Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (81)

plakát

Fauda (2015) (seriál) 

Občas tomu skřípne logika, ale jinak je to boží žrádýlko.

plakát

Joker (2019) 

Po měsíci měním na 5*, protože si příběh stále pamatuju a některé scény a záběry mi pořád hrají v hlavě. Ne není to ten Joker z filmů Netopýrovi, ale o to má celé vyznání větší sílu. Mě se líbí i myšlenka. Když příliš mnoho lidí je na tom tak, že nemá co ztratit, zvolí si do svého čela magora. A J.P. hraje toho magora excelentně.

plakát

Parazit (2019) 

Je to svižné, nápadité. Hrdinové nejsou černobílí a člověk na začátku vůbec netuší, kam se to nakonec vyvine. Zbytečná brutalita to však zabrzdí a najednou je z toho jiný příběh než na začátku. Konec je ale fajn.

plakát

Staříci (2019) 

Poslední dobou chválím českou filmovou tvorbu, která se po malých krůčcích odvažuje ukazovat jiné příběhy než prvoplánový, předvídatelný kýč. Staříci zobrazují stáří takové jaké je. Bez příkras a vykalkulovaného slzoždímu. Místy to člověka pobaví, místy dojme. Je to napínavé i v pomalém tempu, kterým se to na vozíčku sune kupředu. Nejvíc mě pobavila scéna s růžovou fasádou.

plakát

Co tomu řeknou lidi (2017) 

Jdou za lepším do světa, jehož kulturou a životním stylem opovrhují. Co o nich řeknou sousedé je pro ně důležitější než štěstí vlastních dětí. Režisérka prý film napsala podle zkušenosti, kterou zažila ve svých třinácti letech. Film bez příkras ukazuje, jakým způsobem funguje muslimská komunita v Norsku. S čím se musí potýkat mladí lidé narození mezi dvěma kulturami. Mladí lidé, kteří cítí, že ta naše je přirozennější a svobodnější, jejich rodiče to však vnímají jinak.

plakát

Národní třída (2019) 

Přiznám se, že mě film bavil. Poměrně realisticky vykresluje určitý typ osobnosti, kterých mezi námi žije víc než si myslíme. Obzvlášť mimo Prahu. A H. Čermák ji ztvárňuje na jedničku. Nemám pocit, že by ji film glorifikoval, prostě na ni ukazuje prstem a divákovi říká hele, takhle to někteří mají. Místy film působí humorně, místy se pokouší o drama (tam je to slabší). Konec s policajty je blbost. To by si nikdo u těchhle složek v dnešní době netroufl. Obzvlášť, když ho odváděli z hospody plné lidí. Ale jinak v pohodě. Jsem ráda, že se netočí jen Vieweg a Babovřesky,

plakát

Drsný spasitel (2019) 

Tak snažili se kluci, což o to. Jen výsledek místy působí spíš úsměvně. Prima jsou kreslené pasáže a masky. Kamera je však rozkolísaná, herecké výtvory žádné a střih neumožňuje divákovi si scény užít. Navíc to postrádá jakékoliv napětí v akčních pasážích a celkové vyznění je takové rozpačité. Jedna hvězda za Tučka s motorovkou, druhá za dítě s plynovou maskou :). A třetí za nadšení. Bohužel pro někoho, kdo není z partičky tvůrců to působí, jako když se natáčí banda kámošů z Larpu.

plakát

Rambo: Poslední krev (2019) 

Generické, předvídatelné s kapánek nedotaženým scénářem. Jakože blesková povodeň a co ten kůň, ten se schoval kam? Proč tu holčinu sakra neoživuje? Nějak rychle se s tím smířil... A takových věcí je tam víc. Ale jinak klasický Rambo. S přivřením oka si to člověk užije. Chválím, že to není rozvleklé, jako většina dnešních věcí a příjemně to odsýpá.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Předražené, rozvleklé utrpení. Efekty působí místy jako špatná parodie. Chemie, která bezvadně fungovala mezi dětmi v jedničce, tady zcela chybí. Člověk neví o so to byl pokus. Jestli o špatnou komedii, nebo o špatný horor.

plakát

Šéfkuchař na grilu (2014) 

Milá komedie s uvěřitenýma postavama, kterým fandíte a prostě jim přejete úspěch. Prima oddychovka, která po sobě zanechá příjemný pocit na patře a nesmírnou chuť pořídit si pojízdnou restauraci.