: ,,Nezapomeňte, že život jde dál a je krásný.", nebo snad hloubka, ale zároveň přirozená lehkost, která vycházela z dialogů hlavních postav. Ano, dostalo mě to. Film zanechá stopu a donutí zamyslet se... v tom tkví síla tohoto filmu a za mě tedy plný počet. Děkuji.

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Líbilo se mi to, přesto do Osvícení tomu něco chybí. Možná je to právě ta tajemná a ponurá atmosféra, která není v Osvícení za každou cenu vysvětlována, nebo snad ,,to pravé šílenství" Jacka Nicholsona, které musel Ewan McGregor dohánět kontaktní čočkou a líčením a stejně mu to člověk tak nějak moc nevěřil. Každopádně i přesto příběh zaujal. Divák do hloubky pronikl do myšlenky ,,osvícení" a za mě to byl velmi slušný psychologický horror. Bohužel na pětihvězdičkové Osvícení to nemá, ale 4hvězdy si to určitě zaslouží.

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Je to tak geniální, protože je to tak možně reálné. Člověk si ani neuvědomuje kam se v rámci technického pokroku žene a co to vše může způsobit. Z některých dílů mi bylo až teskno a říkala jsem si, že člověk by měl zpomalit a jen doufám, že určité ,,vymoženosti" mě konkrétně už nepotkají. Každopádně super, viděla jsem všechny série a jen 1-2 díly mě nezaujaly, ostatní super. Neuvěřitelně - uvěřitelné, mrazivé, napínavé. 5 hvězd ani nemrknu.

plakát

Joker (2019) 

Ten film je odporně mrazivě hnusný přesto geniální. Vše do sebe zapadalo a ano mám pocit, že takhle se mohl Joker ,,narodit". A Joaquin Phoenix pro mě jako herec dostal úplně jiný rozměr - klobouček.

plakát

Všechno nejhorší 2 (2019) 

Nevím no, ale mě se to líbilo. Jsem fanda filmů s myšlenkou butterfly effectu a časových smyček, takže já se bavila. Postavy mi byli sympatické už v minulém dílu a film příjemně běží. Asi od toho člověk nemůže čekat bůh ví jaké filmové umění, ale jako uvolněná pohodová podívaná, proč ne. :)